fasolka fioletowa

{{headerMessage}}
Jak to w Prowansji, fasolki też bywają tutaj fioletowe. https://www.facebook.com/Douce-Provence-1457281004577588/?ref=aymt_homepage_panel Artykuł Fioletowe fasolki w Prowansji. pochodzi z serwisu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cukinia w marynacie była starterem do przepysznego zestawu obiadowego .... i jakże ładnego dla oka. fioletowa fasolka szparagowa gotowana na parze czerwone amerykany też z pary cukinia w marynacie, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po prostu uwielbiam fasolkę szparagową, a zwłaszcza fioletową, która jest bardzo delikatna i ciekawa, ponieważ całkowicie zmienia kolor! Fioletowa fasolka szparagowa jest o wiele soczystsza i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ich wspaniały kształt, ale byłam zbyt głodna. Postawiłam na prostotę i chyba dobrze wybrałam. Smażone cukinie, z dodatkiem jedynie soli i czosnku wyszły rewelacyjnie. Razem z cukiniami moja Mama Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Najtrudniej się zebrać, żeby zrobić zdjęcia, bo jeszcze zrobić to się zrobi, ale po zrobieniu i zapasteryzowaniu setnego słoika z musem jabłkowym to nie ma już sił na zabawę z aparatem. Patisony też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do tej pory fasolkę szparagową jadałam tylko w żółtym kolorze. Bo taką sieje mama. Dla nas ta jest delikatniejsza. Zieloną jedynie od czasu do czasu gdzieś w restauracjach. Teraz, dzięki cioci J., Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 łyżeczka masła szczypta soli Pozostałe składniki: malutki bakłażan (ok. 120-150 g) 70 g fioletowej fasolki szparagowej 3 czarne pomidory 1 mała czerwona cebula kilka liści czerwonej sałaty (np. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
/ Moja ulubiona fioletowa fasolka, która po ugotowaniu staje się zielona :) Jest przepyszna ! Potrzebne składniki: fasola, tłuszcz, bułka tarta, woda, sól Sposób przygotowania: Fasolę myjemy, kroimy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dostałam wczoraj uroczy koszyczek pełen pyszności. I świeże zioła, i cukinie, i patisony... Do wazonu pęczek pachnącej lawendy... [choć lawendę wykorzystam pewnie do muffinek!] Pośród dobroci pojawiła Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Oto moja kolejna propozycja menu na lato smażone ziemniaki z fasolką i kaparami. Do przygotowania tego przepisu możecie użyć zarówno zieloną, żółtą jak i fioletową fasolką szparagowej. W każdej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chciałam tego posta zacząć od sensacyjnego „upolowałam mamuta!”, ale zdjęcia mnie zdradziły zanim jeszcze przeczytaliście tytuł. Ale i tak się pochwalę, że udało mi się upolować na targu zielonego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapiekanka z tym co było w lodówce Dziś szybki obiad z tym co zostało w lodówce. Zostało kawałek kurczaka, troszkę fasolki szparagowej, cukinii. Z działki świeża dostawa pomidorów, więc trzeba było to Zobacz więcej
Jagoda
Jagoda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magia w kuchni
Masłowa fasola z chili

Masłowa fasola z chili 738

0
{{headerMessage}}
Masłowa fasola z chili Bardzo delikatna fasolka masłowa lepsza od szparagowej ma fantastyczny kolor choć po ugotowaniu zmienia się na zielony. Na trzy porcje 300 g fioletowej fasoli masłowej 4 ząbki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zdrowe, pyszne i pożywne śniadanko :) SKŁADNIKI Dla 2 osób 4 jajka 1 kg fasolki szparagowej (ja użyłam fioletowej,mrożonej) 1 cebula sól pieprz świeżo mielony olej do smażenia grzanki 1/Fasolkę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smaczna, szybka i tania! Takie sałatki są najlepsze. Dodatkowo, dzięki fasoli i makaronowi, również sycąca i pożywna. Jak dla mnie HIT każdej imprezy. SKŁADNIKI: 200 g makaronu kokardki 1/2 małej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moje ulubione danie z fasolki szparagowej. Potrawa wychodzi bardzo aromatyczna o niezwykłej konsystencji: chrupkość fasolki, delikatność kremowego sosu i ciągliwość sera. Boczek i czosnek wnoszą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam fasolkę szparagową i jak tylko urośnie w ogródko to mogę ją jeść codziennie. Najbardziej lubię ją w najprostszej wersji czyli ugotowana, polana zrumienionym masełkiem i posypana bułką tartą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
miejscu. A jak wiadomo fasolka szparagowa, zielona, żółta czy fioletowa i czosnek to połączenie godne bogów! Jeśli chcecie, aby boczek był maksymalnie chrupiący, wtedy należy go przełożyć na talerz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli uwielbiacie fasolkę szparagową, z pewnością posmakuje wam połączenie jej z mozzarellą i suszonymi pomidorami. Alternatywa dla dobrze znanej z tartą bułką i masłem. Ja użyłam żółtej, zielonej i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedyś oglądając programy kulinarne natrafiłam na program o ziemniakach. Ku mojemu zaskoczeniu pokazywali tam fioletowe ziemniaki. Bardzo mi się spodobały jednak nigdzie nie mogłam ich znaleźć. Zobacz więcej