fasolka po bretońsku bez namaczania

Moja wersja fasolki po bretońsku. Bez mięsa. Z pikantnymi dodatkami. A jak z pomidorami to i bazylią. PS. Do przyrządzenia fasolki użyłam keczupu. Ze swojej strony polecam wybierać dobry jakościowo Zobacz więcej
Zainspirowana wpisem jednej z czytelniczek postanowiłam zrobić fasolkę po bretońsku:) Potrzebne składniki: fasola, cebula, kiełbasa, boczek parzony wędzony, sól, majeranek, pieprz, cukier, koncentrat, Zobacz więcej
O paście z fasoli do chleba czytałam jakiś czas temu, ale podeszłam do tematu bez entuzjazmu. Zostało mi trochę fasoli, gdy gotowałam fasolkę po bretońsku i zastanawiałam się co by tu z niej zrobić. Zobacz więcej
Ahoj!!! Ostatnio publikowaliśmy przepis z użyciem mąki owsianej, zostało jej jeszcze sporo, myślimy co by tu z niej upichcić. Jeżeli macie jakieś dobre, sprawdzone przepisy to jesteśmy otwarci na Zobacz więcej
Tomek gotuje
Tomek gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tomek gotuje
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku 245

0
Ostatnio będąc na zakupach mijałem stoisko z gotowymi daniami w słoikach i zrobiłem się na ich widok dziwnie głodny. Już miałem sięgnąć po gotową fasolkę, kiedy pomyślałem, że przecież takie danie to Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog rodzinny
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku 192

0
Dziś ulubione danie Ojca. Fasolka po bretońsku z aromatyczną, dobrej jakości kiełbasą. Zwykła bułka lub kawałek świeżego pszennego chleba i obiad jak marzenie. Ileż to razy w górskich schroniskach Zobacz więcej
Nie no, to było tak dobre, że nie wiem jak mam Wam to napisać. Na początku miała być zwykła fasolka po bretońsku, potem wymyśliłam do tego kabanosy i paprykę. Na gotowaniu również się nie skończyło - Zobacz więcej
ochotę na coś sycącego i rozgrzewającego wybieram fasolkę po bretońsku. Robię jej od razu ogromny garnek, zawsze znika, nie zawsze od razu - czasem uda się zapasteryzować słoik i schować do lodówki, Zobacz więcej
Amoniaq
Amoniaq Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mieszam W Garnku
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku 131

1
nie macie ochoty czekać i bawić się w namaczanie białej fasoli, użyjcie tej z puszki i etap namaczania i gotowania fasoli pomińcie. Możecie też wybrać ulubiony rodzaj fasoli. Dla mnie to bez różnicy, Zobacz więcej
Zupy Dla dzieci Dodatki do obiadu Dużo i do syta Dania bez mięsa Ryby i owoce morza Kluchy, pierogi & naleśniki Zapiekanki Makarony Pizze Przekąski i przystawki Domowe wędliny Sałatki i surówki Zobacz więcej
, mamy dużą dowolność w zmianie proporcji składników. Niektóre możemy nawet pominąć (np. dać mniej rodzajów mięsa). Moja propozycja zawiera wieprzowinę, podsuszaną kiełbasę, boczek i kacze udka. Jeśli Zobacz więcej
ciężko jest mi się zgodzić. Po raz pierwszy od wielu lat (od zawsze?) mogłam sobie pozwolić po prostu na jedzenie tego dania bez wybierania kombinowania i wypluwania tego co przypadkiem przeoczyłam. Zobacz więcej
i nie będzie przykrej niespodzianki na talerzu. Podajemy do obiadu lub jak nam tylko przyjdzie do głowy do kanapek, sałatek czy ot tak po prostu jako przegryzkę. Powiązane wpisy: Placki ziemniaczane Zobacz więcej
- w ośrodku wczasowym nad Soliną dziczyznę dodawano do wszystkiego - dzik był w potrawce, w fasolce po bretońsku, w gulaszu i w zupach wszelkich a każda kolejna jego odsłona była bardziej sucha i Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku w pomidorowym sosie z dodatkiem aromatycznej kiełbasy to jeden z moich smaków dzieciństwa. Lubię to danie za jego zwyczajność, swojskość, proste składniki i wspaniały smak. I Zobacz więcej
jawdomu_pl
jawdomu_pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jawdomu.pl
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku 106

4
Fasolka po bretońsku Start Przepisy kulinarne Chleby i bułki Ciasta i desery Bez pieczenia Ciasta biszkoptowe i babki Ciasta francuskie i półfrancuskie Ciasta kruche Ciasta parzone Ciasteczka Desery Zobacz więcej
eryk1w
eryk1w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
erVegan
Jak gotować strączki?

Jak gotować strączki? 104

2
pozbędziemy się niechcianych mikroorganizmów. Gotowanie. Po namoczeniu nasiona płucze się, a następnie zalewa świeżą wodą i gotuje do miękkości. Dodawajsól dopiero pod koniec gotowania, bo sól Zobacz więcej