fasolka po bretońsku bez namaczania

- Ziele angielskie Fasolę namaczamy na noc w letniej wodzie. Następnego dnia gotujemy w tej samej wodzie, w której fasolka się moczyła, z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Na patelni Zobacz więcej
Moja wersja fasolki po bretońsku. Bez mięsa. Z pikantnymi dodatkami. A jak z pomidorami to i bazylią. PS. Do przyrządzenia fasolki użyłam keczupu. Ze swojej strony polecam wybierać dobry jakościowo Zobacz więcej
Zainspirowana wpisem jednej z czytelniczek postanowiłam zrobić fasolkę po bretońsku:) Potrzebne składniki: fasola, cebula, kiełbasa, boczek parzony wędzony, sól, majeranek, pieprz, cukier, koncentrat, Zobacz więcej
O paście z fasoli do chleba czytałam jakiś czas temu, ale podeszłam do tematu bez entuzjazmu. Zostało mi trochę fasoli, gdy gotowałam fasolkę po bretońsku i zastanawiałam się co by tu z niej zrobić. Zobacz więcej
Ahoj!!! Ostatnio publikowaliśmy przepis z użyciem mąki owsianej, zostało jej jeszcze sporo, myślimy co by tu z niej upichcić. Jeżeli macie jakieś dobre, sprawdzone przepisy to jesteśmy otwarci na Zobacz więcej
Tomek gotuje
Tomek gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tomek gotuje
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku 248

0
Ostatnio będąc na zakupach mijałem stoisko z gotowymi daniami w słoikach i zrobiłem się na ich widok dziwnie głodny. Już miałem sięgnąć po gotową fasolkę, kiedy pomyślałem, że przecież takie danie to Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog rodzinny
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku 193

0
Dziś ulubione danie Ojca. Fasolka po bretońsku z aromatyczną, dobrej jakości kiełbasą. Zwykła bułka lub kawałek świeżego pszennego chleba i obiad jak marzenie. Ileż to razy w górskich schroniskach Zobacz więcej
Nie no, to było tak dobre, że nie wiem jak mam Wam to napisać. Na początku miała być zwykła fasolka po bretońsku, potem wymyśliłam do tego kabanosy i paprykę. Na gotowaniu również się nie skończyło - Zobacz więcej
ochotę na coś sycącego i rozgrzewającego wybieram fasolkę po bretońsku. Robię jej od razu ogromny garnek, zawsze znika, nie zawsze od razu - czasem uda się zapasteryzować słoik i schować do lodówki, Zobacz więcej
Amoniaq
Amoniaq Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mieszam W Garnku
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku 153

1
Fasolka po bretońsku to jedno z tych dań, które robi się prosto a rodzina je uwielbia. Nie potrzeba tutaj dużych umiejętności kulinarnych. Garść przypraw, kawałek kiełbasy, cebula, fasola i koncentrat Zobacz więcej
Zupy Dla dzieci Dodatki do obiadu Dużo i do syta Dania bez mięsa Ryby i owoce morza Kluchy, pierogi & naleśniki Zapiekanki Makarony Pizze Przekąski i przystawki Domowe wędliny Sałatki i surówki Zobacz więcej
, mamy dużą dowolność w zmianie proporcji składników. Niektóre możemy nawet pominąć (np. dać mniej rodzajów mięsa). Moja propozycja zawiera wieprzowinę, podsuszaną kiełbasę, boczek i kacze udka. Jeśli Zobacz więcej
ciężko jest mi się zgodzić. Po raz pierwszy od wielu lat (od zawsze?) mogłam sobie pozwolić po prostu na jedzenie tego dania bez wybierania kombinowania i wypluwania tego co przypadkiem przeoczyłam. Zobacz więcej
Niestety, na razie brak danych. Dumnie wspierane przez WordPressa Najnowsze wiadomości z kraju i ze świata! TYLKO W ONECIE Nie zawsze spotyka się z sympatią Facebook Social Slider Polecamy TYLKO W Zobacz więcej
- w ośrodku wczasowym nad Soliną dziczyznę dodawano do wszystkiego - dzik był w potrawce, w fasolce po bretońsku, w gulaszu i w zupach wszelkich a każda kolejna jego odsłona była bardziej sucha i Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku w pomidorowym sosie z dodatkiem aromatycznej kiełbasy to jeden z moich smaków dzieciństwa. Lubię to danie za jego zwyczajność, swojskość, proste składniki i wspaniały smak. I Zobacz więcej
eryk1w
eryk1w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
erVegan
Jak gotować strączki?

Jak gotować strączki? 105

2
pozbędziemy się niechcianych mikroorganizmów. Gotowanie. Po namoczeniu nasiona płucze się, a następnie zalewa świeżą wodą i gotuje do miękkości. Dodawajsól dopiero pod koniec gotowania, bo sól Zobacz więcej