fasolka po bretońsku bez namaczania

SMAKI I NIESMAKI
SMAKI I NIESMAKI Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SMAKI I NIESMAKI
FASOLKA PO BRETOŃSKU

FASOLKA PO BRETOŃSKU 138

0
{{headerMessage}}
- Ziele angielskie Fasolę namaczamy na noc w letniej wodzie. Następnego dnia gotujemy w tej samej wodzie, w której fasolka się moczyła, z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Na patelni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moja wersja fasolki po bretońsku. Bez mięsa. Z pikantnymi dodatkami. A jak z pomidorami to i bazylią. PS. Do przyrządzenia fasolki użyłam keczupu. Ze swojej strony polecam wybierać dobry jakościowo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zainspirowana wpisem jednej z czytelniczek postanowiłam zrobić fasolkę po bretońsku:) Potrzebne składniki: fasola, cebula, kiełbasa, boczek parzony wędzony, sól, majeranek, pieprz, cukier, koncentrat, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
O paście z fasoli do chleba czytałam jakiś czas temu, ale podeszłam do tematu bez entuzjazmu. Zostało mi trochę fasoli, gdy gotowałam fasolkę po bretońsku i zastanawiałam się co by tu z niej zrobić. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ahoj!!! Ostatnio publikowaliśmy przepis z użyciem mąki owsianej, zostało jej jeszcze sporo, myślimy co by tu z niej upichcić. Jeżeli macie jakieś dobre, sprawdzone przepisy to jesteśmy otwarci na Zobacz więcej
Tomek gotuje
Tomek gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tomek gotuje
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku 253

0
{{headerMessage}}
Ostatnio będąc na zakupach mijałem stoisko z gotowymi daniami w słoikach i zrobiłem się na ich widok dziwnie głodny. Już miałem sięgnąć po gotową fasolkę, kiedy pomyślałem, że przecież takie danie to Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog rodzinny
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku 193

0
{{headerMessage}}
Dziś ulubione danie Ojca. Fasolka po bretońsku z aromatyczną, dobrej jakości kiełbasą. Zwykła bułka lub kawałek świeżego pszennego chleba i obiad jak marzenie. Ileż to razy w górskich schroniskach Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie no, to było tak dobre, że nie wiem jak mam Wam to napisać. Na początku miała być zwykła fasolka po bretońsku, potem wymyśliłam do tego kabanosy i paprykę. Na gotowaniu również się nie skończyło - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ochotę na coś sycącego i rozgrzewającego wybieram fasolkę po bretońsku. Robię jej od razu ogromny garnek, zawsze znika, nie zawsze od razu - czasem uda się zapasteryzować słoik i schować do lodówki, Zobacz więcej
Amoniaq
Amoniaq Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mieszam W Garnku
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku 165

1
{{headerMessage}}
Fasolka po bretońsku to jedno z tych dań, które robi się prosto a rodzina je uwielbia. Nie potrzeba tutaj dużych umiejętności kulinarnych. Garść przypraw, kawałek kiełbasy, cebula, fasola i koncentrat Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fasolka po bretońsku Pyszna, aromatyczna, uwielbiana przez wielu - Fasolka po bretońsku. Treściwe danie które uwielbiam jeść z samym pieczywem, chodź inni pewnie wolą z ziemniakami. U mnie od dziecka, Zobacz więcej
Aga & TalerzPokus.tv
Aga & TalerzPokus.tv Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TalerzPokus.tv
Wojskowa grochówka

Wojskowa grochówka 324

0
{{headerMessage}}
Zupy Dla dzieci Dodatki do obiadu Dużo i do syta Dania bez mięsa Ryby i owoce morza Kluchy, pierogi & naleśniki Zapiekanki Makarony Pizze Przekąski i przystawki Domowe wędliny Sałatki i surówki Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Pora na cassoulet

Pora na cassoulet 95

0
{{headerMessage}}
pochodzi prawdopodobnie z Castelnaudary. Można wyróżnić trzy wersje tej potrawy w zależności od mięsnych składników: receptura z Castelnaudary zawiera oprócz fasoli wyłącznie wieprzowinę, ta z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciężko jest mi się zgodzić. Po raz pierwszy od wielu lat (od zawsze?) mogłam sobie pozwolić po prostu na jedzenie tego dania bez wybierania kombinowania i wypluwania tego co przypadkiem przeoczyłam. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
smaku i groch rozgotowuje się bez przypalenia. Fajne jet też to że grochu łuskanego nie musimy wcześniej namaczać, tak jak jest to w przypadku fasoli (Jaśka ). To najlepsza grochówka jaką jadłam. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i nie będzie przykrej niespodzianki na talerzu. Podajemy do obiadu lub jak nam tylko przyjdzie do głowy do kanapek, sałatek czy ot tak po prostu jako przegryzkę. Powiązane wpisy: Placki ziemniaczane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- w ośrodku wczasowym nad Soliną dziczyznę dodawano do wszystkiego - dzik był w potrawce, w fasolce po bretońsku, w gulaszu i w zupach wszelkich a każda kolejna jego odsłona była bardziej sucha i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fasolka po bretońsku w pomidorowym sosie z dodatkiem aromatycznej kiełbasy to jeden z moich smaków dzieciństwa. Lubię to danie za jego zwyczajność, swojskość, proste składniki i wspaniały smak. I Zobacz więcej
eryk1w
eryk1w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
erVegan
Jak gotować strączki?

Jak gotować strączki? 106

2
{{headerMessage}}
pozbędziemy się niechcianych mikroorganizmów. Gotowanie. Po namoczeniu nasiona płucze się, a następnie zalewa świeżą wodą i gotuje do miękkości. Dodawajsól dopiero pod koniec gotowania, bo sól Zobacz więcej