fasolka po bretońsku na zimę

Fasolka po bretońsku jest daniem treściwym, rozgrzewającym, sycącym- idealnym podczas zimy. Danie uwielbiane przez całą moją rodzinę. 500 g. fasoli Jaś podwójne pętko kiełbasy podwawelskiej plaster Zobacz więcej
Zimą dobrze jest zjeść coś rozgrzewającego. Fasolka po bretońsku na pewno zalicza się do tych dań. To klasyka kuchni polskiej. Składniki 40 dag fasoli 30 dag boczku 30 dag kiełbasy 1 cebula 2 ząbki Zobacz więcej
Na pewno to znacie:) I nie wątpię, że każdy ma swój przepis na to danie;) Ja przygotowuję je tak, jak nauczyła mnie moja mama. Fasolka po bretońsku to danie bardzo sycące, ale także rozgrzewające, Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Sałatka z papryką

Sałatka z papryką 204

1
Taką sałatkę można oczywiście jeść jako dodatek do obiadu lub z wędliną choć ja od lat robię ją w jednym celu, a dokładniej kiedy zimą gotuję fasolkę po bretońsku lubię do niej dodać słoiczek takiej Zobacz więcej
Zima nie odpuszcza. Jeśli już nie macie pomysłów na rozgrzewające i smaczne obiady, bez wykorzystania dużej ilości warzyw (które nie mają teraz smaku), to mamy dla Was alternatywę. Bardzo szybka Zobacz więcej
Moja kuchnia zmienia się wraz z porami roku. Latem jest w niej więcej potraw surowych, na zimno, jesienią i zimą przeważają dania gotowane, gorące, cięższe. Fasolkę po bretońsku jest daniem Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na danie, które pewnie wszyscy znają. Fasolka po Bretońsku! To danie, które od zawsze uwielbiałam, więc jakby mogło go tu zabraknąć? ;-) Wspaniałe danie, które z każdym kolejnym Zobacz więcej
To jest czad. Serio! Nie widziałam takiego przepisu nigdzie indziej. Trochę przy niej roboty jest, ale za to w zimie, jak mi się zachce fasolki po bretońsku - chwila na obsmażenie kiełbaski i obiad Zobacz więcej
2drink.pl
2drink.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zanim Zjesz
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku 196

0
mnie zawsze jest z dobrą, chudą kiełbasą, bez wędzonki, boczku i innych mięs. Tylko kiełbaska, fasolka, pomidorowy sos. A do podania – koniecznie pajda chleba, tak jak w przypadku leczo. Fasolka po Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku Fasolka po bretońsku czyli biała fasola na gęsto z kiełbasą w sosie pomidorowym. To sycące danie idealne na jesień i zimę. Możecie doprawić je odrobiną chilli – rozgrzeje Was Zobacz więcej
Wiem, wiem. Zewsząd dociera do nas wiosna. Ale póki w ogródku nie mam własnych warzyw to nadal posiłkuję się potrawami jednogarnkowymi, typowymi na zimę. Uwielbiam fasolkę po bretońsku. Ale z Zobacz więcej
Większość osób wie że ja za fasolka po bretońsku nie przepadam, więc kiedy mnie siostra poczęstowała miseczką od razu odmówiłam, ale ona jak zwykle nałożyła i kazała mi spróbować. Ja widząc moją Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku to jedno z ulubionych dań jednogarnkowych mojej rodzinki. Najczęściej gotuję ją właśnie jesienią i zimą. Kiedy syte, gęste potrawy doskonale nas rozgrzewają i zaspokajają głód :) Zobacz więcej
Naszła mnie ochota na fasolkę po bretońsku :) a ,że teraz mamy w pełni sezon na fasolkę szparagową postanowiłam połączyć te fasolki. Znam tą potrawę od lat , ponieważ moja babcia zawsze w sezonie Zobacz więcej
Nikt nie potrafi ugotować fasolki po bretońsku tak, jak mój tata. Kiedyś fasolka po bretońsku musiała zawierać pokrojoną kiełbasę, ale od kiedy ja i moja siostra jesteśmy wegetariankami, zawsze Zobacz więcej
Jest wiele sposobów na przyrządzenie tego popularnego dania. My zachęcamy Was do wypróbowania fasolki wg przepisu naszej mamy. Potrawa jest bardzo aromatyczna i intensywna w smaku. Staramy się Zobacz więcej
Uwielbiam fasolkę po bretońsku! To taka pożywna, sycąca potrawa, która kojarzy mi się z długimi zimowymi dniami (a zima, niestety, wciąż nas jeszcze nie opuszcza). Zdecydowanie najlepszą fasolkę robi Zobacz więcej
No i mamy zimę na całego, ze śniegiem i mrozem. Dziś temperatura spadła do -14 C. Na rozgrzewkę proponuję smaczny i sycący posiłek – Fasolkę po bretońsku. Jest to jedno z najbardziej popularnych dań w Zobacz więcej
Po ostatnich kulinarnych wycieczkach na inne kontynenty, dziś coś swojskiego. Klasyk, który najbardziej kojarzy mi się z obiadami w górskich schroniskach w czasie deszczu, albo przynajmniej po Zobacz więcej
Dania jednogarnkowe zawsze były i będą popularne. Dzięki nim gotowanie dla wielu osób staje się prostsze, szybsze i smaczniejsze. Na pewno dania tego rodzaju częściej zjadamy zimą, niż latem. Zaletą Zobacz więcej