fasolka po bretońsku z szybkowaru

Pierwszy raz fasolkę po bretońsku jadłam... z babcią w barze mlecznym. Później nastąpiła długa kariera tego dania na domowych stołach. Teraz moja wersja przygotowana w szybkowarze: Najpierw namaczamy Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku...tym razem zapiekana w piekarniku.. paczkafasoli piękny Jaś tyczny susz warzywny 50 dkg kiełbasy 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego kilka suszonych pomidorów 4 ząbki czosnku 3-4 Zobacz więcej
Z Jaśka najczęściej gotuję fasolkę po bretońsku (klik). Proste do wykonania, sycące danie. Dzisiaj jednak proponuję połączyć go z aromatycznym mięsem wołowym, pomidorami i papryką. Całość doprawiona Zobacz więcej
czosnku WYKONANIE Fasolka po bretońsku z szybkowaru Fasolę moczyć całą noc w wodzie.Następnego dnia dolać 1 L wody i gotować 30 min.od zagotowania. W tym czasie pokroić cebulę oraz kiełbasę-lub Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku, kto jej nie lubi? :) Jeżeli używamy suszonej fasoli musimy dzień wcześniej wieczorem zalać ją przegotowaną wodą i odstawić na noc. Ja użyłam fasoli świeżej. Wstawiłam ją do Zobacz więcej
Wolnowar, szybkowar...lub zwykły garnek...wszystko pasuje do gotowania..ale najlepiej jest używać wolnowar, nie trzeba pilnować, aby coś się przypaliło, nie trzeba mieszać...wystarczy wszystko włożyć Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku...już w sumie jest na blogu..ale ta jest ciut inna...skorzystałam z pomysłu Gosii dodałam troszkę musztardy..polecam... 30 dkg fasoli 50 dkg kiełbasy 15 dkg boczku wędzonego 2-3 Zobacz więcej
Fasolka zupełnie nie po bretońsku Obiad w 15 minut ? Czemu nie . A'la gulasz ziemniaczany z fasolką i białą kiełbasą - mało , że zrobiony w szybkowarze to jeszcze z wykorzystaniem pół produktów tzn. Zobacz więcej
Jak Gotowac W Turcji: Prawdziwy Przepis Kucharski na Kuru Fasulye (Turecka wersja Fasolki Po Bretońsku)) Jak Gotowac W Turcji Saturday, April 25, 2015 Prawdziwy Przepis Kucharski na Kuru Fasulye Zobacz więcej
nioolek
nioolek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
morning fairy
_425 przetrwać sesje

_425 przetrwać sesje 246

0
kokosem i kremem czekoladowo-kokosowym z daktyli Obiady zaś przez kilka dni wypełniała ciecierzyca w pomidorowym sosie i towarzystwie całej gamy warzyw. Coś co na pozór miało być fasolką po Zobacz więcej
W mojej przesyłce z firmyKupiecbyłafasola Piękny Jaś..taką fasolkę można wykorzystać np. do sałatki ..ale u mnie obowiązkowo musiała być fasolka po bretońsku..a szczerze mówiąc dawno jej nie Zobacz więcej
. Szybkowar na pewno posłuży mi przez długie lata. W najbliższej przyszłości planuję w nim ugotować Fasolkę po bretońsku, Risotto, Spaghetti Bolognese jak i Kapuśniak. Za pewne będzie o wiele więcej Zobacz więcej
procesu gotowania (otwarcie garnka wymaga przerwania gotowania ciśnieniowego przez schłodzenie lub otwarcie zaworu wylotowego). Ja mam ten z zaworkiem i muszę Wam powiedzieć że jest to lepsze Zobacz więcej
ciężko jest mi się zgodzić. Po raz pierwszy od wielu lat (od zawsze?) mogłam sobie pozwolić po prostu na jedzenie tego dania bez wybierania kombinowania i wypluwania tego co przypadkiem przeoczyłam. Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku w pomidorowym sosie z dodatkiem aromatycznej kiełbasy to jeden z moich smaków dzieciństwa. Lubię to danie za jego zwyczajność, swojskość, proste składniki i wspaniały smak. I Zobacz więcej
Ciągle jeszcze zimno, człek energii potrzebuje, by do wiosny (która tymczasem z astronomii robi sobie śmichy-chichy) przetrwać. Kiedy upał, skwar i ukrop, nikt nawet nie pomyśli o dość ciężkostrawnej Zobacz więcej
Ciasto Cappucino Ciasto cytrynowe - "Pieczenie z Kasią" Ciasto drożdżowe na pączki obwarzanki i inne słodkości Ciasto drożdżowe uniwersalne Ciasto filo z grzybami, papryką i serem feta Ciasto Hali Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Rogaliki

Rogaliki 505

0
w kuchni Naleśniki z sosem pomarańczowym, czyli Crepes Suzette dla leniwych - Cześć!dziś dzielę się z Wami przepisem na jedno z naszych ulubionych, weekendowych śniadań- swojską wersję Crepes Zobacz więcej
z sosem mięsno-pomidorowym - Bardzo lubię makaron! I to pod różnymi postaciami. Gotowany i podawany z różnymi sosami, zapiekany, w zupie... Jest on stałym elementem mojego menu, chocia... 2 dni temu Zobacz więcej
400 g mrożonych malin2 - 3 łyżki cukru tr... 2 godziny temu białczyński Tagen TV – Węgiel ekologiczny, wielkie bogactwo Polski! - https://www.youtube.com/watch?v=otixYNdxXAc 2 godziny temu Smaczna Zobacz więcej