fasolka po prowansalsku

Dżemdżus
Dżemdżus Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dżemdżus
Mule po prowansalsku

Mule po prowansalsku 10

Kolejna odsłona przepisów Akademii Kurta Schellera i po raz kolejny nic się nie zmarnowało. Co prawda muszelki były do wyrzucenia, ale po dokładnym umyciu zabrane zostały przez bardzo twórczą Zobacz więcej
Maggie_pal
Maggie_pal Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co siedzi w garnku ?
Kurczak po prowansalsku

Kurczak po prowansalsku 28

Przygotowanie: 10 minut Czas pieczenia: 90 minut Składniki na jednego kurczaka : 1 cały duży kurczak 4 łyżki oliwy z oliwek 8 ząbków czosnku łyżka słodkiej papryki łyżki ostrej papryki 4 łyżki ziół Zobacz więcej
Jakoś mało na moim blogu ryb, chociaż bardzo je lubię więc muszę nadrobić te zaległości. Przedstawiam dziś rewelacyjny i bardzo szybki przepis na steki z tuńczyka po prowansalsku, czyli pieczone na Zobacz więcej
WSZYSTKO SMACZNE
WSZYSTKO SMACZNE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
WSZYSTKO SMACZNE
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku 52

Fasolka po bretońsku to jedno z dań, które zna większość osób, ale każdy przygotowuje ją odrobinę inaczej. Proponuje wypróbować moją wersję fasolki. Fasolka jest miękka, sosik pomidorowy ma Zobacz więcej
Zakochałam się w tym daniu od pierwszego spróbowania i od tamtej pory jest to jedno z najczęściej powtarzających się dań w mojej kuchni. Tym bardziej, że jest to często dla mnie danie ratunkowe, czyli Zobacz więcej
Gospodyni Miejska
Gospodyni Miejska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gospodyni Miejska
Fasolka po toskańsku

Fasolka po toskańsku 30

Składniki: 2 puszki białej fasoli konserwowej (każda po 540 g - waga netto); 2 duże ząbki czosnku; 2 duże, dojrzałe pomidory; 2 puszki krojonych pomidorów w zalewie (każda po 400g - waga netto wraz z Zobacz więcej
rosiolowa
rosiolowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rosiołowa
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku 62

Smak PRL-u, niby nic specjalnego, zwyczajna fasolka po bretońskua jednak ma wielu swoich miłośników. Danie jedno garnkowe, doskonale nadające się do zawekowania w słoiki na tak zwana "czarną godzinę" Zobacz więcej
Zapraszam Was na nasze pyszne, polskie pstrągi. Pstrągi dostałam od rodziny - takie świeżo złowione i wypatroszone, więc pracy miałam nieco mniej przy ich obróbce. Nie mogłam ich inaczej potraktować Zobacz więcej
info234567891011
info234567891011 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
extradania.pl
Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku 10

Artykuł Fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu extradania.pl. Zobacz więcej
Była fasolka po grecku, a dziś po prowansalsku :) Polecam gorąco! Myślę, że zimą można również wykorzystać ten przepis, jeśli ktoś robi fasolkę szparagową do słoików. Składniki: 60 dag fasolki Zobacz więcej
Fasolkowego szaleństwa ciąg dalszy. Dzisiejsza propozycja, to fasolka szparagowa duszona w pomidorach z dodatkiem tymianku i czosnku. Sezon fasolkowy jeszcze trwa, a ja fasolkę szparagowa uwielbiam, Zobacz więcej
Fasolka najczęściej serwowana jest z bułką tartą, która zamienia nasz posiłek w ogromną bombę kaloryczną. Sama fasolka szparagowa jest niskokaloryczna, jest źródłem błonnika, potasu, żelaza, magnezu, Zobacz więcej
MAgda
MAgda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Silver Teaspoon
Fasolka szparagowa po prowansalsku

Fasolka szparagowa po prowansalsku 227

Latem często podaję fasolkę szparagową. Równie chętnie nie jako dodatek, ale warzywne danie główne, które w połączeniu z ziemniakami jest sycące i smaczne. (3 porcje jako danie główne lub 4 jako Zobacz więcej
POMPOKRACJA
POMPOKRACJA Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pompokracja
FASOLKA PO BRETOŃSKU

FASOLKA PO BRETOŃSKU 39

Po weekendzie spędzonym razem z Dziadkami z okazji ich święta, bardzo często przygotowuje później coś, co z domem, tradycją i przeszłością bardzo mi się kojarzy. Fasolkę po Bretońsku zna chyba każdy. Zobacz więcej
Lekki i delikatny KRÓLIK ,cudownie pachnacy ziołami ,rozpływający się wspaniale w ustach. 1 młody królik 150g.masła 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sok z cytryny sól pieprz 1 jajko mąka bułka tarta Zobacz więcej
Niezwykle prosty sposób na przyrządzenie pomidorków koktajlowych- na sposób prowansalski – z miodem, oliwą z oliwek i tymiankiem. Tak upieczone pomidorki mogą stanowić świetny dodatek do grillowanych Zobacz więcej
Jest! Czy raczej była - własna fasolka z ogródka. Mogłam więc próbować nowych przepisów, jak ten z bloga Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki. Składniki: - dużo fasolki szparagowej (np. 1 kg); - Zobacz więcej
Małe główki czosnku patrzyły na mnie od dłuższego czasu, aż w końcu przyszedł na nie czas. Z pomocą dzieci udało się obrać czosnek w 3 godziny, a później zapakowałam go do 3 słoików. Składniki: duża Zobacz więcej
Emma
Emma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mój Ogródek
Po prowansalsku

Po prowansalsku 237

Kiedy idę w gości, nigdy z pustymi rękami. Ostatnio była tarta. Niestety przygotowałam za mało ;) Bo smakowała każdemu. Tarta prowansalska. 200g mąki 100g zimnego masła 3 łyżki zimnej wody 2 jajka Zobacz więcej
Blog Roku - głosowanie » Polędwiczki wieprzowe po prowansalsku Bardzo proste do przygotowanie, szybkie i niezwykle smaczne danie. Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe 1 marchew ząbek czosnku sól Zobacz więcej