fasolka szparagowa ciasto

płaczę! A pan Słowik słodko ćwierka: "Wybacz, moje złoto, Ale wieczór taki piękny, ze szedłem piechotą!" (Julian Tuwim) U nas dzisiaj zapiekanka zamiast zupki z muszek Smakowita i chrupiąca kiedy Zobacz więcej
Dziś nadspodziewanie smaczny pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. Zapiekankę tę koniecznie należy jeść gorącą, najlepiej od razu po wyjęciu z piekarnika, na zimno jest niestety bez smaku. Zobacz więcej
Pyszna, chrupiąca tarta na cieście francuskim (na które prosty przepis znajdziecie tutaj klik) wypełniona nadzieniem z fasolki szparagowej i kremowej śmietany. Rewelacyjna! Upiekłam ją na wczesną Zobacz więcej
Już Wam wspominałam, że to ciasto jest pyszne, uniwersalne i często gości w moim domu. Po wielkim zainteresowaniu cukinią (klik) - postanowiłam przygotować fasolkę. U mnie ten patent to standard, ale Zobacz więcej
Filet z kurczaka w cieście to, idealny pomysł na obiad ,to fajne urozmaicenie zwykłego kotleta .Takie kotleciki są niesamowicie smaczne ,w towarzystwie fasolki szparagowej smakują wybornie . Pasują na Zobacz więcej
mielonego 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 ziemniak 1 jajko 200 g fasolki szparagowej bułka mleko sól, pieprz przyprawa do mięs olej Mięso mielone umieszczamy w misce dodając namoczoną w mleku Zobacz więcej
ją na tradycyjnym kruchym spodzie, to zapraszam po przepis np. tutaj. Tartę zrobiłam z fasolką szparagową, na którą mamy teraz sezon, a ja ją wręcz uwielbiam! Ale zawsze przygotowywałam ją po prostu Zobacz więcej
Tarta z twarożkiem, fasolką szparagową i tymiankiem na pełnoziarnistym, orkiszowym cieście Wczoraj serwowałam pełnoziarnisty deser w postaci ciasta ze śliwkami a dziś pomysł na zdrowy obiad lub Zobacz więcej
Fasolka rośnie w ogródku jak na drożdżach i gościła na naszym stole w różnych wersjach. Dzisiaj postanowiłam zapakować ją do ciasta, tak żeby dzieci mogły zjeść coś smacznego na dworze. Prosto, Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Mięsa

Mięsa 544

3
z mięsem Piersi z żurawiną i chrzanem Pałki w marynacie z warzywami Piersi nadziewane porem, jabłkiem i żurawiną Polędwiczka z szpinakiem i suszonymi pomidorami Pierś w cieście francuskim Pulpety w Zobacz więcej
W 2015 roku na blogu opublikowałam 68 przepisów na smaczne i zdrowe dania główne, wegetariańskie, przekąski i desery. Oto dziesięć przepisów z minionego roku, które najbardziej przypadły Wam do gustu. Zobacz więcej
A teraz kolejna potrawa z dodatkiem piwa..tym razem pizzerinki..ale można oczywiście zrobić też pizzę.. 3 szkl. mąki 40 g drożdży 1 szkl. piwa 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy sól,zioła prowansalskie Zobacz więcej
Tarta z cukinią i fasolką jest znakomita i nie wymaga zbyt dużo pracy. Składniki: ciasto francuskie mała cukinia garść fasolki szparagowej oliwa sól pieprz zioła prowansalskie bazylia pomidorki Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Lato na talerzu

Lato na talerzu 65

0
Lato na talerzu Zupa warzywna z zacierkami fasolka szparagowa żółta 100 gram fasolka szparagowa zielona 150 gram marchew 10 szt mała skrzydełka 4 szt ziele angielskie 3 szt Kamis liść laurowy 3 szt Zobacz więcej
Uwielbiam fasolkę szparagową, buraki liściaste i tarty ;) Składniki: opakowanie ciasta kruchego ugotowana fasolka szparagowa zblanszowane buraki liściaste ser pleśniowy świeże zioła: kolendra, Zobacz więcej
Szybkie i mało pracochłonne danie z ciastem francuskim i warzywami. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego mrożona mieszanka warzyw lub warzywa na patelnie (brokuł, marchew, kukurydza, fasolka Zobacz więcej
Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami z dodatkiem natki i koperku lekko pikantna Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Kolorowe penne z cukinią i Zobacz więcej
jajka, mąki i mleka przygotowujemy ciasto, rzadsze od ciasta naleśnikowego. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso moczymy w cieście. Obtaczamy w ziarnach. Smażymy na rozgrzanym oleju na niewielkim Zobacz więcej
Do obiadu przygotujemy fasolkę szparagową w nietypowym wydaniu. Składniki: -fasolka szparagowa ( ilość w zależności od potrzeb ) -olej do smażenia -szklanka mąki -szklanka bardzo zimnej wody -jedno Zobacz więcej