fasolka szparagowa gessler

: Gulasz z zielonych warzyw Gulasz z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Polędwiczki wieprzowe w sosie truskawkowym podane na roszponce Gulasz z cieciorki i papryki na brokułach Papryka Zobacz więcej
Nawet nie wiedziałam, że tak bardzo lubię tahini. Dotychczas stosowałam tę pastę sporadycznie, ale jako podstawa sosu do zielonej fasolki niesamowicie mi zasmakowała. Autorką tego przepisu jest Marta Zobacz więcej
przekładamy na sito i odstawiamy do odsączenia. Do pozbawionych sporej ilości płynu masy ziemniaczanej dodajemy jajka, sól i pieprz. Ścieramy też do miski mozzarellę i wszystko razem mieszamy. Można Zobacz więcej
krowa
krowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wyszukany Smak
Czas na powrót...

Czas na powrót... 146

0
im symboliczną fasolkę. Pyszna, zdrowa, sezonowa. Sprawdza się znakomicie jako lekka przystawka, dodatek do obiadu, kolacja z dodatkiem chleba lub bagietki. Inspirowałam się przepisem Pani Marty Zobacz więcej
, że znajdę chwilę dla Was w ciągu tych dwóch dni. Tym czasem zapraszam Was na pyszny obiad! Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1/2 słoiczka fasolki Zobacz więcej
. Przygotowałyśmy następujące potrawy: Gulasz z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Papryka faszerowana kuskusem i fasolką szparagową Najbardziej do gustu przypadł mi gulasz z cieciorki, Zobacz więcej
) Jako przystawka: sałatka "Krakowiacy i górale" - z sałaty rzymskiej, ogórków świeżych i kiszonych, pomidorów, cebuli, fasolki szparagowej, startego oscypka z ciekawym (pysznym!) dressingiem z oleju Zobacz więcej
Ivka
Ivka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ivka w kuchni
Space Odyssey Restaurant

Space Odyssey Restaurant 190

0
boczkiem i tym, co jesienią w kuchni polskiej najlepsze - z kurkami. Mąż zachwycił się golonką duszoną w warzywach i piwie z dodatkiem, z frytkami i jabłkiem z żurawiną przyrządzaną domowym sposobem. Zobacz więcej
smakuje najlepiej... Groszek zielony mrożony- 100g Szpinak liście/ brykiet mrożony- 100g Bób mrożony- 100g Fasolka szparagowa mrożona- 100g Cukinia- 1 mała/ 100g Bakłażan- 1 mały- 100g Oliwki zielone Zobacz więcej
mopswkuchni
mopswkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mops w kuchni
La Vende w Łodzi

La Vende w Łodzi 96

0
Dzisiaj moja druga recenzja restauracji – po Marcello Magdy Gessler pora na La Vende. Lokal ten również znajduje się w Manufakturze. Marcello jak pamiętacie nie zrobiło na mnie piorunującego wrażenia Zobacz więcej
Kurczak w żółtym curry z fasolką – śliwka węgierka Menu Przepisy Przekaski Zupy Dania Główne Makarony Desery Serniki Dodatki do potraw Na szybko Kuchnia i ja :) Kontakt Współpraca śliwka węgierka Zobacz więcej
Kurczak w żółtym curry z fasolką Menu Przepisy Przekaski Zupy Dania Główne Makarony Desery Serniki Dodatki do potraw Na szybko Kuchnia i ja :) Kontakt Współpraca śliwka węgierka Enjoy The Food Zobacz więcej
(85) owsianki i inne takie(20) parówki(29) pasty do pieczywa(26) pomysłowe gadżety(2) sałatki(64) słodkie(82) sposób na czerstwy chleb(36) śniadanie dla dzieci(140) śniadanie do pracy(107) śniadanie Zobacz więcej
Truskawki w wielkim mieście: AleGloria - Warszawa, plac Trzech Krzyży 3 piątek, 12 września 2014 AleGloria - Warszawa, plac Trzech Krzyży 3 W okolicach Wielkanocy kulinarny światek został zaskoczony Zobacz więcej
POMIDORAMI PODANY Z KASZĄ GRYCZANĄ POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE TRUSKAWKOWYM PODANE NA ROSZPONCE GULASZ Z PAPRYKI I CIECIORKI NA BROKUŁACH PAPRYKA FASZEROWANA KUS- Zobacz więcej
potrawy z warzyw i owoców kluski i knedle leczo i ragoût placki i kotlety jednogarnkowe solo tarty zapiekanki i faszerowane warzywa potrawy z wieprzowiny gulasze pieczenie kotlety potrawy z wołowiny Zobacz więcej
Ekspresłówka #3 Grzeczność | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej
jakiegoś się nie lubi – ważne, żeby smakowało! Zachęca do fantazjowania. W porządku. Ale zdanie: „Bierzcie przykład zmojego doświadczenia, eksperymentujcie jednak już we własnym zakresie” brzmi Zobacz więcej
jakiegoś się nie lubi – ważne, żeby smakowało! Zachęca do fantazjowania. W porządku. Ale zdanie: „Bierzcie przykład zmojego doświadczenia, eksperymentujcie jednak już we własnym zakresie” brzmi Zobacz więcej
KlaraFina
KlaraFina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna czytelnia
Palikot w kuchni

Palikot w kuchni 352

0
godziny Palikot proponuje m.in. penne z ziemniakami, czyli włoski bigos, zupę kurkową, krupnik z rozmarynem albo ryż z curry. Godzinę i więcej zajmuje przygotowanie takich pyszności, jak niezwykle Zobacz więcej