Przepis na fasolka szparagowa marynowana

Fasolka szparagowa w słoikach na zimę Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Sałatka owocowa z goździkami Fasolka szparagowa w słoikach na zimę Fasolkę szparagową w słoikach robię tylko Zobacz więcej
Domowe przetwory to najlepszy sposób na zatrzymanie smaków i aromatów lata. Mają wyjątkowy smak, wysoką jakość oraz nie zwierają konserwantów. Dzisiaj mam dla Was przepis na marynowaną szparagówkę. To Zobacz więcej
Moja ulubiona, no nie tylko moja :) Ogólnie za fasolką szparagową nie przepadam. Nie lubię jej na ciepło z masłem i bułką tartą. Ale w tej formie, pochłaniam ją w takich ilościach, że ho ho ho... Zobacz więcej
Smakiem fasolki mam zamiar cieszyć się cały rok, dlatego w tym roku do moich przetworów dołączyła ponownie fasolka szparagowa, której smak podkreślają dodane: żółta papryka, cebula i czosnek. Polecam Zobacz więcej
Oprócz bieżącego przerabiania owoców i warzyw przygotowujemy także przetwory na zimę. Dzisiaj zajęliśmy się fasolką szparagową, do której przygotowaliśmy słodko-winną zalewę. Taki słoiczek z Zobacz więcej
Kolejna dawka witamin- tym razem fasolka szparagowa w wersji "na zimę". Składniki: 2 kg fasolki szparagowej ( bez włókien) Sól Składniki na zalewę: 1 litr wody 2 płaskie łyżki soli 2 płaskie łyżki Zobacz więcej
Lato. byt krótko trwa, by móc nacieszyć się do woli wszystkimi darami jakie Nam dostarcza. Dobrze , że znamy sposoby, aby to co się da, to co lubimy przechować przez zimę. Mrożenie, suszenie, a także Zobacz więcej
Sałatka powstała z produktów, które miałam w danej chwil pod ręką. Okazało się, że połączenie warzyw konserwowych z fasolką szparagową było strzałem w dziesiątkę. Sałatka wyszła bardzo smaczna i z Zobacz więcej
Lekka wegetariańska kolacja lub dodatek do mięs czy ryb. Zamiast żółtej fasolki można użyć zielonej. Marynowane papryki są w każdym supermarkecie. Ja użyłam tych z zalewy słodko kwaśnej. Płatki Zobacz więcej
Dzień dobry, Dziś chciałam was zainspirować do przygotowania lekkich i aromatycznych dań z naszej poczciwej fasolki szparagowej. Dań, w których nie będzie ona jedynie dodatkiem, ale będzie grała Zobacz więcej
Mops w kuchni » Blog Archive » Sałatka z kalafiora i fasolki szparagowej ze śledziem marynowanym Mops w kuchni …codzienne pichcenie i marudzenie… Tarta ze szparagami, szpinakiem i wędzonym łososiem na Zobacz więcej
Coraz więcej jej jest już gotowej do zbioru i możemy albo ją zamrozić ,albo właśnie zamarynować i mieć świetny i szybki- w zasiegu ręki dodatek do obiadu Składniki: 1 kg fasolki szparagowej na każdy Zobacz więcej
Uwielbiam fasolkę szparagową! Tak naprawdę uwielbiam ją od niedawna, pewnie dlatego, że wcześniej nie spożywałam jej zbyt często, bo nie miałam za bardzo pomysłów jak ją wykorzystać w kuchni. Teraz Zobacz więcej
Jeszcze kilka lat temu fasolkę szparagową zawsze mroziłam, ale odkąd spróbowałam fasolki ze słoika, przygotowuję ją właśnie w ten sposób. Jest o niebo lepsza od mrożonej i nie zabiera miejsca w Zobacz więcej
Kocham obecną porę roku! W tym czasie wszystko jest świeże, bez chemii, w sklepach, na bazarach mamy różnorodny wybór warzyw i owoców. Korzystajmy z tego jak najbardziejpotrafimy, ponieważ wielkimi Zobacz więcej
Sałatka z soczewicy i fasoli szparagowej z papryką i marynowanymi cebulkami – idealna do grilla Prosta i pożywna sałatka, kolorowa, świetnie sprawdza się jako dodatek do grillowanych mięs. Bardzo Zobacz więcej
Dziś mam dlaWas pyszną sałatkę z młodych ziemniaków i fasolki szparagowej. Aby ją przygotować, zmodyfikowałam nieco przepis na popularną na sycylijskiej wyspie Panteleria sałatkę ziemniaczaną, znaną Zobacz więcej
Obsesja Smaków
Obsesja Smaków Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obsesja Smaków
Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa 5349

Uwielbiam fasolkę szparagową z bułką tartą i masłem. Niestety mrożona nie smakuje tak jak świeża, a zimą też mamy ochotę na taką fasolkę. I tu najlepsze są przepisy mojej mamy. Przepis na te fasolę Zobacz więcej
Moja propozycja na dość szybki i niedrogi obiad. Sprawdzony przeze mnie i moją familię:) Składniki: 6 udek z kurczaka 3/4 szklanki oleju 2 łyżki octu lub sok z 1/2 cytryny 1 płaska łyżeczka oregano Zobacz więcej