fasolka szparagowa na zimę do słoika

Kolejna dawka witamin- tym razem fasolka szparagowa w wersji "na zimę". Składniki: 2 kg fasolki szparagowej ( bez włókien) Sól Składniki na zalewę: 1 litr wody 2 płaskie łyżki soli 2 płaskie łyżki Zobacz więcej
Fasolka szparagowa latem gości u nas bardzo często. Lubimy ją przede wszystkim ugotowaną i polaną masłem z bułką. Czasami dodaję strączki do sałatki czy np. usmażę z grzybami. Zawsze jest pyszna. Nie Zobacz więcej
Taką fasolkę dała mi kiedyś teściowa, okazała się rewelacyjna. Zimą wyciągam słoik i mam fasolkę szparagową do obiadu. Można ją ugotować i podać z bułką tartą albo wykorzystać do sałatek. Polecam! Zobacz więcej
To najprostszy sposób przygotowania fasolki szparagowej jaki znam. Fasolka nie jest czasochłonna a jest naprawdę pyszna, chętnie sięgam po nią zimą. Składniki: fasolka szparagowa, żółta lub zielona Zobacz więcej
Pyszna fasolka szparagowa na zimę Składniki: 2 kg fasoli szparagowej Zalewa: 2 Litry wody 2,5 łyżki soli 2,5 łyżki cukru Wykonanie: Fasolkę dokładnie myjemy i obcinamy końcówki. Obgotowujemy fasolkę Zobacz więcej
Fasolka szparagowa w słoikach na zimę Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Sałatka owocowa z goździkami Fasolka szparagowa w słoikach na zimę Fasolkę szparagową w słoikach robię tylko Zobacz więcej
Wiem że już fasolka się kończy, ale może ktoś jeszcze ma ją w ogródku (jak ja ;-) ) a jak nie to przepis przyda się na przyszły rok. Taka fasola po otwarciu smakuje jak świeża fasola, można ją zimą Zobacz więcej
Jeszcze kilka lat temu fasolkę szparagową zawsze mroziłam, ale odkąd spróbowałam fasolki ze słoika, przygotowuję ją właśnie w ten sposób. Jest o niebo lepsza od mrożonej i nie zabiera miejsca w Zobacz więcej
Dzisiaj W KUCHENNYM OKNIE przedstawiam Wam przepis na fasolkę szparagową w słoikach na zimę. Konserwując corocznie tę fasolkę opieram się na przepisie zameszczonym w niepokaźnej ksążce Siostry Zobacz więcej
Przepis na tą fasolkę oraz wiele innych miałam zamieścić już dawno, ale…pochłonęło mnie lato, słońce, woda i ciągle mi się jakoś nie składało. Pomyślałam jednak, że skoro już za chwilę wyjeżdżam na Zobacz więcej
W tamtym roku pierwszy raz włożyłam kilka słoiczków fasolki według przepisu Margarytki klik.Fasolka nam zasmakowała, jest idelana do sałatek czy jako dodatek do obiadu. Łatwo sią ją robi tylko trzeba Zobacz więcej
Na fasolkę czekamy cały rok, więc aby cieszyć się nią nawet w zimie polecam, póki trwa na nią sezon zamknąć ją do słoików. Przepis bardzo prosty więc polecam. Nadaje się świetnie do obiadu razem z Zobacz więcej
W sezonie, kiedy fasolka jest najsmaczniejsza i niedroga, warto poświęcić trochę czasu i zamknąć ją w słoikach. Zakonserwowana w całości ładnie prezentuje się na talerzu, zaś ta pokrojona w kawałki, Zobacz więcej
Fasolka szparagowa przygotowana z tego przepisu przechowuje się bardzo długo, po otwarciu słoika smakuje jak świeżutka, dopiero co zebrana i ugotowana. Wykorzystuje ją najczęściej jako dodatek do Zobacz więcej
Idealny dodatek do każdego obiadu. Okres gromadzenia zimowych zapasów czas zacząć ! Składniki: 1 kg fasolki szparagowej, 1 kg cebuli, 1 kg cukinii młodej, 1 kg kiszonych ogórków, 1 kg pomidorów, 1 kg Zobacz więcej
Dorwałam książkę z przetworami, więc mam dużo pomysłów na nowe weki, jednak nie mam już pustych słoików! A dziś fasolka szparagowa na zimę wg Siostry Anastazji, prosta rzecz a w zimie na pewno ucieszy Zobacz więcej
Wysyp fasolki? Żadem problem - do słoików, pasteryzujemy i na zimę będzie w sam raz! Składniki: fasolka szparagowa woda 1/2 łyżeczki soli do każdego słoika 1/2 łyżeczki cukru do każdego słoika Fasolkę Zobacz więcej
W ubiegłym roku zrobiłam ją pierwszy raz. To był mój pomysł na wykorzystanie fasolki szparagowej i zamknięcie jej w słoiku:) Ten pomysł to strzał w dziesiątkę, chętnie zjadaliśmy tę sałatkę do obiadu. Zobacz więcej
Pyszna jako przekąska, do sałatek jak i z bułką tartą :) Lubie fasolkę ??? Jakieś pomysły na jej wykorzystanie ? :) Składniki: fasolka szparagowa Zalewa: 1 litr wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3 Zobacz więcej
Skład: 1,5 kg fasolki szparagowej 0,5 kg cebuli 2 marchewki 2 czerwone papryki 1,3 kg obranych pomidorów (typu lima) 1/2 szklanki oleju 4 ząbki czosnku 1/2 szklanki octu 6% 0,5 łyżki soli Jak zrobić? Zobacz więcej