fasolka szparagowa na zimę mrożona

Sezon na przetwory w pełni. Jak co roku, oprócz zapasów słoikowych mrożę także owoce, warzywa i zioła. Dzisiaj chciałam Wam pokazać jak w prosty sposób możemy zamrozić sezonowe warzywa. Wystarczy je Zobacz więcej
Kate's Kitchen
Kate's Kitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
In a Green Jar
(bez tytułu)

(bez tytułu) 250

0
Ciężko w zimie o pomysł na sezonowy obiad. A mnie właśnie naszło na szparagową fasolkę. Mrożona, gotowana na parze tylko kilka minut. Zaspokoiła potrzebę ciepłego obiadu w mroźny dzień. Kiełki lucerny Zobacz więcej
Warzywa z mrożonki nigdy nie kojarzyły mi się z niczym dobrym. Zimą jednak trudno znaleźć coś świeżego, smacznego i zdrowego. Postanowiłam zatem odczarować fasolkę szparagową i przygotować z niej Zobacz więcej
Fasolka szparagowa latem gości u nas bardzo często. Lubimy ją przede wszystkim ugotowaną i polaną masłem z bułką. Czasami dodaję strączki do sałatki czy np. usmażę z grzybami. Zawsze jest pyszna. Nie Zobacz więcej
kabamaiga
kabamaiga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sto kolorów kuchni
Zielone curry

Zielone curry 960

1
Ekspresowy obiad z dużą ilością zielonych warzyw. Skoro zima, to warzywa mrożone, nie ma innego wyjścia. Bazowałam na przepisie Nigelli na Curry Mary. Składniki: 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 pierś z Zobacz więcej
,,Jest zima, to musi być zimno. Takie są odwieczne prawa natury" - parafrazując słynny cytat, postanowiłem wyjść naprzeciwko zachciankom mojego organizmu i ugotować coś rozgrzewającego... Składniki: - Zobacz więcej
Zimą i wczesną wiosną, kiedy nasze organizmy potrzebują zwiększonej ilości witamin warto sięgnąć po warzywa zebrane latem. Zarówno te mrożone jak i zamknięte w złoiczkach dostarczą nam niezbędnych Zobacz więcej
KuchenneWariacje
KuchenneWariacje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Wariacje
Leczo

Leczo 626

0
Leczo jest moim ulubionym warzywnym daniem. Zawsze czekam kiedy to pojawią się świeże wiosenno-letnie warzywa. Oprócz tego że jemy leczo w domu z ryżem, makaronem lub bułką to mrożę je jeszcze. W Zobacz więcej
Przepis wypróbowałam osobiście rok temu, fasolka dobrze trzymała się całą zimę, więc w tym roku także ją zaprawiam. Zwłaszcza, że teraz ceny fasolki są przystępne ok. 5-7 zł/kg. W zimie mrożona Zobacz więcej
Uwielbiam fasolkę szparagową z bułką tartą i masłem. Niestety mrożona nie smakuje tak jak świeża, a zimą też mamy ochotę na taką fasolkę. I tu najlepsze są przepisy mojej mamy. Przepis na te fasolę Zobacz więcej
Świeżą fasolką szparagową mogę zajadać się na okrągło. Lubię ją tak bardzo, że zwykle doprawiam tylko odrobiną dobrej oliwy i szczyptą soli. Zimą korzystam z mrożonej fasolki, która choć gotowana Zobacz więcej
Zima za oknem (przynajmniej w Zakopanem, z którego nie dawno wróciłam), więc w ruch idą mrożonki - namiastka letnich smaków ;). My wykorzystaliśmy jeszcze nasz ogródkowy groszek i fasolkę, jednak Zobacz więcej
.Można jeść i na ciepło i na zimno. Składniki: Zielona fasolka szparagowa- zimą pozostaje opcja mrożonych Brokuły Pieczarki czerwona cebula oliwa sól, pieprz, papryka słodka, czosnek suszony Zobacz więcej
Właśnie trwa sezon na fasolkę szparagową.Uwielbiam jeść ją solo zroztopionym masłem i zrumienioną bułką tartą. Ale zupa z niąrównież jestbardzo pyszna.Taką zupę można robić cały rok w zimę świeżą Zobacz więcej
Lubicie fasolkę szparagową? Ja lubię bardzo, a przygotowuję ją na różne sposoby. Tutaj najdziecie przepis na fasolę tradycyjną , znaną i smaczną (przepis). Dzisiaj przygotowałam fasolkę bardziej Zobacz więcej
To jedno z tych dań, które przygotowuję chcąc ugotować prosty obiad bez mięsa. Kalafior i fasolka szparagowa świetnie komponują się z makaronem. Bułka tarta zrumieniona na maśle jest kropką nad „i”. Zobacz więcej
vege-kika
vege-kika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vege Kika
Maj - sezon na zielone!

Maj - sezon na zielone! 101

0
Risotto z zieloną fasolką i z cukinią Dziś rozpoczął się jeden z najcudowniejszych miesięcy w roku. Po ubogiej w roślinne składniki zimie, wiosna niczym róg obfitości opływa w zieleninę. Maj przynosi Zobacz więcej
1 cebula 2 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka w korzeniu spory kawałek selera garść fasolki szparagowej kilka różyczek kalafiora kilka brukselek garść mrożonego groszku (można dodać ok. szklanki Zobacz więcej