fasolka szparagowa po bretońsku przepis

Fasolka szparagowa po bretońsku to pyszna sezonowa potrawa, którą zrobimy w niespełna 30 min. Składniki: 500 g fasolki szparagowej 200 g chudej kiełbasy 2 cebule 100 g koncentratu pomidorowego ok. 0,5 Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja to miks tradycyjnej fasolki po bretońsku i zupy fasolowej. To danie zdecydowanie wpisuje się w kanony kuchni tradycyjnej, na którą każdy ma czasem ochotę. U mnie to danie znika z Zobacz więcej
Nabrałam ochoty na fasolkę po bretońsku ale nie miałam akurat żadnej fasoli. Zamiast fasoli użyłam fasolki szparagowej. Wyszło fajne i pyszne danie jednogarnkowe. składniki: 1 kg fasolki szparagowej, Zobacz więcej
W moim ogrodzie zaczął się sezon fasolkowy. Fasolkę szparagową, a szczególnie żółtą uwielbiamy, więc zawsze z utęsknieniem wyczekuję jej pierwszych strąków. Jadamy ją na wiele sposobów, choć Zobacz więcej
Naszła mnie ochota na fasolkę po bretońsku :) a ,że teraz mamy w pełni sezon na fasolkę szparagową postanowiłam połączyć te fasolki. Znam tą potrawę od lat , ponieważ moja babcia zawsze w sezonie Zobacz więcej
To nie inaczej jak odmieniona wersja fasolki po bretońsku. Przepis pokazała w swoim programie Marietta Marecka ja go trochę zmodyfikowałam pod względem dostępności produktów z lodówki oraz Zobacz więcej
Bardzo lubimy fasolkę szparagową, ale jedzenie jej przez dłuższy czas z przesmażoną bułką tartą troszkę się nudzi. Zrobiłam ja w sosie pomidorowym z kiełbaska i cebulą, coś jak po bretońsku, pyszota, Zobacz więcej
przyjemnie! Przesiedzimy więc z Córcią te najgorętsze godziny na dywanie, taka sobie leniwa sobota... Fasolka po bretońsku nie bardzo kojarzy się z upałami, ale w mojej, dużo lżejszej i niemal Zobacz więcej
1,5 kg fasolki szparagowej (najlepiej różne kolory) 0,5 kg kiełbasy 0,5 kg szynki 2 puszki pomidorów krojonych 2 cebule liść laurowy, ziele angielskie sól, pieprz Fasolę umyć, odciąć końce i ugotować Zobacz więcej
Składniki: 0,5kg fasolki szparagowej zielonej 1 cebula 1 puszka pomidorów 0,4 kg kiełbasy 1 łyżka przecieru pomidorowego przyprawy: sól, piperz, 2 liście laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego, 2 Zobacz więcej
Danie z kategorii smak dzieciństwa. Taką fasolkę jadałam na wakacjach u cioci. Składniki 500 g zielonej fasolki szparagowej 3 kiełbaski śląskie 1 cebula ok. 2 l wody przecier pomidorowy sól pieprz 3 Zobacz więcej
Była tak piękna, że nie mogłam przejść obok niej obojętnie. Młodziutka, jędrna, bez łyka... kupiłam kilogram i przygotowałam w dwóch wersjach: z kiełbasą i vege. Wersja vege jeszcze się "obrabia", tzn Zobacz więcej
Rewelacyjne połączenie wędzonego boczku ze słodkim batatem i fasolką, zatopione w pomidorowym sosie. Wszystko dopełnia chrupiąca cieciorka. Portugalska wersja naszej fasolki po bretońsku. 300 g Zobacz więcej
Przygotowana w ten sposób fasolka to szybsza wersja "fasolki po bretońsku". Fasolkę podajemy w salaterkach z ryżem na sypko, makaronem, ziemniakami lub pieczywem. Żeby było jeszcze szybciej używamy Zobacz więcej
Laktoowo
Laktoowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lakto Owo
Wiosenne wegańskie obiady

Wiosenne wegańskie obiady 896

0
tylko przypadkowymi obiadami z bieżącej wiosny. kasza jęczmienna z zieloną pietruszką, surówka z kiszonej i warzywa duszone w białym sosie z mleka sojowego pieczony ziemniak, buraczki, surówka i Zobacz więcej
Uwielbiamy fasolkę szparagową pod każdą postacią, gotowaną i okraszoną przyrumienioną bułka tartą, lub a'la po bretońsku w takiej słodko kwaśnej wersji robię zawsze w sezonie , kochamy ją wszyscy, Zobacz więcej
Taka trochę fasolka po bretońsku, ale nie do końca. Wersja typowo letnia, pełna kolorów i smaków. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, a można zrobić cały gar. Nie znudzi się Wam, obiecuję. Jeżeli Zobacz więcej
Ależ to dobre mi wyszło :) Aromatyczne, sycące, coś w stylu fasolki po bretońsku ale z zamiast jasia użyłam fasolki szparagowej. Zainspirowana przezCynamonowy Pyłi stokolorowkuchni .Wspaniałe danie Zobacz więcej
. Ponieważ zwykle w naszej kuchni fasola podawana jest pod postacią fasolki po bretońsku czy też fasolki szparagowej, to danie jest miłą odmianą a co najważniejsze, jest proste i szybkie do wykonania. Zobacz więcej
fasolki po bretońsku, choć z dodatkiem anchois i parmezanu. Pychota, choć na ten upał może mniej, więc część ląduje w słoikach na chłody będzie jak znalazł. Składniki: ok. 1 kg fasolki szparagowej 4 Zobacz więcej