fasolka szparagowa przechowywanie

dań typu fast food, sałatek typu feta (z papryką, pomidorem, ogórkiem, świeżą bazylią, fetą i sosem winegret), a także sosów jogurtowych. Zapraszam na sałatkę z tuńczykiem i fasolką szparagową!!!! Zobacz więcej
Wczoraj bardzo mi się zachciało fasolki szparagowej. Świeżej jeszcze nie ma, ale znalazłam zieloną mrożoną. Nie przepadam za mrożonymi warzywami, bo zazwyczaj się rozgotowują, ale chęć zjedzenia była Zobacz więcej
nieszkodliwe dla osób uczulonych na białko jaja kurzego.Zaleca się również ich spożycie ludziom w stanach rekonwalescencji i osłabienia organizmu oraz można je podawać niemowlętom. Innym atutem jajek Zobacz więcej
w zasadzie nie używamy pora i szkoda mi kupować całego, skoro wiem, że większość wyrzucę, bo rosół gotuję nie częściej niż raz w tygodniu). Z powodu utrudnień w przechowywaniu zabielonych zup, Zobacz więcej
Falafele do których nie byłam kompletnie przekonana zaskoczyły mnie pod każdym względem. Przede wszystkim za łatwość ich przygotowania, za niesamowity smak i zapach, za konsystencję i za łatwość Zobacz więcej
Rok temu po raz pierwszy robiłam taką fasolkę na zimę. Okazała się strzałem w dziesiątkę - wykorzystałam ją do różnych sałatek i do przygotowania z bułką tartą. Polecam gorąco. Składniki: 1 kg fasolki Zobacz więcej
Taką fasolkę dała mi kiedyś teściowa, okazała się rewelacyjna. Zimą wyciągam słoik i mam fasolkę szparagową do obiadu. Można ją ugotować i podać z bułką tartą albo wykorzystać do sałatek. Polecam! Zobacz więcej
Zimą i wczesną wiosną, kiedy nasze organizmy potrzebują zwiększonej ilości witamin warto sięgnąć po warzywa zebrane latem. Zarówno te mrożone jak i zamknięte w złoiczkach dostarczą nam niezbędnych Zobacz więcej
ptasia78
ptasia78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Coś niecoś
Sałatka nicejska

Sałatka nicejska 108

1
- Mamo, jak robiłaś sałatkę nicejską, zawsze dodawałaś fasolkę? - Oczywiście! - Świeżą? - No, różnie... - Ale naprawdę zawsze była? - Tak! Rybki, ziemniaki i szparagowa to podstawa! Ten dialog Zobacz więcej
. Stragany na targach pełne są jeszcze sezonowych warzyw i owoców, chociaż niektóre z nich będą się już pomału kończyły. Przez ostatnie lata jesień bywała długa i słoneczna co powodowało, że mogliśmy Zobacz więcej
i przechowywania ich w zamkniętym pojemniku w zamrażalniku. W ten sposób, ilekroć będziemy chcieli wzbogacić smak zupy, sosu czy jakiejkolwiek potrawy, wyjmiemy z pojemnika jedną lub więcej kulek i Zobacz więcej
Na maj przypada sezon na szparagi, trwa on zaledwie kilka tygodni, więc spieszmy się z niego korzystać. Oczywiście możemy kupić szparagi także w późniejszym terminie, a nawet zimą, ale to już nie to Zobacz więcej
Wiosną zaczyna się sezon na zielone, świeże i szybsze niż zwykle. Nikogo więc nie powinno dziwić, że te wszystkie cuda z warzywniaka najlepiej smakują z makaronem. Nasze wiosenne penne podaliśmy ze Zobacz więcej
, przeciery i inne słoikowe smakołyki. To taka nasza rodzinna tradycja, która bardzo mi się podoba i której się trzymam. Innym sposobem jest oczywiście suszenie, ale tu głównie suszę grzyby i różnego Zobacz więcej
przechowywania żywności. Specjalnie zaprojektowana silikonowa uszczelka zapewnia całkowitą hermetyczność i zatrzymuje zapachy wewnątrz pojemnika. Ponadto ograniczona ilość tlenu w zamkniętym Zobacz więcej
Zdrowe Odżywianie
Zdrowe Odżywianie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zdrowe Odżywianie
Fasolka

Fasolka 297

0
Magia prysła. Ostatnio udało mi się kupić fioletowego kalafiora i fasolkę szparagową. Niestety tej drugiej nie zrobiłam foty przed ugotowaniem. Po obróbce termicznej nie różni się niczym od swojej Zobacz więcej
Kilka dni temu pokazywałam nasz przepis na fasolę szparagową w słoikach na zimę. Dziś fasolka szparagowaz pomidorami. Obok lecza z cukinii, fasolki konserwowej, kiszonej kapusty i ogórkówto jedna z Zobacz więcej
Jeden z moich ulubionych przetworów na zimę - fasolka szparagowa konserwowana. Dlaczego? Przecież nie zachwyca mocą dodatków, przyprawami z różnych stron świata, skomplikowanym wykonaniem. A jednak Zobacz więcej
Fasolka w sosie pomidorowym z marchewką i cebulą to rewelacyjna sałatka do słoików. Może ona służyć na zimno i ciepło, jako przekąska lub dodatek obiadowy. Myślę że zjadana wprost ze słoika jest Zobacz więcej
Fasolka szparagowa przygotowana z tego przepisu przechowuje się bardzo długo, po otwarciu słoika smakuje jak świeżutka, dopiero co zebrana i ugotowana. Wykorzystuje ją najczęściej jako dodatek do Zobacz więcej