fasolka szparagowa smażona

Bardzo lubię fasolkę szparagową i zazwyczaj jem ją ot tak, po prostu z masłem. W zeszłym roku odkryłam doskonałe połączenie z sosem pomidorowym, a w tym roku gotuję je na parze, a następnie krótko Zobacz więcej
Zaczynamy wrzesień od dyni.Dobrze podsmażona z fasolką szparagową i marchewką, doprawiona kminkiem i ziołami prowansalskimi. Nieskomplikowana dynia, którą możemy zastąpić ziemniaki i podać z ulubionym Zobacz więcej
Niegdyś nazywany był szalonym jabłkiem. Wierzono, że jego spożywanie może spowodować gorączkę, epilepsję, a nawet szaleństwo. Całe szczęście te czasy minęły, a bakłażan - bo o nim mowa - podbił Zobacz więcej
Świeżą fasolkę szparagową można kupić na straganach już od dłuższego czasu. Przeważnie jemy ją okraszoną bułką tartą, jednak niedawno przetestowałam nowy przepis, znaleziony w książeczce „Z kuchennej Zobacz więcej
1391.Smażona fasolka szparagowa po chińsku Była fasolka po greckui po katalońsku..pora na fasolkę po chińsku [ inne czekają jeszcze w kolejce do wypróbowania]..Pomysł na fasolkę po chińsku Zobacz więcej
bardziej się zgrywały przygotowałam sałatkę z mrożonej fasolki szparagowej – pewnego producenta, którego niestety zdradzić nie mogę bo ściany mają uszy… czy jakoś tak. W sumie cały obiad zajął mi Zobacz więcej
Zapraszamy na kolejną odsłonę, wybornej fasolki szparagowej. Tym razem podałyśmy ją z przesmażonym boczkiem, pestkami słonecznika i natką pietruszki. Jest to wspaniała alternatywa dla tradycyjnej Zobacz więcej
g węglowodanów oraz 5,2 g błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI: Porcja dla 4 osób. 200 g liści jarmużu 500 g cieciorki konserwowej 200 g zielonej fasolki szparagowej 1 cebula 2 łyżki oleju roślinnego do Zobacz więcej
torebka jaja 3 szt. filet z kurczaka 1 szt. fasolka szparagowa 1 kubek zielony groszek 1/2 kubka sól, pieprz do smaku posiekana dymka ze szczypiorkiem 4 łyżki sos sojowy 1 łyżeczka masło 1 łyżka olej Zobacz więcej
Kuchnia chińska to jedna z tych, które najbardziej trafiają w mój gust dlatego często przyrządzamy chińszczyznę na różne sposoby. Zazwyczaj wybieram smaki słodko- kwaśne, które świetnie komponują się Zobacz więcej
Fasolę szparagową je się u nas w kraju najczęściej gotowaną i polaną bułką tartą z masłem. To pyszne połączenie, ale z fasolki można zrobić znacznie więcej.Na przykład posmażyć ją lekko na oliwie z Zobacz więcej
Taki kalafior to fajny dodatek do obiadu lub pomysł na lekki lunch do pracy. Robi się go szybko, a że jest jeszcze końcówka sezonu na fasolkę to możecie jeszcze go wypróbować. Także stopień Zobacz więcej
elatonie
elatonie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
HARRISA
Fasolka z cebulką

Fasolka z cebulką 41

1
Składniki: 1/2 kg fasolki szparagowej 1 duża cebula sól imbir kardamon Cebulę pokroić w kostkę, fasolkę obgotować w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić. Cebulę smażymy i dodajemy przyprawy. Dorzucamy Zobacz więcej
fasolka szparagowa szczypta soli czosnek (ilość wg upodobania) posiekana pietruszka łyżka oleju do smażenia Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Czosnek posiekać i podsmażyć na oleju, następnie dodać Zobacz więcej
700 g fasolki szparagowej (S) 8 jajek (7 jajek na twardo + 1 dodatkowo) (S) 5-6 łyżek mielonego lnu (S) 2 łyżki ziaren sezamu (S) olej kokosowy do smażenia (S) 2 łyżki ziaren babki płesznik (O) 1 Zobacz więcej
Składniki: fasolka szparagowa (garść ugotowanej) bułka tarta (4 łyżki) margaryna (2 łyżki) Czas przygotowania: 10 min (+ewentualny czas na gotowanie fasolki, ja miałam taką ze słoika, już ugotowaną Zobacz więcej
Uwielbiam lato, uwielbiam lipiec, bo możnasiędo woli cieszyć smakiem fasolki szparagowej.Przyrządzam ją prawie codziennie, nie tylko smażona z bułką bo mój ulubiony sposób to wersja a'la bolognese. Zobacz więcej
Anicjusz
Anicjusz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z mojej kuchni
"Pijany" kurczak

"Pijany" kurczak 444

5
. Przed podaniem posypać resztą natki. Ja podałam z kaszą jaglaną i fasolką szparagową UWAGA: kurczaka można zastąpić wieprzowiną, wołowiną, indykiem - wg uznania i smaku. Można też dodać kawałki Zobacz więcej
Wczoraj późno wróciłam z pracy, nie miałam ochoty jeść, lecz miałam fasolkę szparagową i dwa skrzydełka z rosołu, więc postanowiłam przygotować sobie delikatną obiadokolację. Ugotowałam fasolkę (30 Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Kotlety z soczewicy

Kotlety z soczewicy 161

0
Składniki: Soczewicę wsyp do zimnej lekko osolonej wody. Zagotuj, odcedź i ponownie zalej zimną wodą. Posól. Gotuj około 15-20 minut na małym ogniu. Ten sposób likwiduje gorycz zielonej soczewicy. Na Zobacz więcej