fasolka szparagowa w pomidorach na zimę

Taką fasolkę dała mi kiedyś teściowa, okazała się rewelacyjna. Zimą wyciągam słoik i mam fasolkę szparagową do obiadu. Można ją ugotować i podać z bułką tartą albo wykorzystać do sałatek. Polecam! Zobacz więcej
Fasolka szparagowa latem gości u nas bardzo często. Lubimy ją przede wszystkim ugotowaną i polaną masłem z bułką. Czasami dodaję strączki do sałatki czy np. usmażę z grzybami. Zawsze jest pyszna. Nie Zobacz więcej
Kolejna dawka witamin- tym razem fasolka szparagowa w wersji "na zimę". Składniki: 2 kg fasolki szparagowej ( bez włókien) Sól Składniki na zalewę: 1 litr wody 2 płaskie łyżki soli 2 płaskie łyżki Zobacz więcej
przepis na 10 słoików 1 L Składniki 6 kg fasolki szparagowej 10 łyżeczek cukru 10 łyżeczek soli zimna woda Przygotowanie Fasolkę obrać,opłukać, włożyć do garnka i zalać zimną wodą,zagotować. Od Zobacz więcej
Fasolka szparagowa w słoikach na zimę Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Sałatka owocowa z goździkami Fasolka szparagowa w słoikach na zimę Fasolkę szparagową w słoikach robię tylko Zobacz więcej
Bardzo lubimy fasolkę szparagową do obiadu. Zawsze mroziłam...dzisiaj mój pierwszy raz w ten sposób;) Składniki; 2,5 kg fasolki szparagowej żółtej, 2,5 kg fasolki szparagowej zielonej, Zalewa: 10 Zobacz więcej
Jeszcze kilka lat temu fasolkę szparagową zawsze mroziłam, ale odkąd spróbowałam fasolki ze słoika, przygotowuję ją właśnie w ten sposób. Jest o niebo lepsza od mrożonej i nie zabiera miejsca w Zobacz więcej
Local Foodie
Local Foodie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Local Foodie
Fasolka szparagowa na ostro

Fasolka szparagowa na ostro 59

Co można sobie zrobić do jedzenia, kiedy pada,a człowiekowi nie chce się wychodzić z domu na zakupy? Oczywiście – robi się przegląd lodówki.Znalazłam niewykorzystaną zieloną fasolkę szparagową i Zobacz więcej
Czas przygotowania: 15minut Czas gotowania : 15minut Ilość porcji: 3-4 porcje Drukuj Makaron z fasolką szparagową i świeżymi pomidorami By Piotr 11 sierpnia 2015 Smakowity przepis na lekki, prosty i Zobacz więcej
Pyszna fasolka szparagowa na zimę Składniki: 2 kg fasoli szparagowej Zalewa: 2 Litry wody 2,5 łyżki soli 2,5 łyżki cukru Wykonanie: Fasolkę dokładnie myjemy i obcinamy końcówki. Obgotowujemy fasolkę Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Fasolka szparagowa na zimę

Fasolka szparagowa na zimę 6733

Jeden z moich ulubionych przetworów na zimę - fasolka szparagowa konserwowana. Dlaczego? Przecież nie zachwyca mocą dodatków, przyprawami z różnych stron świata, skomplikowanym wykonaniem. A jednak Zobacz więcej
Fasolka szparagowa na zimę z przepisu babci :) Składniki (na garnek o pojemności 5litrów): 3/4 5-litrowego garnka fasolki szparagowej 1,5 łyżki soli 3 łyżki cukru szczypta kwasku cytrynowego Zobacz więcej
Przepis na tą fasolkę oraz wiele innych miałam zamieścić już dawno, ale…pochłonęło mnie lato, słońce, woda i ciągle mi się jakoś nie składało. Pomyślałam jednak, że skoro już za chwilę wyjeżdżam na Zobacz więcej
Przepis jest inspirowany przepisem z bloga prowadzonego przez Hajduczka. Tak bardzo spodobał mi się przepis tej blogerki, że postanowiłam zrobić u siebie, zwłaszcza że pomidorów ci u mnie dostatek :) Zobacz więcej
Fasolka szparagowa przygotowana z tego przepisu przechowuje się bardzo długo, po otwarciu słoika smakuje jak świeżutka, dopiero co zebrana i ugotowana. Wykorzystuje ją najczęściej jako dodatek do Zobacz więcej
W dzieciństwie nie przepadałam za fasolką szparagową. To pewnie przez tą bułkę tartą, w towarzystwie której zwykło się ją serwować. Teraz fasolka szparagowa duszona z pomidorami to jeden z moich Zobacz więcej
Fasolkę szparagową na zimę najchętniej mrożę, bo taka najbardziej przypomina nam smakiem świeżą fasolkę prosto z grządki. Wyjątek robię dla lecza z fasolką szparagową oraz tej pysznej fasolki w sosie Zobacz więcej
SKŁADNIKI:( 2 porcje)1 porcja = 423 kcal 250 g filetu z kurczaka 2 łyżki masła klarowanego mała cebula ząbek czosnku puszka ciecierzycy konserwowej ( ok 230 g po odsączeniu) 200 g zielonej fasolki Zobacz więcej
W sezonie, kiedy fasolka jest najsmaczniejsza i niedroga, warto poświęcić trochę czasu i zamknąć ją w słoikach. Zakonserwowana w całości ładnie prezentuje się na talerzu, zaś ta pokrojona w kawałki, Zobacz więcej
Przetworów na zimę ciąg dalszy, fajnie w zimie zjeść fasolkę szparagową swoją własną przygotowaną w domu bez dodatku żadnych konserwantów i sztucznych dodatków i całego tego bałaganu od producentów. Zobacz więcej