fasolka szparagowa w zalewie octowej

Plony fasolki szparagowejw tym roku są wyjatkowo udane:) Więc fasolka idzie do mrożenia a część do słoików. W wypróbowanej zalewie z curry. Przepis na zalewę jest tutaj klik. Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Przetwory

Przetwory 2655

2
Frużelina malinowa Frużelina z borówki amerykańskiej Konfitura z czarnej porzeczki Syrop sosnowy Dżem z cukinii Cukinia ala ananas Sok z czarnego bzu Brzoskwinie w syropie Sałatka z ogórków i papryki Zobacz więcej
i zachowuje swoje wartosci odżywcze. Drugi sposób to pasteryzowanie w słoikach. Wymaga to więcej pracy ale warto się wysilić :) Otrzymamy niesamowity dodatek do sałatek, zup czy dań obiadowych. Można Zobacz więcej
Leczo z cukinii Przecier pomidorowy szybki Puree z dyni PRZETWORY Z GRZYBÓW Grzyby leśne suszone Turki marynowane PRZETWORY Z ZIÓŁ Syrop miętowy Syrop z kwiatów z dzikiego bzu Konfitura z płatków Zobacz więcej
Składniki : 1 pojedyncza pierś z kurczaka 10- 15 cebulek szalotek w zalewie octowej ( u mnie małe zwykłe cebulki) lub czerwona cebula pół szklanki ugotowanej, pokrojonej fasolki szparagowej po pół Zobacz więcej
z niewielką ilością cukru :) A wkrótce napisze o dżemie jagodowym ze stewią :) Składniki mogą się różnić, także waga poszczególnych warzyw, jednak w ogólnym rozrachunku powinny stanowić 2 kg, Zobacz więcej
papryka Przecier pomidorowy szybki Puree z dyni Suszony seler Zakwas z buraków I Zakwas z buraków II PRZETWORY Z GRZYBÓW Grzyby leśne suszone Marynowane grzyby Mrożone duszone maślaki Turki Zobacz więcej
uwielbiam przetwarzać warzywa i owoce z ogrodu tym razem padło na wyhodowane przeze mnie patisony-mniejsze robię do słoiczków w zalewie octowej a duże nadziewam i piekę-mniam... farsz trochę nie Zobacz więcej
niby nutella dżem z dyni sos słodko - kwaśny dynia,,2,, dynia ala pomarańcza dżem dyniowo pomarańczowy sok malinowo miodowy marmolada malinowo - jabłkowa z cynamonem węgierki w słoikach do ciasta Zobacz więcej
), papryka konserwowa, czosnek konserwowy, cebulki w zalewie octowej, patisony marynowane, kukurydza, fasola, cieciorka, groszek konserwowy Kasze i makarony: makarony - ugotowane al dente - z pełnego Zobacz więcej
. (4-5 osób) Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka czarnej fasoli 1/2 puszki ciecierzycy 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1/3 opakowania mrożonej zielonej fasolki szparagowej 3 szalotki 3 Zobacz więcej
z ziołami włoskimi Bułki owsiane Bułki wielozbożowe Cebularze Rolls Chutney z czerwonych porzeczek Chleb pszenno- żytni z płatkami Ciasto na pierogi (Jak zrobić) Ciasto z owocami letnimi Ciasto z Zobacz więcej
każdą kalorią. Na pewno takie sałatki są niskokaloryczne, bo warzywa do nich używane najczęściej to: Ogórek gruntowy – 13kcal/100g Cukinia – 15kcal/100g Kabaczek – 28kcal/100g Pomidor – 15kcal/100g Zobacz więcej
użyjesz kiszonych ogórków i/lub dodasz nieco kiszonej kapusty, taka sałatka będzie bardzo pozytywnie wpływać na florę bakteryjną jelit, dostarczając zarówno probiotyki jak i prebiotyki (np. błonnik Zobacz więcej
) chleby z piekarnika(11) ciasta ciasteczka i desery(102) dietetyczne(7) drób(23) galarety(5) mięso mielone(22) obiady(103) pizza i zapiekanki(14) potrawy wigilijne(3) przetwory(11) przystawki i Zobacz więcej
czekoladow Drożdżówki z budyniem i truskawkami Wasze ulubione przepisy Naleśniki z mięsem mielonym. Surówka z białej kapusty. Galaretkowiec Surówka z czerwonej kapusty. Calzone Ślimaczki szynkowe Zobacz więcej
KucharkaZen
KucharkaZen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kucharka Zen
Sezon na pikle?

Sezon na pikle? 1110

0
Cos mnie naszlo na pikle. Wcale ale to wcale nie potrafie tego wytlumaczyc. Najpierw - w sobote - kupilam sobie kilka kulinarnych gazet do poczytania w kolejce WKD, w drodze na impreze do kolezanki, Zobacz więcej
tylko na to pozwoliła z pewnością powstałoby o wiele wiele więcej słoików. A tak, wykorzystywałam na to dni spędzone w rodzinnym domu, gdzie kuchnia pozwala na takie eksperymenty. Powstały między Zobacz więcej