fasolka szparagowa wekowanie

Fasolka szparagowa konserwowa stoi zawsze w mojej spiżarni ( nie wekuję sama bo nie mam działki, a kupowanie i przygotowywanie małych słoiczków na 2 osoby jest bez sensu). Kupuję puszki żółtej , Zobacz więcej
estorczyk
estorczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Garnki na Zielonych Wzgórzach
Leczo

Leczo 243

0
pomidorów - 2 czerwone papryki słodkie - 1 papryczka ostra - 2 papryki zielone lub żółte - 2 duże cebule młode - 20 dag pieczarek - 20 dag fasolki szparagowej żółtej - 2 małe cukinie - 45 dag różnego Zobacz więcej
Naszła mnie ochota na fasolkę po bretońsku :) a ,że teraz mamy w pełni sezon na fasolkę szparagową postanowiłam połączyć te fasolki. Znam tą potrawę od lat , ponieważ moja babcia zawsze w sezonie Zobacz więcej
Na blogu"Smaki i niesmaki"(www.megishow.blogspot.com)jakiś czas temu wypatrzyłam ciekawy przepis na fasolkę szparagową w sosie pomidorowym,którą można przygotować do słoiczka na zimę w ramach Zobacz więcej
Całą wiosnę i początek lata czekałam na ten moment. Na chwilę, kiedy w moim ogródku pojawia się pierwsza młodziutka fasolka szparagowa. Jędrna i świeżutka. Zawsze mam dwie odmiany: zieloną i żółtą. Zobacz więcej
Całą wiosnę i początek lata czekałam na ten moment. Na chwilę, kiedy w moim ogródku pojawia się pierwsza młodziutka fasolka szparagowa. Jędrna i świeżutka. Zawsze mam dwie odmiany: zieloną i żółtą. Zobacz więcej
, można dodać coś od siebie lub coś pominąć. Zupę jarzynową z cukinią zrobiłam z dodatkiem kaszy pęczak, młodymi ziemniakami, włoszczyzną oczywiście, niewielką ilością kalafiora oraz fasolki Zobacz więcej
z nielicznych osób w mojej rodzinie, która lubi ten typ dania z grilla. Zdecydowana większość wybiera raczej mięso. Fasolka szparagowa ze szprotkami Fasolka szparagowa ze szprotkami to bardzo prosta Zobacz więcej
w świeże, sezonowe warzywa, można jednak posiłkować się mrożonkami. W tych miesiącach często korzystam z mrożonego groszku zielonego, fasolki szparagowej, brokuła, kalafiora, które kosztują tyle co w Zobacz więcej
Miesiące wakacyjne to niewątpliwie, czas na weki. Nasze babcie, mamy a teraz my kultywujemy tą tradycję, która na chwilę obecną przechodzi renesans. Wekowanie stało się po prostu modne, dlaczego? Bo Zobacz więcej
. Ale nasze pomidory dojrzewają stopniowo, bardzo dużo też zjadamy na surowo, więc jednorazowo przygotowuję zwykle tylko 6-7 słoików o pojemności 0,7 litra, wobec czego wolę je przetrzeć od razu. Zobacz więcej
Sos z pieczonych warzyw Ajwar Domowy keczup Kiszone rzodkiewki Ogórki po chińsku - z papryką ostrą Dżem z cukinii z galaretką Ogórki z chili - bez wekowania! Nalewka z agrestu Szczaw na zimę bez Zobacz więcej
jak pan Seler, który oczywiście łaskawie mógłby się wziąć na napisanie posta jakiegoś skoro tak pysznie sobie razem jemy ;) No i moje urodziny jakoś tak po drodze się pojawiły. Tym razem bez torta, Zobacz więcej
i serem pleśniowym – Choochla Zapiekane kokilki z pomidorami – Dobre smaki Pomidorowa jajecznica ze szczypiorkiem – cook it cheap Włoska fritatta z kiełbasą i pomidorami – rondelek.tygielek Zobacz więcej
jak szalone, w tym chorowały i były pasmem rozczarowań. Lubimy strączkowe – bób, fasolkę szparagową – bo zawsze nam smakowały i niezawodnie się udają, podobnie jak cukinie i ogórki gruntowe. Z myślą Zobacz więcej