fasolka szparagowa wg kuchni 5 przemian

{{headerMessage}}
Uwielbiam świeżą fasolkę szparagową. Ugotowana i podana z bułką tartą to smak lata. Siadałyśmy z mamą i bratem w kuchni przy wiaderku tych warzyw. Czyściliśmy je, rozmawialiśmy. Było spokojnie i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
śniadanie: Jogobella Light do picia o smaku malinowym Obiad: Fasolka szparagowa z jajkiem i ziołami (przepis wg kuchni 5 przemian) Podwieczorek: Twaróg z ogórkiem i plastrami cebuli na sunny cornach Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i fasolką szparagową. Zachęcam wszystkich do zrobienia makaronu w ten sposób, ponieważ wszystkie smaki idealnie komponują się ze sobą, dzięki czemu można poczuć esencję kuchni włoskiej. Potrzebne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Curry z kurczakiem chodziło mi po głowie od dawna. Jakiś czas temu w Lidlu podczas tygodnia kuchni azjatyckiej kupiłam żółtą pastę curry. Dziś udało mi się ją w końcu wykorzystać. Przygotowałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
starczą na nadzianie dwóch średnich cukinii (4 połówki). Składniki: 2 średnie cukinie pół szklanki kaszy kuskus 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku ulubione warzywa pokrojone w kostkę; na oko około 5 Zobacz więcej
monka
monka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczne-opowiesci
Wołowina na ostro

Wołowina na ostro 294

0
{{headerMessage}}
w solance, soi i innych przypraw. Sos jest słony i lekko słodki. Jest on szeroko stosowany w kuchni chińskiej, tajskiej i filipińskiej. Może być stosowany w sposób podobny do sojowego). 3) 1 kostka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) - 4 kawałki schabu środkowego (takie jak na kotlety) - 2 garści zielonej fasolki szparagowej - 1 duża czerwona cebula - 1 mały bakłażan lub 1/2 większego - 1 czerwona papryka - pęczek szpinaku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z dużą rezerwą do podawania makaronu z ziemniakami. Gdy w końcu je przygotowałam (wg wskazówek tego właśnie kolegi) byłam zaskoczona, że to aż takie dobre. Trofie z pesto, fasolką i ziemniakami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak nazwa wskazuje, cytując za autorem przepisu, makaron ten jest naprawdę szybki. I jak to makaron z dodatkami jest pyszny. Dodam tylko, że po makaronach z różnymi odmianami pesto, które ostatnio Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Jajka po barcelońsku

Jajka po barcelońsku 178

1
{{headerMessage}}
niż zwykle. Składniki dla 4 osób. Składniki: 20 dag fasolki szparagowej duża czerwona papryka 20 dag chorizo (lub kiełbasy paprykowej) – można zastąpić zwykłą 2 pomidory 1 cebula (ja użyłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Udon czyli oszukiwana chińszczyzna Zazwyczaj nie chodzę na skróty - nie skracam sobie drogi przez trawnik jeśli jest dookoła chodnik, nie przebiegam na czerwonym świetle itd. A zdecydowanie najmniej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kaszy kuskus(90 g) 200 g fasolki szparagowej 1/2 średniej cukinii 1/2 średniej papryki czerwonej 1 łyżka rodzynek (ja nie dodałam) 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 3 łyżeczki oliwy z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
perliczce to pomysł Jamiego Olivera, a ja tworzę dla niego dziś nowe zastosowanie :) Składniki: sos pomarańczowy wg przepisu zwpisu 500g wyfiletowanych ud z kurczaka 3 łyżki mąki 3 dymki posiekane w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
właśnie sposób powstało owo danie. Składniki (na 4 porcje): 100 g szerokiego makaronu ryżowego pojedyncza pierś kurczaka 250 g fasolki szparagowej pół czerwonej papryki 200 g zielonego groszku 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
fasolki szparagowej (użyłam mrożonej) pól czerwonej papryki 2 łyżki pędów bambusa posiekanych w zapałkę kiełki fasoli mung łyżka sosu hoisin 2 łyżki sosu sojowego łyżeczka sosu rybnego 2 ząbki Zobacz więcej
jantar92
jantar92 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Napiecyku
Włoska zupa minestrone

Włoska zupa minestrone 79

0
{{headerMessage}}
oliwę i masło, dodaję cebulkę, czosnek, marchew, seler, por i ziemniaki. Wszystko smażę ok. 7 min, cały czas mieszając. Warzywa dodaję do wywaru, gotuję 10 min. Dodaję zioła, liście laurowe, pomidory Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepisów na marokańskie tadżiny jest chyba nieskończenie wiele wersji. Tym razem zrobiłam tadżin z kurczaka i ciecierzycy, według przepisu podpatrzonego w magazynie „Kuchnia”. Niestety nie posiadam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, przyrządzona według mojego przepisu ma ok. 260 kcal Porcja fasolki szparagowej widoczna na zdjęciu ma ok. 15 kcal Porcja glazurowanej marchewki widoczna na zdjęciu ma ok. 70 kcal Porcja ziemniaczków Zobacz więcej
ulazgi
ulazgi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Uli
Łosoś na parze z warzywami.

Łosoś na parze z warzywami. 301

0
{{headerMessage}}
Lekkie i bardzo smaczne danie z naczynia do gotowania na parze. składniki: filet z łososia 150 g 2 ziemniaki kawałek cukinii 4 - 5 pomidorków koktajlowych 1 szalotka 1/2 cytryny 1 garść fasolki Zobacz więcej