fasolka szparagowa z cebulka i czosnkiem

Jakiś czas temu dostałam pyszną przesyłkę od Ryś Podkarpacki. Jest to firmaz Przemyślu, więc całkiem niedaleko mnie ;-) W swojej ofercie posiadają produkty z derenia, powiem szczerze ja słyszałam o Zobacz więcej
Kotlety mielone wywodzące się z kuchni śląskiej. Przygotowałam je z mięsa wieprzowego (dawniej przygotowywano także z mięsa króliczego, dziś często wieprzowo-wołowego). W takim mięsie znajduje się Zobacz więcej
Zacznę od tego, że opcji tej sałatki może być sporo. Można do niej użyć młodych ziemniaków, starych, mrożonej fasolki lub tej świeżej, dobrze sprawdzą się różnego rodzaju zioła, inne rodzaje cebul - Zobacz więcej
Miałam jeszcze zapas mrożonej fasolki szparagowej i tak oto powstała pyszna zupka z fasolką i klopsikami..Do zupki można dodać również śmietanę, u mnie akurat była bez śmietany. bulion drobiowy 2 Zobacz więcej
Pomidorowa z czosnkiem i cebulką - Blog kulinarny Pysiagotuje.pl Dania główne Dania i potrawy mięsne Dania wegetariańskie Dania z makaronem Zapiekanki Zupy Desery Ciasta Przekąski Poradnik Praktyczne Zobacz więcej
Przygotowanie szpinaku jest łatwe i szybkie - dziś pokażę Wam sposób na szpinak mrożony. Jest bardzo smaczny, kremowy, z mocnym akcentem czosnku. Składniki: 450 g. mrożonego, rozdrobnionego szpinaku 1 Zobacz więcej
Składniki /2 osoby: – 2 porcje makaronu penne (ok. 250g) – 2 garście fasolki szparagowej (mrożonej lub świeżej) – 1 mała pierś z kurczaka – 1 ząbek czosnku – sól i pieprz – zioła prowansalskie – Zobacz więcej
Fasolka szparagowa w towarzystwie cebuli i oliwek + jajko sadzone - taki zestaw to super pomysł na dietetyczny obiad lub jako dodatek do ziemniaków i mięsa. Składniki na 1 porcję: 150 g fasolki Zobacz więcej
Fasolką szparagowa z czosnkiem | Kachuna.pl gotuje – I Ty bądź wege Kachuna.pl gotuje – I Ty bądź wege Szukaj Menu główne Przeskocz do treści Strona główna Kachuna świat za drzwiami WEGE – Nie jem Zobacz więcej
Sezon na fasolkę w pełni. Teraz jest najpyszniejsza, świeża i delikatna. Warto jeść ją jak najczęściej. Zapomnijmy o znanej fasolce z masłem i bułką tartą a spróbujmy innej wersji. Taka z dodatek Zobacz więcej
Składniki 500 g fasolki szparagowej ok 100 g surowego, wędzonego boczku 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku garść natki pietruszki sól, pieprz masło (ok 1 łyżki) Przygotowanie Fasolkę ugotujcie al dente. Zobacz więcej
Sezon na fasolkę ciągle trwa, a jeśli przejadła Wam się już trochę przygotowana tradycyjnie, z masłem i bułką, wypróbujcie takiej: rumianej, z boczkiem, cebulką i czosnkiem. Podana z jajkiem sadzonym Zobacz więcej
Ten przepis, łatwy i szybki -a uważam za fajna alternatywę dla tradycyjnej fasolki z masłem i bułką tartą. SKŁADNIKI: 500-600 dkg. żółtej fasolki szparagowej Łyżka masła 2 spore ząbki czosnku Natka Zobacz więcej
Bardzo orzeźwiająca sałatka,pełna cytrynowych smaków ,współgrająca z oliwą sezamową.Szybka i prosta sałatka , świetna do szaszłyków z serem. 50 dag.fasolki szparagowej 1 cytryna-sok i skórka starta Zobacz więcej
Składniki na5 porcji: • fasolka szparagowa ok. 50 szt • 5 plastrów szynki szwarcwaldzkiej • 100 g sera Gorgonzola • papryka dodekoracji • oliwa Sos musztardowy: • 1 łyżeczka musztardy • 2 łyżki Zobacz więcej
paulak
paulak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fabryka Smaku
Fasolka szparagowa z czosnkiem

Fasolka szparagowa z czosnkiem 1785

uwielbiam taką fasolkę, tylko daję dużo czosnku :) Zobacz więcej
Dla odmiany coś z innej beczki, troszkę kuchni wschodniej, orientalnej. Mleczko kokosowe to taki składnik, do którego jeśli się przekonacie będziecie na pewno często wracać. A w połączeniu z curryi Zobacz więcej
Ryba i grzyby to połączenie idealne, a do tego fasolka... ach! Mało tego bardzo szybkie w wykonaniu, zdrowe, kolorowe! Czego chcieć więcej?! Czytaj więcej Zobacz więcej
Przygotowaną w ten sposób fasolkę szparagową można podawać na powszedni, ale również na świąteczny stół. Nawet dzieci nie pozostaną obojętne na chrupiące krutony z serem na wierzchu. Ten prosty i Zobacz więcej
Znów skusiłam się na kurki. Zastanawiając się, co z nich przyrządzić, przypomniałam sobie genialną i prostą zarazem sałatkę, którą kiedyś podano mi w Paryżu do klasycznej soli w maślanym sosie. Zobacz więcej