fasolka szparagowa z cebulka i czosnkiem

Fasolka szparagowa z kurczakiem i czosnkiem jest bardzo ciekawym i smacznym daniem. Oczywiście pomysł na nie narodził się spontanicznie, w momencie przygotowania „czegoś na jutro do pracy” – takie Zobacz więcej
Jakiś czas temu dostałam pyszną przesyłkę od Ryś Podkarpacki. Jest to firmaz Przemyślu, więc całkiem niedaleko mnie ;-) W swojej ofercie posiadają produkty z derenia, powiem szczerze ja słyszałam o Zobacz więcej
Najczęściej jadłam fasolkę szparagową z masłem i bułką tartą. Teraz fasolka tak mi obrodziła że postanowiłam odmienić sposób jej przyrządzania. Ten sposób na tyle mi posmakował że postanowiłam Zobacz więcej
Uwielbiam zupy z fasolką szparagowa, az zieloną fasolkąnajbardziej. Tym razem zamiast ziemniaków dodałam do niej ryż. Zupa wyszła sycąca i naprawdę bardzo dobra, polecam :) Składniki: 600 g Zobacz więcej
Zupa na lato. Fasolka szparagowa, młode ziemniaczki, moc zieleniny i feta - proste, pyszne danie :). Na podstawie przepisu na zupę szparagową "Kwestii Smaku". Składniki: 3-4 młode ziemniaki duża garść Zobacz więcej
Uwielbiam fasolkę szparagową – żółtą, zieloną. Teraz mamy jej pod dostatkiem. Na początku sezonu zawsze do obiadu wcinamy fasolkę z bułką tartą, a potem zastanawiam się, co jeszcze można z nią zrobić. Zobacz więcej
Składniki: masło, bułka tarta, żółta fasolka szparagowa. sól, pieprz. Sposób wykonania: Fasolkę szparagową umyć, obciąć końcówki z obu stron, Wrzucić na wrzącą osoloną wodę. Gotować do miękkości 10-15 Zobacz więcej
Fajny pomysł na szybki obiad lub kolację.Leczo możemy przygotować również zimą z mrożonej fasolki.Podajemy z pieczywem. Składniki: 500 g fasolki szparagowej 400 g kiełbasy 2 papryki czerwone 2 cebule Zobacz więcej
Fasolka szparagowa z boczkiem, chrupiącymi grzankami, odrobiną tymianku i posypana startym cheddarem. Prosty i pyszny dodatek do obiadu lub jako przekąska. Jak wiadomo, fasolka szparagowa jest bogata Zobacz więcej
Kiedy w pełni trwa lato jest też sezon na różne owoce, warzywa, których poza letnią porą nie dostaniemy świeżych. Dziś wykorzystamy przepyszną żółtą fasolkę szparagową! W moim rodzinnym domu mama Zobacz więcej
Zupa z fasolką szparagową i cynamonem » Jadłonomia · wegańskie przepisy nie tylko dla wegan Menu O mnie Cześć! Moja książka Mój program kulinarny W mediach Przepisy Rodzaj posiłku: śniadania do chleba Zobacz więcej
Zupa szparagowa z zieloną fasolką szparagową i ryżem. | Bezglutenowe Kuchenne Wariacje Skip to content Szukaj: Bezglutenowe Kuchenne Wariacje Kulinarny blog z bezglutenowymi przepisami na potrawy Zobacz więcej
Sezon na fasolkę szparagową w pełni, dlatego mam dziś dla Was propozycję pysznego obiadu z dodatkiem właśnie tego warzywa. Ekspresowa i łatwa w wykonaniu potrawka, oprószona sezamem, świetnie będzie Zobacz więcej
Kotlety mielone wywodzące się z kuchni śląskiej. Przygotowałam je z mięsa wieprzowego (dawniej przygotowywano także z mięsa króliczego, dziś często wieprzowo-wołowego). W takim mięsie znajduje się Zobacz więcej
Zacznę od tego, że opcji tej sałatki może być sporo. Można do niej użyć młodych ziemniaków, starych, mrożonej fasolki lub tej świeżej, dobrze sprawdzą się różnego rodzaju zioła, inne rodzaje cebul - Zobacz więcej
Miałam jeszcze zapas mrożonej fasolki szparagowej i tak oto powstała pyszna zupka z fasolką i klopsikami..Do zupki można dodać również śmietanę, u mnie akurat była bez śmietany. bulion drobiowy 2 Zobacz więcej
Pomidorowa z czosnkiem i cebulką - Blog kulinarny Pysiagotuje.pl Dania główne Dania i potrawy mięsne Dania wegetariańskie Dania z makaronem Zapiekanki Zupy Desery Ciasta Przekąski Poradnik Praktyczne Zobacz więcej
Przygotowanie szpinaku jest łatwe i szybkie - dziś pokażę Wam sposób na szpinak mrożony. Jest bardzo smaczny, kremowy, z mocnym akcentem czosnku. Składniki: 450 g. mrożonego, rozdrobnionego szpinaku 1 Zobacz więcej
Składniki 500 g fasolki szparagowej ok 100 g surowego, wędzonego boczku 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku garść natki pietruszki sól, pieprz masło (ok 1 łyżki) Przygotowanie Fasolkę ugotujcie al dente. Zobacz więcej
Sezon na fasolkę ciągle trwa, a jeśli przejadła Wam się już trochę przygotowana tradycyjnie, z masłem i bułką, wypróbujcie takiej: rumianej, z boczkiem, cebulką i czosnkiem. Podana z jajkiem sadzonym Zobacz więcej