fasolka szparagowa z jabłkiem i oregano

Ciekawa i smaczna odmiana dla tradycyjnej fasolki w bułce tartej. Choć tej nie podsmażamy to całość smakuje naprawdę dobrze a czosnek nadaje małej pikanterii. Przepis Magdalena Cielenga-Wiaterek z Zobacz więcej
Fajny pomysł na szybki obiad lub kolację.Leczo możemy przygotować również zimą z mrożonej fasolki.Podajemy z pieczywem. Składniki: 500 g fasolki szparagowej 400 g kiełbasy 2 papryki czerwone 2 cebule Zobacz więcej
Składniki: masło, bułka tarta, żółta fasolka szparagowa. sól, pieprz. Sposób wykonania: Fasolkę szparagową umyć, obciąć końcówki z obu stron, Wrzucić na wrzącą osoloną wodę. Gotować do miękkości 10-15 Zobacz więcej
Fasolka szparagowa z boczkiem, chrupiącymi grzankami, odrobiną tymianku i posypana startym cheddarem. Prosty i pyszny dodatek do obiadu lub jako przekąska. Jak wiadomo, fasolka szparagowa jest bogata Zobacz więcej
Składniki: 4 filety z kurczaka sól, oregano, pieprz, bazylia, czosnek, papryka słodka, curry 2 kulki mozzarelli po 250-300 g fasolki szparagowej żółtej i zielonej cukier Szparagówkę umyć, odciąć Zobacz więcej
Kiedy w pełni trwa lato jest też sezon na różne owoce, warzywa, których poza letnią porą nie dostaniemy świeżych. Dziś wykorzystamy przepyszną żółtą fasolkę szparagową! W moim rodzinnym domu mama Zobacz więcej
Zupa z fasolką szparagową i cynamonem » Jadłonomia · wegańskie przepisy nie tylko dla wegan Menu O mnie Cześć! Moja książka Mój program kulinarny W mediach Przepisy Rodzaj posiłku: śniadania do chleba Zobacz więcej
Bardzo lubimy szybkie w przygotowaniu sałatki, pełne smaku i owocowych składników. Tym razem wzięliśmy pod „lipę” nieszpułkę i rewelacyjny w smaku Ketchup od Jamar…poprosimy o dokładkę <3 Składniki Zobacz więcej
Zupa szparagowa z zieloną fasolką szparagową i ryżem. | Bezglutenowe Kuchenne Wariacje Skip to content Szukaj: Bezglutenowe Kuchenne Wariacje Kulinarny blog z bezglutenowymi przepisami na potrawy Zobacz więcej
Kotlety mielone wywodzące się z kuchni śląskiej. Przygotowałam je z mięsa wieprzowego (dawniej przygotowywano także z mięsa króliczego, dziś często wieprzowo-wołowego). W takim mięsie znajduje się Zobacz więcej
Sezon na fasolkę szparagową w pełni, dlatego mam dziś dla Was propozycję pysznego obiadu z dodatkiem właśnie tego warzywa. Ekspresowa i łatwa w wykonaniu potrawka, oprószona sezamem, świetnie będzie Zobacz więcej
Ciepły, czerwcowy weekend…. Co przygotować na spotkanie zprzyjaciółmi wplenerze? Może wytrawną tartę z warzywami? Cienkie ciasto orkiszowe doprawione ziołami, wypełnione pyszną masą Zobacz więcej
Zacznę od tego, że opcji tej sałatki może być sporo. Można do niej użyć młodych ziemniaków, starych, mrożonej fasolki lub tej świeżej, dobrze sprawdzą się różnego rodzaju zioła, inne rodzaje cebul - Zobacz więcej
Miałam jeszcze zapas mrożonej fasolki szparagowej i tak oto powstała pyszna zupka z fasolką i klopsikami..Do zupki można dodać również śmietanę, u mnie akurat była bez śmietany. bulion drobiowy 2 Zobacz więcej
Składniki /2 osoby: – 2 porcje makaronu penne (ok. 250g) – 2 garście fasolki szparagowej (mrożonej lub świeżej) – 1 mała pierś z kurczaka – 1 ząbek czosnku – sól i pieprz – zioła prowansalskie – Zobacz więcej
Banalnie prosty przepis na szybki i smaczny obiad. Do tego dietetyczny! :) Składniki (na 2 porcje): makaron pełnoziarnisty (200 g) tuńczyk w sosie własnym (puszka 140g-200g) fasolka szparagowa świeża Zobacz więcej
Składniki na5 porcji: • fasolka szparagowa ok. 50 szt • 5 plastrów szynki szwarcwaldzkiej • 100 g sera Gorgonzola • papryka dodekoracji • oliwa Sos musztardowy: • 1 łyżeczka musztardy • 2 łyżki Zobacz więcej
Dla odmiany coś z innej beczki, troszkę kuchni wschodniej, orientalnej. Mleczko kokosowe to taki składnik, do którego jeśli się przekonacie będziecie na pewno często wracać. A w połączeniu z curryi Zobacz więcej
Ryba i grzyby to połączenie idealne, a do tego fasolka... ach! Mało tego bardzo szybkie w wykonaniu, zdrowe, kolorowe! Czego chcieć więcej?! Czytaj więcej Zobacz więcej
Zielony, mój ulubiony kolor... Zagościł na naszym talerzu. Cieszy oczy icudownie smakuje! 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 mała cukinia 3 garści zielonej fasolki szparagowej mały kawałek dyni kilka Zobacz więcej