fasolka szparagowa z masłem

Gotowana na parze polana lekko zrumienionym masłem doprawionym czosnkiem . Czas : 30 minut Składniki : 30 dag fasolki szparagowej zielonej 1/5 kostki masła 2 roztarte ząbki czosnku ziołowa przyprawa Zobacz więcej
Pomysł podpatrzony na puszka.pl Spodobał mi się pomysł nadania fasolce miętowego smaku , ale wolałam by była z masłem nie z olejem ( a już na pewno nie z oliwą z oliwek której nie znoszę ). Czas: 30 Zobacz więcej
Składniki: masło, bułka tarta, fasolka szparagowa, sól, pieprz. Sposób wykonania: Fasolkę szparagową umyć, obciąć końcówki z obu stron, Wrzucić na wrzącą osoloną wodę. Gotować do miękkości 10-15 minut Zobacz więcej
Składniki: masło, bułka tarta, sól, pieprz, żółta fasolka szparagowa. Sposób wykonania: Fasolkę szparagową należy umyć, obciąć końcówki z obu stron, Wrzucić na wrzącą osoloną wodę. Gotować do Zobacz więcej
Dzisiaj zachęcam do zrobienia fasolki szparagowej w tradycyjny polski sposób. Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą jest bardzo dobrym dodatkiem do letniego obiadu. Może stanowić również Zobacz więcej
Fasolkę przygotowuję na różne sposoby, bo bardzo ją lubię. Jednak najbardziej mi smakuje w takiej najprostszej postaci z masłem i bułką tartą Najlepsza taka na ciepło, ale jak pozostanie z obiadu to Zobacz więcej
Połączenie sezonowych grzybków i młodej fasolki- podsmażone na maśle z dodatkiem czosnku. Palce lizać ! Składniki: 15 dag suszonych kurek, kg fasoli szparagowej, 1 cebula, 2 łyżki masła, łyżeczki Zobacz więcej
składniki: 500 g fasolki szparagowej 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru ok. 2000 ml zimnej wody dodatkowo do podania: ok. 70 g masła ok. 40 g bułki tartej pieprz wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy Zobacz więcej
Prosta i smaczna alternatywa do klasycznej fasolki zasmażanej z bułką tartą. Idealna jako dodatek do najróżniejszych dań kuchni azjatyckiej, ale nie tylko. Potrzebujemy: - masło orzechowe - sos sojowy Zobacz więcej
Fasolkę zazwyczaj zajadam sama, ale równie dobrze pasuje jako dodatek do ziemniaków. Robi się ją bardzo szybko a jeszcze szybciej się zjada. Przepis to klasyk więc podaję go dla początkujących ;-) Zobacz więcej
Ugotowana al`dente, podsmażona na maśle z bułką tartą. Tak to moje drugie zaraz po kalafiorze ulubione warzywa do obiadu. Na pewno w każdym domu przygotowywana jest nieco inaczej i każdy ma na nią Zobacz więcej
Fasolkę szparagową oraz cukinię można śmiało zaliczyć do grona najzdrowszych warzyw świata. Przede wszystkim są one niskokaloryczne (15-30 kcal/100g),a przy tym zawierają pełen przekrój składników Zobacz więcej
go ktoś zamordował. Za radą mojej współlokatorki, smażyłam go, mniej więcej tak długo jak schabowe. Każdy kto przesmażył stek, doskonale wie, co to oznacza... . Później poznałam kilka przydatnych Zobacz więcej
Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą | Kulinarny JaFasolka szparagowa z masłem i bułką tartą – Kulinarny Ja menu START PRZEPISY O MNIE WYDARZENIA RECENZJE PARTNERZY BLOGA GALERIA CZYTELNIKÓW Zobacz więcej
szczupak z fasolką szparagową Koniec zimy to okres kiedy szczególnie należy zadbać o dietę. Absolutnie nie może w niej zabraknąć ryb, ani warzyw. Dlatego dziś przedstawię proste ( można by Zobacz więcej
Fasolka szparagowa według przepisu Julii Child. Uwielbiam to połączenie fasolki i natki pietruszki :) Przygotowując ja nie zapomnijcie, że wszystkie zielone warzywa należy po odcedzeniu natychmiast Zobacz więcej
Kiedyś obejrzałam film Julie & Julia, później kupiłam książkę "Francuski szef kuchni". Książka z braku czasu wylądowała na półce i czekała na swoją kolej. W sobotę się zachwyciłam Julią Child Zobacz więcej
Klasyczny i smaczny dodatek do drugich dań lub pyszna samodzielna przekąska czyli fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą, znana i lubiana przez wszystkich potrawa. Korzystając z uroków lata i Zobacz więcej
danego frykasa w zastępstwie jego świeżej wersji,określmy to oryginalnego "egzemplarza". Składniki: - 1 opakowanie(450g)żółtej fasolki szparagowej(mrożonej) - sól - 0,5 łyżeczki przyprawy kucharek - Zobacz więcej