Przepis na fasolka szparagowa żółta

Składniki: fasolka szparagowa żółta lub zielona, litr wody, 2 łyżki soli, 1 łyżka cukru, Sposób przygotowania: Fasolkę umyć, odciąć końcówki, usunąć boczne włókna. Pokroić na krótsze kawałki. Zobacz więcej
Tygrysica
Tygrysica Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tygryskowa kuchnia
Zupa z fasolki szparagowej

Zupa z fasolki szparagowej 6443

Tę zupę robię dość często, gdyż przepada za nią mój mąż, a nigdzie indziej jej nie spotkaliśmy. Jak tylko spada cena żółtej fasolki szparagowej, zaraz się za nią zabieram. Ale równie dobra jest z Zobacz więcej
Ile można jeść fasolki z masłem i koperkiem? Oj, można, można. Uwielbiam ją w tradycyjnej postaci, jako dodatek do młodych ziemniaków,sadzonegojajka i kefiru... Ale tym razem się wyłamałam. W taki Zobacz więcej
Alastor parę dni temu wrzucił przepis na prosty krem z zielonego groszku. Dzisiaj kolejny przepis na zupkę przecierową. I znów strączkowy smak lata - fasolka szparagowa :) Zupa-krem z fasolki Zobacz więcej
Tak to już jest, że jak grypa nie odpuszcza i nie ma nic w lodówce oprócz echa, to trzeba gotować ze składników, które akurat są pod ręką. Tak powstała zupa z fasolki szparagowej żółtej, 4 ziemniaków Zobacz więcej
Smaczne danie obiadowe, którego składniki dostępne są o każdej porze roku. Dodatek mojego ukochanego tofu nadaje świetnego aromatu. Z każdym podgrzaniem smakuje lepiej. Składniki: 1 średnia kapusta Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sio-smutki
Fasolka szparagowa na zimę (do słoików)

Fasolka szparagowa na zimę (do słoików) 5506

To najprostszy sposób przygotowania fasolki szparagowej jaki znam. Fasolka nie jest czasochłonna a jest naprawdę pyszna, chętnie sięgam po nią zimą. Składniki: fasolka szparagowa, żółta lub zielona Zobacz więcej
Smaczna,sycąca,małokaloryczna;-) SKŁADNIKI opakowanie fasolki szparagowej żółtej 2 ziemniaki 1 cebula 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 1 pęczek kopru pieprz,sól 1 łyżka mąki Zobacz więcej
Zupę tą przygotowuję od bardzo dawna. Według podstawowego przepisu (bez papryczki chilli i tymianku) jest delikatna w smaku. Jednak dzisiaj pokusiłam się o jej lekkie podkręcenie tymi dwoma Zobacz więcej
Składniki: 4 skrzydełka z kurczaka 350 g żółtej fasolki szparagowej 1 średniej wielkości cebula 3 marchewki 2 pietruszki 1/3 białej kapusty 4 łyżeczki suszonego majeranku 2 łyżeczki suszonego cząbru Zobacz więcej
Bardzo smaczna, zawiesista zupka wg przepisu naszej babci. Najlepsza wychodzi na żeberkach i z zasmażką, ale spokojnie można ją pominąć i część zupy zmiksować blenderem. Po kilku godzinach nabiera Zobacz więcej
Do (jakichkolwiek) Świąt daleko, a za mną tak ostatnio "chodziła" sałatka jarzynowa, że nie macie pojęcia. Warzyw na szczęście w domu dostatek, a młoda włoszczyzna po prostu prosiła się, żeby coś z Zobacz więcej
Składniki: - 1/2 małej cebuli - 2 ząbki czosnku - 400 g pomidorów krojonych z puszki - 1/2 szklanki soczewicy zielonej - mała garść fasoli szparagowej żółtej - 10 plasterków minisalami Przyprawy: - Zobacz więcej
składniki: 400 g fasolki szparagowej (najlepiej młodej) 60 g sera żółtego 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1 łyżka masła sól, pieprz wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy Zobacz więcej
Do (jakichkolwiek) Świąt daleko, a za mną tak ostatnio "chodziła" sałatka jarzynowa, że nie macie pojęcia. Warzyw na szczęście w domu dostatek, a młoda włoszczyzna po prostu prosiła się, żeby coś z Zobacz więcej
Przepyszna zupa na bazie żółtej fasolki szparagowej, która powstała w ramach sprzątania zamrażarki :) Dodałam do niej korzeń pietruszki i parę innych warzyw o podobnej kolorystyce. Zupa wyszła gęsta, Zobacz więcej
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Prosta i delikatna zupa, którą robi się bardzo szybko. Lubicie fasolkę? Można mieszać różne jej kolory i dodać więcej śmietany. Pycha! Zobacz więcej
Kurkuma, zwana inaczej ostryżem, jest niezwykle uniwersalną rośliną. Używana jest jako przyprawa, przy produkcji leków i kosmetyków (np.do barwienia szminek, czy podkładów pod makijaż). W Indiach Zobacz więcej
Odkąd pierwszy raz spróbowałam tajskie curry, oszalałam. Bogactwo i niesamowity balans smaków ukryty w tak prostym i szybkim daniu. Przy tym zdrowym i lekkim. Czy może być lepiej? :-) Absolutnie Zobacz więcej