fasolka w zalewie octowej

Plony fasolki szparagowejw tym roku są wyjatkowo udane:) Więc fasolka idzie do mrożenia a część do słoików. W wypróbowanej zalewie z curry. Przepis na zalewę jest tutaj klik. Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Przetwory

Przetwory 2634

2
Frużelina malinowa Frużelina z borówki amerykańskiej Konfitura z czarnej porzeczki Syrop sosnowy Dżem z cukinii Cukinia ala ananas Sok z czarnego bzu Brzoskwinie w syropie Sałatka z ogórków i papryki Zobacz więcej
Sałatka warzywna . Pyszna tradycyjna sałatka która często g.ości na naszych stołach Zapraszam :) Składniki : kilka ugotowanych ziemniaków 1 cebulka kawałek pora kilka marchewek kukurydza kilka jajek Zobacz więcej
i zachowuje swoje wartosci odżywcze. Drugi sposób to pasteryzowanie w słoikach. Wymaga to więcej pracy ale warto się wysilić :) Otrzymamy niesamowity dodatek do sałatek, zup czy dań obiadowych. Można Zobacz więcej
Kompot wiśniowy Kompot czereśniowy Kompot śliwkowy Kompot mirabelkowy Kompot z czarnych porzeczek Kompot truskawkowy Owoce w zalewie / syropie Borówki w cukrze Maliny w cukrze Maliny w syropie Zobacz więcej
Składniki : 1 pojedyncza pierś z kurczaka 10- 15 cebulek szalotek w zalewie octowej ( u mnie małe zwykłe cebulki) lub czerwona cebula pół szklanki ugotowanej, pokrojonej fasolki szparagowej po pół Zobacz więcej
Polecam sałatkę na świątecznym stole bo jest bardzo dobra i szybka w przygotowaniu. Śledź z łososiem tworzy fajny i smaczny duet. Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkim smacznego karpia, Zobacz więcej
Często zastanawiam się jaką podać sałatkę na przyjęcie, oczywiście smaczną i szybką w przygotowaniu. Dzisiaj pomysł na szynkowo - pieczarkową, wszystkim gościom bardzo smakowała, wprawdzie zniknęła ze Zobacz więcej
Sałatka śledziowo - buraczana to obowiązkowe danie na świątecznym stole do którego zasiadam. Jak mało która sałatka zawsze kojarzy mi się ze świętami. śledzie marynowane w occie 4sztuki jabłko twarde Zobacz więcej
Ostro-kwaśna sałatka śledziowa po meksykańsku. Przygotowana na bazie śledzi w zalewie octowej, konserwowej fasoli, kukurydzy, papryki i marchewki. Ostrości dodaje papryczka chilli i świeży Zobacz więcej
Teraz mamy dostęp do tylu świeżych warzyw i owoców, że ciężko się zdecydować, które wybrać :) Jednak z nadejściem zimy ich ilość zmaleje, ceny na nie w sklepach wzrosną a smak....na pewno nie będzie Zobacz więcej
grzybów mun/ 200 gram świeżych 150 gram pieczarek 1 marchewka 1 słoiczek kolb kukurydzy 1/3 szklanki zalewy octowej z kolb kukurydzianych 1 puszka pomidorów krojonych 3/4 puszki czerwonej fasoli 1/2 Zobacz więcej
Konfitura wiśniowa Konfitura z mandarynek Powidła śliwkowe Prażone jabłka Kompoty Kompot agrestowy Kompot wiśniowy Kompot czereśniowy Kompot śliwkowy Kompot mirabelkowy Kompot z czarnych porzeczek Zobacz więcej
uwielbiam przetwarzać warzywa i owoce z ogrodu tym razem padło na wyhodowane przeze mnie patisony-mniejsze robię do słoiczków w zalewie octowej a duże nadziewam i piekę-mniam... farsz trochę nie Zobacz więcej
SŁOJA 1 kg szparagi pół kg papryki czerwonej pół kg papryki żółtej pół kg cebuli pół kg marchewki ZALEWA OCTOWA 3 l wody 1 i pół szklanki octu 15 dag cukru 10 dag soli 4 liście laurowe 8 ziarnek Zobacz więcej
- paprykowa sałatka z pieczarek,papryki i... na zimę Acia1065 ali baba i 40 rozbójników chmielów-ka domowy sos worcester-shire kurki nalewka boczniaków-ka - pikantna nalewka ogórki w zalewie Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Karp smażony

Karp smażony 1451

1
(2) Wegetariańskie (26) Zupy (28) Nasz fanpage Google+ Smakalajzyt.plon Ostatnie wpisy Karp smażony 16-11-2013 Karp smażony Karp smażony to wybitne danie pod warunkiem, że odpowiednio usmaży... More Zobacz więcej
warzywa: brokuły, fasolka szparagowa, kalafior, marchewka, brukselka, fasolka, cieciorka, soczewica Świeże warzywa: pomidory koktajlowe, papryka, ogórki, rzodkiewki, tarta marchew, seler naciowy Zobacz więcej
pasteryzacji zależy od kwasowości składników i wielkości słoików. Przetwory kwaśne takie jak kompoty, dżemy niskocukrowe, marynaty i kiszonki o niskim stężeniu octu należy pasteryzować min. 20 min. Zobacz więcej
. (4-5 osób) Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka czarnej fasoli 1/2 puszki ciecierzycy 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1/3 opakowania mrożonej zielonej fasolki szparagowej 3 szalotki 3 Zobacz więcej