fasolka wok

Ten przepis upatrzyłam w książce "Dania z Woka", którą dostałam od rodziców. Już gdy po raz pierwszy przeglądałam tę książkę, zwróciłam uwagę na ten przepis i zaznaczyłam go, jako ciekawy i godny Zobacz więcej
Tempeh z woka z pieczarkami, fasolką szparagową i makaronem ryżowym. Duszony w herbacie Earl Grey, ciemnym sosie sojowym i imbirze. Tempeh z woka z pieczarkami, fasolką szparagową i makaronem ryżowym Zobacz więcej
Moja kolejna orientalna wariacja. Kruche mięso, piękny zapach...Pycha! Składniki: ( 5 porcji - obiad dla gości) 1/2 kg chudej wołowiny 40 dag fasolki szparagowej (użyłam mrożonej) 1 czerwona papryczka Zobacz więcej
Przepis na fasolkę szparagową po japońsku. Banalnie prosty wymaga jedynie trochę cierpliwości przy mieszaniu. Gotowe szybciej niż zdażylibyście zagotować wodę. składniki: Rozgrzewamy woka aż zacznie Zobacz więcej
Robimy wędzone tofu z warzywami stir-fry tylko, że bez oleju :) tak będzie równie smacznie, a o wiele zdrowiej. Dzięki temu, że czas gotowania jest bardzo krótki warzywa zachowują pełnię swoich Zobacz więcej
deptusia
deptusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kurpinka gotuje
indyk z woka

indyk z woka 250

0
miejsce. Rozgrzać wok i przełożyć mięso wraz z marynatą, zarumienić z każdej strony, dodać fasolkę , rozprowadzony z szklance zimniej wody fix. Przykryć i dusić na minimalnym ogniu ok 1 godz. Po Zobacz więcej
Składniki: -200g makaronu ryżowego -2 duże marchewki -3 pieczarki -1 czerwoną paprykę -garść zielonej fasolki szparagowej -1/2 cebuli -1 filet z kurczaka -oliwa Przyprawy do smaku: Zobacz więcej
Składniki: - dwa pstrągi - chili - anyż - sos terijaki - fasolka zielona - zioła chińskie - sos sojowy - ocet słodki - ząbek czosnku - łyżeczka miodu - olej sezamowy - kasza kuskus Wykonanie pstrągi: Zobacz więcej
smażeniu. Technologia stir-frying przygotowania potraw w woku jest jedną z najszybszych. A do tego ta metoda nadaje również przyjemny smak potrawom. W podobny sposób można przyrządzić nie tylko Zobacz więcej
, cebulę w kostkę. W głębokiej patelni typu wok rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, dodajemy pastę curry i podsmażamy przez chwilę. Dodajemy czosnek, podsmażamy kolejne 30 sekund. Dodajemy kawałki kurczaka i Zobacz więcej
zielonego (u mnie rukola dla ozdoby) - cebula - czosnek - sos czosnkowy chilli (można zastąpić chili i czosnkiem) - sos sojowy Mocno rozgrzewamy głęboką patelnię lub woka. Podsmażamy grubo posiekany Zobacz więcej
Nie mogłam się zdecydować : gulaszowa czy pomidorowa? Wymieszałam razem karkówkę, pomidory, dodałam fasolkę szparagową, pieczarki, wykonałam wszystko w jednym woku i wyszła przepyszna zupka!!!!! Zobacz więcej
1391.Smażona fasolka szparagowa po chińsku Była fasolka po greckui po katalońsku..pora na fasolkę po chińsku [ inne czekają jeszcze w kolejce do wypróbowania]..Pomysł na fasolkę po chińsku Zobacz więcej
/2 łyżeczki oleju sezamowego 1,5 cm imbiru 1 łyżeczka nasion sezamu 2 łyżeczki sosu sojowego imbir obierz i pokrój w cienkie słupki. obraną fasolkę ugotuj na parze - ma być jędrna, nie rozgotowana. Zobacz więcej
Piąta Pora Roku
Piąta Pora Roku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piąta Pora Roku
Warzywowo :)

Warzywowo :) 64

0
, pokrojone w słupki młode marchewki i zielona fasolka szparagowa. Warzywa po ugotowaniu wrzucamy do woka, lub głębokiej patelni i karmelizujemy na ketjap manisie z dodatkiem oleju kokosowego, Zobacz więcej
Pyszne, wegetariańskie zielone curry z zielonych warzyw. Składniki (na 4 porcje): 200 g zielonej fasolki szparagowej 200 g żółtej fasolki szparagowej kilka różyczek brokułu 2 spore garście bobu Zobacz więcej
Viola
Viola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fun & Taste
Zielone warzywa z sezamem

Zielone warzywa z sezamem 173

2
woka wrzucamy ziarno sezamu i prażymy 2 minuty, aż się przyrumieni, potrząsając często wokiem. Wyjąć i odstawić. Do woka wlać olej, podgrzać, a następnie wrzucić czosnek oraz imbir i smażyć na Zobacz więcej
Smażona zielona fasolka Zielona fasolka szparagowa, najpierw smażona na głębokim tłuszczu, potem stir fry w woku razem z ostrym sosem. Fasolkę możemy zastąpić szparagami lub zielona fasolą tyczną. Zobacz więcej
paulak
paulak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Smaku
Kurczak stir-fry po tajsku

Kurczak stir-fry po tajsku 223

0
, 1kostkęrosołową rozpuścić w 2 łyżkach oliwy i natrzeć nią kurczaka. Następnieprzygotowaćmarynatę z mleka kokosowego, tak przygotowaną marynatę wlać do kurczaka, przykryć i przechować w lodówce około Zobacz więcej
1 łyżka oleju Wszystkie produkty wcześniej przygotować: ryż i fasolę szparagową ugotować, pieczarki i szczypiorek drobno posiekać. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę pokroić w Zobacz więcej