fasolka wok

Ten przepis upatrzyłam w książce "Dania z Woka", którą dostałam od rodziców. Już gdy po raz pierwszy przeglądałam tę książkę, zwróciłam uwagę na ten przepis i zaznaczyłam go, jako ciekawy i godny Zobacz więcej
Tempeh z woka z pieczarkami, fasolką szparagową i makaronem ryżowym. Duszony w herbacie Earl Grey, ciemnym sosie sojowym i imbirze. Tempeh z woka z pieczarkami, fasolką szparagową i makaronem ryżowym Zobacz więcej
Moja kolejna orientalna wariacja. Kruche mięso, piękny zapach...Pycha! Składniki: ( 5 porcji - obiad dla gości) 1/2 kg chudej wołowiny 40 dag fasolki szparagowej (użyłam mrożonej) 1 czerwona papryczka Zobacz więcej
Przepis na fasolkę szparagową po japońsku. Banalnie prosty wymaga jedynie trochę cierpliwości przy mieszaniu. Gotowe szybciej niż zdażylibyście zagotować wodę. składniki: Rozgrzewamy woka aż zacznie Zobacz więcej
teriyaki) Wszystkie warzywa kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do woka, dodajemy szklankę wody, wszystko dusimy 5 minut, następnie dodajemy tofu i sos, podgrzewamy. Na talerzu posypać możemy Zobacz więcej
deptusia
deptusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kurpinka gotuje
indyk z woka

indyk z woka 200

0
miejsce. Rozgrzać wok i przełożyć mięso wraz z marynatą, zarumienić z każdej strony, dodać fasolkę , rozprowadzony z szklance zimniej wody fix. Przykryć i dusić na minimalnym ogniu ok 1 godz. Po Zobacz więcej
Składniki: -200g makaronu ryżowego -2 duże marchewki -3 pieczarki -1 czerwoną paprykę -garść zielonej fasolki szparagowej -1/2 cebuli -1 filet z kurczaka -oliwa Przyprawy do smaku: Zobacz więcej
polewamy sosem terijaki. Pieczemy w piekarniku 30 minut w temp. 180 stopni C. Fasolka po chińsku: Fasolkę blanszujemy. Do rozgrzanego woka wlewamy łyżkę oleju, dodajemy fasolkę, i utarte w moździerzu Zobacz więcej
Gotowanie na patelni wok to jeden z najbardziej udanych sposobów na przyrządzenie świeżych zielonych szparagów. Dzięki szybkiej metodzie smażenia w wysokiej temperaturze noszącej nazwę stir-frying Zobacz więcej
, cebulę w kostkę. W głębokiej patelni typu wok rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, dodajemy pastę curry i podsmażamy przez chwilę. Dodajemy czosnek, podsmażamy kolejne 30 sekund. Dodajemy kawałki kurczaka i Zobacz więcej
zielonego (u mnie rukola dla ozdoby) - cebula - czosnek - sos czosnkowy chilli (można zastąpić chili i czosnkiem) - sos sojowy Mocno rozgrzewamy głęboką patelnię lub woka. Podsmażamy grubo posiekany Zobacz więcej
Nie mogłam się zdecydować : gulaszowa czy pomidorowa? Wymieszałam razem karkówkę, pomidory, dodałam fasolkę szparagową, pieczarki, wykonałam wszystko w jednym woku i wyszła przepyszna zupka!!!!! Zobacz więcej
wodzie. Odcedzić.Paprykępokroić w cienkie paseczki, usuwając nasiona. W woku rozgrzać olej, wrzucić fasolkę i smażyć, mieszając, przez 1 minutę. Dodać pokrojoną paprykę, anyż , posiekany czosnek i Zobacz więcej
/2 łyżeczki oleju sezamowego 1,5 cm imbiru 1 łyżeczka nasion sezamu 2 łyżeczki sosu sojowego imbir obierz i pokrój w cienkie słupki. obraną fasolkę ugotuj na parze - ma być jędrna, nie rozgotowana. Zobacz więcej
Piąta Pora Roku
Piąta Pora Roku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piąta Pora Roku
Warzywowo :)

Warzywowo :) 59

0
, pokrojone w słupki młode marchewki i zielona fasolka szparagowa. Warzywa po ugotowaniu wrzucamy do woka, lub głębokiej patelni i karmelizujemy na ketjap manisie z dodatkiem oleju kokosowego, Zobacz więcej
10 minut w osolonej i osłodzonej wodzie. Ugotowany bób obieramy ze skóry. Różyczki brokułu wraz z groszkiem gotujemy około 5 minut. Cukinię kroimy w ćwierć plasterki, paprykę w paseczki i wrzucamy je Zobacz więcej
Viola
Viola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fun & Taste
Zielone warzywa z sezamem

Zielone warzywa z sezamem 171

2
woka wrzucamy ziarno sezamu i prażymy 2 minuty, aż się przyrumieni, potrząsając często wokiem. Wyjąć i odstawić. Do woka wlać olej, podgrzać, a następnie wrzucić czosnek oraz imbir i smażyć na Zobacz więcej
Smażona zielona fasolka Zielona fasolka szparagowa, najpierw smażona na głębokim tłuszczu, potem stir fry w woku razem z ostrym sosem. Fasolkę możemy zastąpić szparagami lub zielona fasolą tyczną. Zobacz więcej
paulak
paulak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Smaku
Kurczak stir-fry po tajsku

Kurczak stir-fry po tajsku 215

0
, 1kostkęrosołową rozpuścić w 2 łyżkach oliwy i natrzeć nią kurczaka. Następnieprzygotowaćmarynatę z mleka kokosowego, tak przygotowaną marynatę wlać do kurczaka, przykryć i przechować w lodówce około Zobacz więcej
1 łyżka oleju Wszystkie produkty wcześniej przygotować: ryż i fasolę szparagową ugotować, pieczarki i szczypiorek drobno posiekać. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę pokroić w Zobacz więcej