fasolka z szybkowaru

Zaglądam do lodówki, a tam piękna, zielona fasolka szparagowa! Gotuję ją zatem i robię przepis dla Was, bo jak wiadomo, teraz jest sezon! Ugotowanie fasolki szparagowej w szybkowarze zajmuje Zobacz więcej
fasolę Jaś na całą namoczyć w wodzie, następnie wodę odlać, w garnku szybkowara 5 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" na smalcu zrumienić kiełbaskę pokrojoną z cebulką i czosnkiem, Zobacz więcej
Fasolka szparagowa z bułką tartą! Któż jej nie uwielbia?! W dodatku jej przygotowanie -nic prostszego! Wspaniały dodatek do dańlub też jako przekąska. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na Zobacz więcej
Składniki: udka z kaczki 4 sztuki, masło do smażenia 2 łyżki, majeranek 3 łyżki, papryczka chilli 1 mała, kucharek 1 łyżeczka, czosnek granulowany 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 Zobacz więcej
Pierwszy raz fasolkę po bretońsku jadłam... z babcią w barze mlecznym. Później nastąpiła długa kariera tego dania na domowych stołach. Teraz moja wersja przygotowana w szybkowarze: Najpierw namaczamy Zobacz więcej
Nie jestem specjalnie grzybożerna, ale od czasu do czasu lubię ich troszkę wpałaszować. Na targu wypatrzyłam świeże kurki, a w lodówce miałam pół kilo świeżej fasolki szparagowej. Zrobiłam z tego Zobacz więcej
epithimija
epithimija Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z charakterem
Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński 451

1
Bardzo prosta i pożywna zupa. Składniki: 3 buraki 1 marchewka 3 średnie ziemniaki 1 pietruszka liść selera garść fasolki szparagowej 2 łyżki koncentratu buraczanego sól, pieprz, cukeir łyżeczka octu Zobacz więcej
ao12
ao12 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarny zakątek ao12
Pasta z fasoli

Pasta z fasoli 158

0
Przepis znalazłam w internecie jest to pasta z fasolki, którą przerobiłam po swojemu. Podaję już zmieniony przepis;) Składniki: 220 gram ugotowanej fasoli (ugotowałam ją w szybkowarze bez Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku...tym razem zapiekana w piekarniku.. paczkafasoli piękny Jaś tyczny susz warzywny 50 dkg kiełbasy 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego kilka suszonych pomidorów 4 ząbki czosnku 3-4 Zobacz więcej
Pyszna zapiekanka z frytkami z młodych ziemniaczków z kurczakiem w sosie śmietanowym i fasolką szparagową – palce lizać! :) Składniki: (5 małych porcji - moje foremki żaroodporne mają rozmiar 10x16cm) Zobacz więcej
przeciśnięteprzez praskę ząbki czosnku garść mrożonej zielonej fasolki szparagowej - ja użyłam mrożonej garśćmrożonegozielonego groszku 4 ziemniaki pokrojone w kostkę odrobina soli i pieprzu 2liście Zobacz więcej
, bazylia, tymianek do przybrania: pietruszka zielona, posiekana Fasolę ugotowałam w szybkowarze. Odcedziłam i odstawiłam. Cebulę zeszkliłam na oliwie, dodałam pieczarki - dusiłam ok 4-5 minut, po Zobacz więcej
Składniki: udziec z indyka 1,5 kg, przyprawa kebab- gyros Prymat 1 opakowanie, oliwa 10 łyżek, marchew 4 sztuki, cebula 1 sztuka, fasolka szparagowa 15 dag, seler naciowy 6 łodyg, ząbki czosnku 5 Zobacz więcej
Z Jaśka najczęściej gotuję fasolkę po bretońsku (klik). Proste do wykonania, sycące danie. Dzisiaj jednak proponuję połączyć go z aromatycznym mięsem wołowym, pomidorami i papryką. Całość doprawiona Zobacz więcej
Głowa posypana popiołem, czas na okres postu. To świetna okazja by zrzucić nadwyżki tu i tam. Po okresie skromniejszego jedzenia dania świąteczne smakują o wiele lepiej. Tak więc mam postanowienie, by Zobacz więcej
http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/03/fasolka.html fasolka Składniki 50 dag fasoli suchej-u mnie czarna i brązowa pół szkl. przecieru pomidorowego , szczypta cukru,lub pomidory z puszki 30 dag Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku, kto jej nie lubi? :) Jeżeli używamy suszonej fasoli musimy dzień wcześniej wieczorem zalać ją przegotowaną wodą i odstawić na noc. Ja użyłam fasoli świeżej. Wstawiłam ją do Zobacz więcej
Wolnowar, szybkowar...lub zwykły garnek...wszystko pasuje do gotowania..ale najlepiej jest używać wolnowar, nie trzeba pilnować, aby coś się przypaliło, nie trzeba mieszać...wystarczy wszystko włożyć Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku...już w sumie jest na blogu..ale ta jest ciut inna...skorzystałam z pomysłu Gosii dodałam troszkę musztardy..polecam... 30 dkg fasoli 50 dkg kiełbasy 15 dkg boczku wędzonego 2-3 Zobacz więcej
Co tu dużo pisać - pyszna, chrupiąca, pożywna i zdrowa przekąska .Można ją pałaszować na ciepło lub zimno. I jak tu się oprzeć? Składniki 400 g fasolki szparagowej 2 łyżki lub wedle uznania masła Zobacz więcej