fasolka zapiekana

My Chcemy Jesc
My Chcemy Jesc Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Chcemy Jeść
Zapiekana fasolka

Zapiekana fasolka 93

2
{{headerMessage}}
Zapiekana fasolka to sposób na szybką, zdrową i pyszną przekąskę. Komponuje się także z daniem głównym. Oto banalny przepis na niebanalną żółtą fasolkę. Składniki 300 g żółtej fasolki szparagowej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fasolka po bretońsku...tym razem zapiekana w piekarniku.. paczkafasoli piękny Jaś tyczny susz warzywny 50 dkg kiełbasy 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego kilka suszonych pomidorów 4 ząbki czosnku 3-4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przygotowanie: 5 minut Czas smażenia: 5 minut Pieczenie: 15 minut Przepis pochodzi z książki z przepisami dla vegetarian. Oryginalna nazwa tej potrawy to „frijoles refritos” i choć różni się od innych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię fasolkę szparagową pod każdą postacią. Dzisiaj zrobiłam zapiekaną z mięsem mielonym. Była bardzo smaczna i jeżeli takiej nie próbowaliście to szczerze polecam. Na blogu znajdziecie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
składniki: 1000 g fasolki szparagowej 100 g boczku 100 g sera żółtego 1 cebula 1 łyżka maki 200 ml mleka 3 łyżki masła 2 kromki chleba liście selera sol, pieprz wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tak przygotowaną pierś kurczaka, można przygotować dla gości, lub na domowy obiad. Pierś kurczaka obsmażam w ziołach, pokrojoną zawijam w plasterek szynki, lub boczku i krótko zapiekam z fasolką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubicie fasolkę szparagową? Ja uwielbiam, ale nie może być rozgotowana. Musi być jędrna i sprężysta. Najbardziej smakuje mi w najprostszej wersji: ugotowana, skropiona odrobiną dobrej oliwy i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś kupiłam taką duuużą, zieloną fasolkę ,… u mnie każdy lubi fasolkę szparagową, ale fasolka tej wielkości w mojej kuchni jest po raz pierwszy :) Wcześniej jakoś nie było okazji ani jej kupić ani Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś przedstawiam kolejny pomysł na pyszny dodatek do każdego dania głównego. Zawsze smaczna fasolka szparagowa, zapiekana w śmietanowym sosie z grzybami, pod kołderką z ulubionego sera żółtego. Nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na 3 porcje: 100 g ryżu brązowego 200 g fasolki szparowej (świeżej lub mrożonej) 1 cebula 180 g pieczarek olej 250 ml bulionu warzywnego (klik) 65 g sera żółtego, startego Ryż ugotować Zobacz więcej
{{headerMessage}}
składniki: 400 g fasolki szparagowej (najlepiej młodej) 60 g sera żółtego 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1 łyżka masła sól, pieprz wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prosty sposób na pyszne danie. Składniki 1 kg udek z kurczaka 3 łyżki oleju rzepakowego 400 g mrożonej fasolki szparagowej 500 ml bulionu warzywnego 200 ml śmietany 18% sól, pieprz Przygotowanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Coś dla miłośników wszelkiego rodzaju zapiekanek. Tym razem fasolka szparagowa zapiekana w kremowym sosie serowym. Jednym słowem niebo w gębie :)) Składniki: - 1 opakowanie mrożonej fasolki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj mam dla Was propozycję na smaczną rybę zapiekaną z fasolką szparagową i brukselką. Ja miałam filety z leszcza, ale Wy możecie do zapiekanki wykorzystać dowolną rybę bez ości. Lubię zapiekanki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smaczne, pikantne danie, z moją ulubioną kiełbasą chorizo. Wg cudownie prostej receptury Jamie’go. Mniam ;) P.S. Najlepszy jest sos powstały z soku z pomidorów i tłuszczyku wytopionego z chorizo!!! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
... bo nie ma jak domowe jedzenie ... ZAPIEKANA FASOLKA SZPARAGOWA Z RESZTEK MIĘSA :) ZOSTAŁO WAM TROCHĘ MIĘSA Z WCZORAJSZEGO OBIADU I NIE WIECIE CO Z NIM ZROBIĆ ? OTO POMYSŁ NA ZAPIEKANKĘ Z MIĘSEM Z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
możecie kupić wszystkie składniki w promocji :) Przygotowanie: W kostkę kroimy szynkę i cebule, pieczarki na mniejsze części. Rozgrzewamy patelnię i smażymy na masełku najpierw cebulę, dodajemy po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kusiło mnie bardzo, żeby z dopiero co ugotowanej własnymi siłami fasoli zrobić, no co? Fasolkę po bretońsku, oczywiście. Ale nasza lodówka była akurat na tę potrawę za skromnie wyposażona. Powstała Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Coś dla zwolenników prostych, szybkich i smacznych dań. Składniki: - 205-300 g ugotowanego makaronu rurki (lub świderki) - 250-300 g ugotowanej żółtej fasolki szparagowej - trochę posiekanego koperku Zobacz więcej