faszerowana gęś

Karolaa
Karolaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I love cooking
Gęś faszerowana kaszą

Gęś faszerowana kaszą 1328

0
{{headerMessage}}
Ostatnio coraz częściej na polskich stołach 11 listopada (Świętego Marcina) pojawia się gęś. To dawna staropolska tradycja, którą od kilku lat próbują wskrzesić restauratorzy. Co ciekawe Polska jest Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Pieczona gęś faszerowana

Pieczona gęś faszerowana 2654

1
{{headerMessage}}
Składniki: gęś (u mnie mrożona 4,6kg) sól, pieprz, majeranek suszony sok wyciśnięty z 2 cytryn 6-8 ząbków czosnków przeciśniętych przez praskę 2 obrane jabłka, pokrojonych w ósemki wykałaczki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pierwszym etapem było zdobycie gęsi. oczywiście można było pójść do marketu i kupić mrożoną, która wychowana w polsce wyemigrowała do niemiec, a stamtąd postanowiła wrócić macierzy. my jednak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
królewskim daniem:) Na pewno zachwyci wszystkich przy stole:) Użyłam -młoda Gęś 3200kg -kasza owsiana 250g -rodzynki 100g 50g płatków migdałowych -3 jabłka -Amaretto ok 100ml -szalotki 5szt 2 łyżki Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Gęś faszerowana ziemniakami

Gęś faszerowana ziemniakami 294

1
{{headerMessage}}
Wielkimi krokami zbliża się 11 listopada co, mam nadzieję, oznacza na stole gęsinę. Ten przepis czekał na publikację rok. Nie zdążyłam go wtedy wstawić, robię to teraz, z nadzieją że wykorzystacie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witam! W tym wpisie chciałam się z Wami podzielić przepisem na gęś faszerowaną ziemniakami. To pyszne świąteczne dane nie jest pracochłonne. Mięso i ziemniaki robią się nam w brytfance, wystarczy Zobacz więcej
Kuchnia Marty
Kuchnia Marty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia-Marty
Faszerowana pieczona gęś

Faszerowana pieczona gęś 1711

2
{{headerMessage}}
W domu mojej babci faszerowana pieczona gęś gościła bardzo często. Zwyczaj ten starała się podtrzymywać moja mama, teraz czas na mnie. Coraz częściej przed Świętem Niepodległości czyli św. Marcina w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gęś w wydaniu raczej świątecznym i dla większej ilości osób. Pieczona w ten sposób jest niezwykle smaczna, mięsko jest kruche, mięciutkie i rozpływające się w ustach. Mięso z gęsi jest nie tylko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i sezonowości. Tylko w ten sposób zagwarantujemy sobie najwyższą jakość i najlepszy smak. GĘŚ PIECZONA FASZEROWANA KASZĄ GRYCZANĄ Składniki: - 1 gęś (około 4 kilogramów) z podrobami - 1,5 litra wody Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gęś faszerowana luzowana – przepis + film Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Surówka siekana z selerem naciowym, brokułem, ... Gęś faszerowana luzowana – przepis + film Zbliża się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio polska gęś owsiana jest na topie. Zachwalają ją wszystkie tuzy polskiego kucharstwa, które są w telewizorni: i Grzegorz Łapanowski, i Karol Okrasa, i Tomasz Jakubiak. Inni pewnie też, ale ich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepisy » Mięsa » Wielkanoc » Świąteczne / uroczyste obiady » Wigilia i Boże Narodzenie » Przyjęcia małe i duże » Gęś faszerowana kaszą gryczaną, grzybami i wątróbką » TalerzPokus.tv - przepisy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tradycja pieczenia gęsi w Dzień Niepodległości jest starsza niż Dzień Dziękczynienia w USA i choć pieczenie indyka jest bardziej popularne możemy być dumni, że to właśnie gęsina jest jednym z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
poniedziałek, 21 stycznia 2013 09:35 Składniki: Gęś, najlepiej z podrobami (ok. 4kg) seler naciowy 2, 5 jabłka sól, pieprz, majeranek, 2 gałązki rozmarynu Sposób przygotowania: Jeśli mamy mrożoną gęś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
poniedziałek, 21 stycznia 2013 09:35 Składniki: Gęś, najlepiej z podrobami (ok. 4kg) seler naciowy 2, 5 jabłka sól, pieprz, majeranek, 2 gałązki rozmarynu Sposób przygotowania: Jeśli mamy mrożoną gęś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kto się boi przygotować gęś? Ja też :) Gęś na zdjęciach jest dziełem mojej mamy. Przepis też :) "Po znajomości" kupiłyśmy gęś prawdziwie ekologiczną. Mięso było rewelacyjne. Jeśli macie możliwość Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kto się boi przygotować gęś? Ja też :) Gęś na zdjęciach jest dziełem mojej mamy. Przepis też :) "Po znajomości" kupiłyśmy gęś prawdziwie ekologiczną. Mięso było rewelacyjne. Jeśli macie możliwość Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To danie idealne na święta - gęś jest przepyszna, a nadzienie - poezja. Wbrew pozorom nie jest bardzo czasochłonne i trudne - nadzienie wystarczy wymieszać ręką, dokładnie nadziać gęś, ładnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podobno najzdrowsze mięso drobiowe to gęsina. Moja propozycja to gęś klasyczna z kapustą kiszoną. Wystarczy upiec ziemniaki i obiad gotowy:) Składniki: 1 gęś ok. 3,5 – 4kg, 2 cebule, 1kg kapusty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Goose leg, stuffed with pate and dried plums Składniki: 1 udko z gęsi 10 dag pasztet z wątróbki 8 śliwek suszonych sól pieprz majeranek oregano Wykonanie: Z gęsiego udka wyluzować i wyciąć kości. Zobacz więcej