faszerowana papryka duszona z sosem

Zdrowe spaghetti Frittata z warzywami na patelnię Frittata z szynką i pomidorami Leczo z cukinią i kurczakiem Tuńczyk w sosie pomidorowym Spaghetti ze świeżych pomidorów Kasza gryczana z jajkiem Zobacz więcej
PAPRYKA: 2 papryki + 2 pomidory 1 cebula 3 pieczarki garść oliwek garść sera żółtego lub innego oregano, sól oliwa + sos koperkowy POMIDORKI: 4 duże pomidory + pół cebuli białej pół cebuli czerwonej Zobacz więcej
Bardzo prosty przepis. - gotowe ciasto francuskie - 2 duze bakłażany - 150 gr wedzonego boczku - 1 duza cebula - 1 czerwona papryka - 2 zabki czosnku - 1/3 szklanki sosu pomidorowego - 1 jajko Zobacz więcej
Faszerowane Muffiny porcja na 16 muffin: 2 ciasta francuskie 250g mięsa mielonego mała puszka kukurydzy 1 cebula puszka pomidorów papryczka piri piri łyżka oleju przyprawy: sól, pieprz, papryka Zobacz więcej
3 - 5 sztuk białych papryk szklankaugotowanegoryżu opakowanie sera feta tymianek sól i pieprz puszka pomidorów ząbek czosnku oliwa z oliwek półłyżeczkinasion fenkułu wykałaczki Do ugotowanego ryżu Zobacz więcej
magda_1308
magda_1308 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łycha smaków
Faszerowane papryki

Faszerowane papryki 306

1
dodajemy marchewkę i pietruszkę. Jak warzywa zmiękną dodajemy pokrojone grzyby, pieprz i sól. Całość podsmażamy przez 10 min., po czym dodajemy ugotowany ryż i dusimy przez 3-4 min. w każdej z papryk Zobacz więcej
Papryka faszerowana to szybka odmiana dla tradycyjnych gołabków, najlepsza jest w sezonie letnim kiedy papryka jest niedroga Składniki dla 2-3 osób 6 średnich papryk 0,5 kg mięsa mielonego 2 torebki Zobacz więcej
skip to main | skip to sidebar papryczki nadziewane mięsem Łatwe szybkie mięsne danie, można improwizować do woli, jedyne czego potrzebujemy to papryczki i mięsko... 2 papryki 250g dowolnego mięsa Zobacz więcej
skip to main | skip to sidebar papryczki nadziewane mięsem Łatwe szybkie mięsne danie, można improwizować do woli, jedyne czego potrzebujemy to papryczki i mięsko... 2 papryki 250g dowolnego mięsa Zobacz więcej
Pyszny początek tygodnia. Roladki ze schabu faszerowane marchewką, pieczarkami i rodzynkami w aksamitnym, pomidorowym sosie. Dodatek ryżu nadaje potrawie lekkości i pięknie się prezentuje. 50 dag Zobacz więcej
Wpiątek obchodziliśmy Światowy Dzień Makaronu. Z tej okazji przygotowałam Cannelloni z dynią i szpinakiem SKŁADNIKI: makaron Cannelloni dynia hokkido szpinak w lisciach biały ser czosnek, sól, pieprz, Zobacz więcej
dodajemy ugotowany wcześniej ryż. Dorzucamy połowę startego sera. Wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowane wcześniej papryki faszerujemy naszym nadzieniem. Posypujemy je serem i Zobacz więcej
roztapiamy masło a potem wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę, potem dodajemy mięso mielone, dodajemy sól i pieprz i smażymy do momentu kiedy mięso będzie gotowe. W między czasie robimy sos pomidorowy Zobacz więcej
Jak to zwykle bywa niektóre smaki powstają przez zupełny przypadek. Miałam dziś w planie robienie faszerowanej papryki na zapas. A że sezon paprykowy zbiega się z sezonem na cukinię , nic więc Zobacz więcej
Lato powolutku dobiega końca... ale właśnie teraz najlepsze są bakłażany cukinie czy dynie Zapiekany bakłażan faszerowany kaszą z mięsem mielonym SKŁADNIKI: 2 bakłażany 1 łyżka oliwy z oliwek 400 g Zobacz więcej
pietruszki sól, pieprz, papryka ostra kostka drobiowa 2 łyżki oleju Wykonanie: Piersi oczyścić z błonek, od grubszej strony zrobić nożem jakby kieszeń. Kostkę rosołową rozprowadzić w misce z olejem i Zobacz więcej
blankariot
blankariot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eatyourdream
warzywne sajgonki

warzywne sajgonki 241

0
Sajgonki mają to do siebie, że faszerując jeczymkolwiek zawsze wychodzą pyszne.Do napełnienia sajgonek wykorzystać możesz włoszczyznę, konserwy, kapustę, szpinak, paprykęi wiele innych warzyw. Łatwo Zobacz więcej
Oto smaczny i prosty przepis na papryczki faszerowane. Nie jest to jednak klasyczne nadzienie. Farsz składa się z mięsa mielonego, pieczarek, kukurydzy i sosu pomidorowego. Danie jest lekko pikantne Zobacz więcej
Papryka faszerowana kaszą jaglana to mój pomysł na wykorzystanie nadwyżki kaszy. Prosty, szybki, zdrowy i smaczny :) SKŁADNIKI na 2 porcje: 2 spiczaste papryki słodkie 2 szklanki ugotowanej kaszy Zobacz więcej