faszerowane papryki kaszą i warzywami

Bardzo często przygotowuję w domu faszerowane pieczone papryki. Pomyślałam zatem, że idealnym daniem, który przyrządzę wramach kampanii„Lubię kaszę – kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”, której Zobacz więcej
Jako że mam bardzo dużo czerwonej papryki stożkowej to musiałam z niej coś zrobić.Padło na faszerowaną, a jako że niedawno była z mięsem i ryżem, tak więcdziś była wersja wegetariańska.Pyszna, sycąca Zobacz więcej
To było zaskoczenie. Chyba się trochę jednak polubimy z cukinią - tak uwielbianą przez mojego szwagra :D Przepis pochodzi z jednej z kolekcji na Thermomix. Zamieniłam jedynie kasze jaglaną na kasze Zobacz więcej
Cukinia faszerowana kaszą i warzywami, tym razem w wersji wegetariańskiej, bez mięsa. Smaczne i zdrowe danie. Farsz składa się z kaszy kuskus oraz świeżych warzyw zerwanych prosto z mojego ogródka. Zobacz więcej
Kasza jaglana, feta i pomidory zapiekane w czerwonej papryce to zdrowy, wegetariański i bezglutenowy pomysł na posiłek. Danie jest proste do przygotowania i nie ma z nim wiele pracy. Dwie połówki Zobacz więcej
Czerwone zachody słońca. Pola pełne żółtych kółek. Sierpniowe, nastrojowe wieczory... Paprykę można faszerować niemalże wszystkim. Kaszą, mięsem, ryżem, serem, warzywami czy bakaliami. U nas tym razem Zobacz więcej
Przepraszam Was najmocniej za rzadsze wpisy ostatnimi czasy, ale lato, upały, wakacje – sami rozumiecie Człowiek bardziej rozleniwiony, chce korzystać z pięknej, słonecznej pogody, wychodząc jak Zobacz więcej
Ellie
Ellie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Ellie
Papryka faszerowana kaszą

Papryka faszerowana kaszą 23

Uwielbiam wegetariańskie potrawy za to, że wymagają ode mnie nieco więcej kreatywności niż dania mięsne. Przede wszystkim do ich wykonania muszę wykorzystać jak najwięcej warzyw, by potrawa wyszła Zobacz więcej
Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na wegetariańskie papryki faszerowane kaszą jaglaną, warzywami oraz serem feta, które są świetnym sposobem na wymiecenie resztek z lodówki. Do przygotowania będziemy Zobacz więcej
Faszerowane warzywa (i pieczarki) to coś, co mogłabym jeść bardzo często! Nie wiedząc czemu, mam do nich słabość. Na moim blogu znajdziecie warzywa faszerowane aromatycznym risotto jak i pieczarki Zobacz więcej
Pyszna papryka z farszem z mięsa indyka, kaszy i warzyw. Soczysta, pachnąca i sycąca. Polecam! Składniki na 7-8 sztuk: 7-8 białych papryk (w miarę równej wielkości) Farsz: 500 g. mięsa mielonego z Zobacz więcej
Składniki: farsz: 1 woreczek ugotowanej kaszy orkiszowej 200g mielonego mięsa z indyka 1 cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz majeranek 2 duże papryki olej rzepakowy 1/2 szklanki wody Sposób Zobacz więcej
Pomysł na lekkie, zdrowe, wegetariańskie danie, idealne na obiad lub kolacje. Cukinię możemy nafaszerować wszystkim, co tylko mamy pod ręką Składniki/2 porcje – 1 średnia cukinia – 1/2 szklanki kaszy Zobacz więcej
Papryki faszerowane kaszą iwarzywami Efektowne danie, pasujące zarówno na codzienny obiad, jak i ten bardziej odświętny. Dziś przedsatawiam wegetariańskie papryki z kaszą jęczmienną i warzywami, ale Zobacz więcej
Pyszne i efektowne domowe danie.Najlepszą paprykę zjemy we wrześniu, jednak polecam żeby robić częściej :) Paprykę można kupić przez cały rok i tak też zrobiłem :) Skład: papryka 6 szt., pieczarki 6 Zobacz więcej
Faszerowane warzywa to jedno z tych dań, które uwielbiam. Papryki, nadziane po brzegi kaszą, mięsem i pieczarkami, doprawione aromatycznymi przyprawami, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Lubię, Zobacz więcej
Papryka to bardzo zdrowe, ale i wdzięczne warzywo. Pięknie się prezentuje, dodaje koloru każdej potrawie, a i może posłużyć również, jako miseczka, którą możemy po brzegi wypełnić pysznym farszem... Zobacz więcej
Kiedyś przeczytałam, że bataty albo się kocha albo nienawidzi. Ja zdecydowanie należę do tej pierwszej grupy i mogłabym jeść bataty w każdej postaci. Zarówno w wersji wytrawnej jak i deserowej te Zobacz więcej
Papryki te robiłam już jakiś czas temu. Bardzo nam wszystkim zasmakowało połączenie w farszu kaszy jaglanej z kurczakiem i cukinią. Jest to z pewnością świetna alternatywa dla tradycyjnych papryk Zobacz więcej
Uwielbiam faszerowaną paprykę. Robi się ją bardzo szybko, jest syta i łatwa w przygotowaniu. Do tego bardzo ładnie się prezentuje, więc jest idealna kiedy spodziewamy się gości i chcemy ich czymś Zobacz więcej