faszerowane papryki kaszą i warzywami

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na wegetariańskie papryki faszerowane kaszą jaglaną, warzywami oraz serem feta, które są świetnym sposobem na wymiecenie resztek z lodówki. Do przygotowania będziemy Zobacz więcej
Składniki: farsz: 1 woreczek ugotowanej kaszy orkiszowej 200g mielonego mięsa z indyka 1 cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz majeranek 2 duże papryki olej rzepakowy 1/2 szklanki wody Sposób Zobacz więcej
Pomysł na lekkie, zdrowe, wegetariańskie danie, idealne na obiad lub kolacje. Cukinię możemy nafaszerować wszystkim, co tylko mamy pod ręką Składniki/2 porcje – 1 średnia cukinia – 1/2 szklanki kaszy Zobacz więcej
Pyszne i efektowne domowe danie.Najlepszą paprykę zjemy we wrześniu, jednak polecam żeby robić częściej :) Paprykę można kupić przez cały rok i tak też zrobiłem :) Skład: papryka 6 szt., pieczarki 6 Zobacz więcej
Składniki: 4 duże papryki 400 g mielonej wołowiny 100 g boczku parzonego 40 - 50 g kaszy jaglanej (suchej kaszy) 1 cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1 malutka puszka kukurydzy 1 puszka pokrojonych Zobacz więcej
Papryka to bardzo zdrowe, ale i wdzięczne warzywo. Pięknie się prezentuje, dodaje koloru każdej potrawie, a i może posłużyć również, jako miseczka, którą możemy po brzegi wypełnić pysznym farszem... Zobacz więcej
Faszerowane warzywa to jedno z tych dań, które uwielbiam. Papryki, nadziane po brzegi kaszą, mięsem i pieczarkami, doprawione aromatycznymi przyprawami, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Lubię, Zobacz więcej
Kiedyś przeczytałam, że bataty albo się kocha albo nienawidzi. Ja zdecydowanie należę do tej pierwszej grupy i mogłabym jeść bataty w każdej postaci. Zarówno w wersji wytrawnej jak i deserowej te Zobacz więcej
Papryki te robiłam już jakiś czas temu. Bardzo nam wszystkim zasmakowało połączenie w farszu kaszy jaglanej z kurczakiem i cukinią. Jest to z pewnością świetna alternatywa dla tradycyjnych papryk Zobacz więcej
Uwielbiam faszerowaną paprykę. Robi się ją bardzo szybko, jest syta i łatwa w przygotowaniu. Do tego bardzo ładnie się prezentuje, więc jest idealna kiedy spodziewamy się gości i chcemy ich czymś Zobacz więcej
Papryki faszerowane kaszą iwarzywami Efektowne danie, pasujące zarówno na codzienny obiad, jak i ten bardziej odświętny. Dziś przedsatawiam wegetariańskie papryki z kaszą jęczmienną i warzywami, ale Zobacz więcej
Wszystkie pyszne smaki zamknęłam dziś w paprykowych „miseczkach”, posypałam startym serem i zapiekłam w piekarniku.Paprykiwypełniłam po brzegi mieszanką mięsa (wołowiny), warzyw (cukinia, marchewka, Zobacz więcej
To bardzo proste danie. Paprykę można faszerować na różne sposoby. Mój przepis to wypełnienie z kaszy jaglanej, duszonych warzyw i zielonego sera lazur. Tak przygotowana papryka smakuje szalenie zaraz Zobacz więcej
Papryka faszerowana w stylu meksykańskimz mielonym mięsem, kaszą jaglanąz dodatkiem aromatycznych przypraw - kminu rzymskiego, cynamonu i estragonu. CZEGO POTRZEBUJESZ? 6 papryk (z równym dnem aby Zobacz więcej
Kupiłam hurtową ilość papryki więc trzeba było coś z nią zrobić. Dlaczego więc nie nadziać ich kaszą? Coś innego niż kolejny sosik i całkiem sycące. Kasza jaglana jest na tyle delikatna że idealnie Zobacz więcej
Znakomity, lekki obiad lub przekąska mięsno-warzywna. Ze względu na brak kaszy czy ryżu, danie sprawdzi się na diecie niskowęglowodanowej czy odchudzającej. Dzięki wołowinie i mozzarelli jest sycące i Zobacz więcej
Faszerowana papryka kojarzyła mi się tylko z mięsem i ryżem, z tego względu że moja mama zawsze mi taką robiła. Jednak, przyszło do tego, że za każdym razem jak tylko odwiedzam dom to ja robię obiady Zobacz więcej
Zapiekałam już przeróżne warzywa, ale jakoś nigdy nie padło na paprykę! To szybko nadrabiam, faszeruję, zapiekam i gotowe! ;) Składniki: 4 czerwone papryki 8 łyżek kaszy jaglanej (Green Essence)* Zobacz więcej
Ostatnio nie chce u mnie zejść z tapetu kasza jaglana. Skoro tak, to zdecydowałam się spróbować kolejnej wariacji z jej udziałem. Tym razem użyłam jej przy okazji przygotowywania jednego z moich Zobacz więcej
Hej :-). Oprócz recenzji książki mam jeszcze dzisiaj przepis na faszerowanego bakłażana. Tym razem z kaszą pęczak, boczkiem, papryką, koperkiem, do tego sól, pieprz, trochę kurkumy i gotowe. Bardzo Zobacz więcej