faszerowane papryki [surowe]

Faszerowane jajka to chyba najprostsze danie świąteczne. Wystarczy kilka chwil i mamy pyszną przekąskę. Ja proponuję dwa proste nadzienia do jajek. Propozycja pierwsza: żółtka z jajek świeży ogórek Zobacz więcej
, dodajemy jedno surowe jajko, rozgnieciony czosnek oraz podsmazone na cebulce pieczarki. * Dodajemy do miesa utarta mozarelle i urabiamy jak na mielone. * Faszerujemy papryki. * Wkladamy papryki do Zobacz więcej
Już od dawna "chodziła" za mną papryka nadziewana. Parę dni temu moja Mama przysłała mi zdjęcia do swojej wersji faszerowanego dania, i to ostatecznie mnie zmotywowało. Papryka faszerowana już była Zobacz więcej
Składniki: 10 rzep białych 100 g mięsa mielonego 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 1 czerwona papryka (surowa) 1 ząbek czosnku 1 cebula Sól, pieprz Bułka tarta Olej do smażenia 1. Rzepę obieram ze Zobacz więcej
Roladki z mielonego fileta z kurczaka Składniki : 4 pojedyncze filety z kurczaka, 2 jajka, 1 średnia bułka pełnoziarnista namoczona w mleku lub w wodzie, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, słodka papryka, Zobacz więcej
szczypta-wege.pl
szczypta-wege.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
szczypta-wege
Kozia pasta

Kozia pasta 28

0
+ 1/2 czerwonej cebuli 1/2 czerwonej papryki Przygotowanie: Wszystko poza cebulą i czerwoną papryką blendujemy na gładką masę. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do zblendowanej Zobacz więcej
ten sposób przygotowania boczku przywiozłam od mamy. nie ma tu szczegółowych wag składników, bo dobiera się to co lubi się najbardziej. stałym elementem jest boczek :) boczek faszerowany kawałek Zobacz więcej
Bardzo sycące danie z kaszą jaglaną. Szybkie do przygotowania, ponieważ mięsa nie musimy wcześniej przesmażać. Najlepsze z sosem pomidorowym. Składniki: 4 czerwone papryki 200 g kaszy jaglanej 250 g Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Patisony faszerowane mięsem.

Patisony faszerowane mięsem. 539

0
To nie UFO na talerzu, to proste danie a zarazem sposób na wykorzystanie kilku kawałków pieczeni pozostałych z obiadu. Można również użyć surowego mięsa mielonego. Wtedy należy przesmażyć je wcześniej Zobacz więcej
Robiłam faszerowane kalarepki i zostało mi trochę mięsa i resztek kalarepki. Postanowiłam połączyć to w naprawdę smakowitą całość :) Danie wyszło pyszne!!! :) Przygotowujemy pulpety: mięso mielone Zobacz więcej
Na blogu Eksplozja smaku znalazłam przepis na taką cukinię. Jest naprawdę przepyszna! Jest to smakowita alternatywa dla cukinii faszerowanej mięsem mielonym. Składniki: 2 nieduże młode cukinie 1 pierś Zobacz więcej
czosnkiem przeciśniętym przez praskę - odczekałam, aż woda odparuje a cebulka się zeszkli. 2. Do wystygniętej masy dodałam odcedzony groszek i kukurydzę. 3. Całość wymieszałam z solą, pieprzem i Zobacz więcej
kasiaole
kasiaole Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie Ole
Cukinie faszerowane

Cukinie faszerowane 402

0
-4 duze cukinie - 1 czerwona papryka - pol cebuli - 4 zabki czosnku - 200 gr pieczarek - 0, 5 kg miesa mielonego - sos pomidorowy - sol, pieprz, majeranek - surowe jajko - zolty ser lub beszamel Zobacz więcej
Oj chodziły za mną od dłuższego czasu i dziś mnie skutecznie dogoniły ;) Aniu specjalnie dla Ciebie :) Faszerowane papryki "po mojemu" ;) Z podanej porcji wychodzi spora porcja. Polecam :) Składniki Zobacz więcej
. Paprykę konserwową kroimy w paski. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy rozdrobniony biały ser, surowe jajko i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Cukinię przekrawamy na pół i Zobacz więcej
Beata F
Beata F Obserwuj blogaObserwujesz bloga
hot and cold
Papryka faszerowana

Papryka faszerowana 236

1
Uwielbiam faszerowane warzywa. Cukinie, bakłażany, ale dziś wybór padł na paprykę. Co potrzebujemy: 2 papryki kasza gryczana 50 g mleko kokosowe 150 ml zielone oliwki 50 g 1 mała cukinia 2 cebule Zobacz więcej
i nadziałam farszem, trochę nadzienia pozostało, więc zrobiłam 1 paprykę. Resztki kalarepy włożyć do naczynia żaroodpornego razem z faszerowanymi warzywami. Podlać rosołem (ew. z kostki). W Zobacz więcej
Składniki na 40 sztuk. Blachy do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki: 375 g ciasta francuskiego ( gotowy produkt) 150 g szynki 200 g Zobacz więcej
Dziś kabaczek faszerowany mięsem mielonym i kaszą gryczaną. Sam w sobie stanowi sycącą propozycję na obiad. Można go podawać z różnego typu dipami. Składniki: - 1 duży kabaczek - 500 gram mięsa Zobacz więcej