Przepis na faszerowane pomidory kasza

Jestem ogromnym fanem faszerowanych warzyw. Mógłbym nadziewać prawie wszystko: od cukinii, przez bakłażany, papryki i dynie, na pomidorach i pieczarkach kończąc. Zwykle faszeruję je wolno gotowanymi Zobacz więcej
Kasza jaglana wraca do łask w polskiej kuchni, ale wciąż nie cieszy się taką popularnością, na jaką zasługuje. A szkoda, bo ma oryginalny smak i świetnie komponuje się zarówno z daniami słonymi, jak i Zobacz więcej
Pyszna i lekka kolacja. Napełniłam pomidory kaszą jaglaną z farszem z pomidorów. W lodówce zostało mi trochę świeżego szpinaku. który też dodałam. Wymieszałam z fetąi zapiekłam. Do tego kubek zielonej Zobacz więcej
W ogródkach zaczynają dojrzewać cukinie. To świetny czas na ich wykorzystywanie w kuchni. Mają wszechstronne zastosowanie: można z nich usmażyć placki, zamarynować, przerobić na dżem, udusić leczo lub Zobacz więcej
Cukinia faszerowana kaszą, pomidorem i wędliną 3 średnie cukinie, 100 g kaszy jęczmiennej perłowej Młyny Stoisław 1 pomidor, 100 g ulubionej wędliny, 100 g sera, 3 łyżki oleju rzepakowego, sól i Zobacz więcej
Bardzo dawno nie miałam okazji uczestniczyć we wspólnym blogerskim gotowaniu. Na szczęście tym razem miałam chwilę czasu. Tematem obecnego "trzy po trzy" (czyli gotowania z obowiązkowym połączeniem w Zobacz więcej
Pomidory są najlepsze nie latem, lecz własnie jesienią. Nabierają wtedy pełni smaku i są wspaniale pachnące. (Mówimy oczywiście o pomidorach z pola, a nie tych całorocznych szklarniowych.) Jesień to Zobacz więcej
Udostępnij Naszła mnie ochota na zapiekankę, ale nie jakąś zwykłą z bułą serem i ketchupem. Zapiekanka na wypasie, taka kipiąca od składników i pachnąca na kilometr – od tego się zaczęło. Miała być z Zobacz więcej
Pomidory faszerowane kaszą i tuńczykiem Składniki na 6 porcji Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 6 dojrzałych pomidorówśredniejwielkości 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka bulionu(u mnie Zobacz więcej
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i pomidorami to danie niewymagające wiele zachodu, pyszne i przy okazji też zdrowe za sprawą (przede wszystkim) kaszy jaglanej. Tego typu potrawy smakują szczególnie Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Faszerowanepomidory kaszą kuskus, cukinią, pieczarkami, suszonymi pomidorami iserem feta. Topyszne, lekkie danie wsam raz naletni obiad lub kolację. Polecam. Post Zobacz więcej
Nie raz się już przekonałam, że najlepsze dania powstają, gdy zaglądamy do lodówki i zastanawiamy się, co musimy już zjeść. Kawałek słonej fety, która została z sałatki, ostatnia porcja kaszy kuskus, Zobacz więcej
Kanie czyli czubajki kanie obrodziły w tym roku tak że jak weszliśmy do lasu to miałam wrażenie że ktoś z nieba je rozsiewał. Prawdziwy dywan z kani. Część ususzyłam w całości, potem pomoczę je w Zobacz więcej
Pogoda w Krakowie jest istnienie jesienna. W takie pochmurne dni, a nawet tygodnie myślę o konkretnym jedzeniu. Często skojarzenia prowadzą mnie ( i pewnie nie tylko mnie) do faszerowanych warzyw. Zobacz więcej
Faszerowane warzywa to dla mnie esencja lata – kilka prostych, dobrej jakości produktów, odrobina przypraw i i kilkanaście minut w piekarniku. Mogłabym tak jeść przez cały rok, wymieniając tylko Zobacz więcej
Zapiekane bakłażany i aromatyczny farsz to sprawdzony patent na pyszny posiłek. Pomysłów na farsz jest zatrzęsienie, ale dziś u mnie królują pomidory ... bo pomidory i bakłażan to związek idealny :) Zobacz więcej
W sezonie letnim cenię sobie prostotę w daniach. Warzywa są ogólnie dostępne, świeże, cechują się lekkością i taką też lubię kuchnię latem. Dzisiaj proponuję sezonową, letnią przystawkę z pomidorów. Zobacz więcej
Zimą pomidory dla mnie praktycznie nie istnieją. Prędzej sięgnę po małe koktajlowe pomidorki z Hiszpanii w markecie, które chociaż mają jakiś smak, niż po twardego i nieczułego pomidora. Niestety nic Zobacz więcej
Pomidory faszerowane kaszą gryczaną i pieczarkami Drugi przepis z sobotniego rodzinnego gotowania. Pomidory faszerowane kaszą gryczaną i pieczarkami 8 twardych, dużych pomidorów 300 g pieczarek 1 Zobacz więcej
Lubię gotować z lodówkowych resztek. Muszę wtedy wysilić wyobraźnię i wykombinować jak te kilka pozornie do siebie niepasujących produktów połączyć w coś, co będzie dobrze smakowało. Tym razem “ Zobacz więcej