faszerowane pomidory kasza

{{headerMessage}}
Lubię gotować z lodówkowych resztek. Muszę wtedy wysilić wyobraźnię i wykombinować jak te kilka pozornie do siebie niepasujących produktów połączyć w coś, co będzie dobrze smakowało. Tym razem “ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kasza jaglana wraca do łask w polskiej kuchni, ale wciąż nie cieszy się taką popularnością, na jaką zasługuje. A szkoda, bo ma oryginalny smak i świetnie komponuje się zarówno z daniami słonymi, jak i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W sezonie letnim cenię sobie prostotę w daniach. Warzywa są ogólnie dostępne, świeże, cechują się lekkością i taką też lubię kuchnię latem. Dzisiaj proponuję sezonową, letnią przystawkę z pomidorów. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pomidory faszerowane kaszą i tuńczykiem Składniki na 6 porcji Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 6 dojrzałych pomidorówśredniejwielkości 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka bulionu(u mnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zimą pomidory dla mnie praktycznie nie istnieją. Prędzej sięgnę po małe koktajlowe pomidorki z Hiszpanii w markecie, które chociaż mają jakiś smak, niż po twardego i nieczułego pomidora. Niestety nic Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pomidory są najlepsze nie latem, lecz własnie jesienią. Nabierają wtedy pełni smaku i są wspaniale pachnące. (Mówimy oczywiście o pomidorach z pola, a nie tych całorocznych szklarniowych.) Jesień to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Faszerowanepomidory kaszą kuskus, cukinią, pieczarkami, suszonymi pomidorami iserem feta. Topyszne, lekkie danie wsam raz naletni obiad lub kolację. Polecam. Post Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Papryka faszerowana kremową kaszą z suszonymi pomidorami Składniki : 3 czerwone papryki, 2 szklanki ugotowanej drobnej kaszy jęczmiennej, natka pietruszki, 6 szt suszonych pomidorów z oleju, 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kanie czyli czubajki kanie obrodziły w tym roku tak że jak weszliśmy do lasu to miałam wrażenie że ktoś z nieba je rozsiewał. Prawdziwy dywan z kani. Część ususzyłam w całości, potem pomoczę je w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na faszerowane cukinie, które również dają wielkie możliwości. Moje okrągłe cukinie nadziałam farszem składającym się m.in. z pomidorów, sera mozzarella, jęczmiennej kaszy perłowej oraz papryki. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszna i lekka kolacja. Napełniłam pomidory kaszą jaglaną z farszem z pomidorów. W lodówce zostało mi trochę świeżego szpinaku. który też dodałam. Wymieszałam z fetąi zapiekłam. Do tego kubek zielonej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pomidory faszerowane kaszą gryczaną i pieczarkami Drugi przepis z sobotniego rodzinnego gotowania. Pomidory faszerowane kaszą gryczaną i pieczarkami 8 twardych, dużych pomidorów 300 g pieczarek 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapiekane bakłażany i aromatyczny farsz to sprawdzony patent na pyszny posiłek. Pomysłów na farsz jest zatrzęsienie, ale dziś u mnie królują pomidory ... bo pomidory i bakłażan to związek idealny :) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i pomidorami to danie niewymagające wiele zachodu, pyszne i przy okazji też zdrowe za sprawą (przede wszystkim) kaszy jaglanej. Tego typu potrawy smakują szczególnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kaszy jaglanej 250g pieczarek 1 mała cukinia 5 średnich marchewek 1 cebula 1 mała papryka 16 rurek cannnelloni kartonik przetartych pomidorów 5 kulek mozzarella light oliwa z oliwek świeża bazylia, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Udostępnij Naszła mnie ochota na zapiekankę, ale nie jakąś zwykłą z bułą serem i ketchupem. Zapiekanka na wypasie, taka kipiąca od składników i pachnąca na kilometr – od tego się zaczęło. Miała być z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Faszerowane warzywa to dla mnie esencja lata – kilka prostych, dobrej jakości produktów, odrobina przypraw i i kilkanaście minut w piekarniku. Mogłabym tak jeść przez cały rok, wymieniając tylko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon na polskie cukinie w pełni. Warzywno to można wykorzystać na wiele sposobów. U mnie dziś faszerowana cukinia. Jest pyszna i taka prosta do zrobienia. Najlepiej jeść ją na gorąco prosto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W ogródkach zaczynają dojrzewać cukinie. To świetny czas na ich wykorzystywanie w kuchni. Mają wszechstronne zastosowanie: można z nich usmażyć placki, zamarynować, przerobić na dżem, udusić leczo lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Post Pomidory faszerowane kaszą gryczaną z boczkiem i twarogiem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje. Zobacz więcej