faszerowany boczek

Przepis pochodzi z książki "Przetwory i dania mięsne Siostry Anastazji". Wprowadziłam drobną modyfikację - dzień przed pieczeniem natarłam solą z czosnkiem boczek. Składniki: 1 kg boczku surowego Zobacz więcej
Dania z jednej patelni uwielbiam - szybko, mało mycia i zawsze smacznie! A obiady z kawałkami kurczaka są zawsze dobrym pomysłem, szczególnie wtedy, kiedy tego pomysłu na obiad nie ma ;) bo jednak Zobacz więcej
Składniki: 4 duże ziemniaki, 100 g boczku, 100 ml śmietany 30%, 100 g śmietankowego serka (Philadelphia), 1 cebula, sól, pieprz, świeży koperek, Wykonanie: Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą. Zobacz więcej
Boczek należy do gatunków mięsa rzadko wykorzystywanych w naszej kuchni. Kojarzy nam się głównie z boczkiem wędzonym lub parzonym. Ja wykorzystałam to mięso do zrobienia rolady na stół Wielkanocny. Zobacz więcej
Raz, dwa, trzy: faszerowane papryczki Padrón z boczkiem : Nerdy Cookin' Nerdy cookin’ Nerdy walkin’ Nerdy thinkin’ Kuchnia Gdańska Wszystkie wpisy O mnie / współpraca Raz, dwa, trzy: faszerowane Zobacz więcej
Pstrąg faszerowany boczkiem, tymiankiem i cytryną - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Zobacz więcej
smaknawspak
smaknawspak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak na Wspak
Szparagi grillowane w boczku

Szparagi grillowane w boczku 30

Szparagi grillowane w boczku. Całkiem niedawno dzieliłam się z Wami przepisem na słodko-słone grillowane szparagi z fetą i prażonymi orzechami. Dziś dla odmiany szparagi w wersji wytrawnej. Grillowane Zobacz więcej
Pieczarki faszerowane boczkiem i szpinakiem to szybka w przygotowaniu ale jednocześnie apetyczna przekąska na różne okazje. Sprawdzi się na imprezie, przyjęciu np. na szwedzki stół jako ciepłe danie. Zobacz więcej
ugorecka
ugorecka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Niedzielne Obiadki
Boczek pieczony

Boczek pieczony 408

Prosty przepis na wspaniały pieczony boczek. Do marynaty wykorzystałam olej z przyprawami, smak boczku był wyśmienity, polecam wypróbować:) Składniki: 1 kg boczku ze skórą 3 ząbki czosnku sól, pieprz Zobacz więcej
Ostatnio miałam ogromną ochotę na boczek pieczony, postanowiłam go nafaszerować mięsem mielonym i pieprzem kolorowym. wyszedł bardzo smaczny i aromatyczny a w dodatku ładnie się prezentuje po Zobacz więcej
Tym razem krótko - super pomysł na szybką przekąskę, idealną do zrobienia na tzw. "ostatnią chwilę", np. na domową imprezę sylwestrową ;) Składniki: pieczarki boczek wędzony mozzarella przyprawy: sól, Zobacz więcej
Schab faszerowany mięsem mielonym o paprykowym smaku. Całość otulona wędzonym boczkiem, który dodaje aromat i zachowuje soczystość schabu. Pieczony jest w niskiej temperaturze, co sprawia, że Zobacz więcej
SUROWIEC -boczek bez skóry w miarę chudy 5 kg -podgardle najlepiej z przyrostem mięsnym 1,5 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól do boczku 19 g/kg -sól nie jodowana do podgardla 19 g/kg Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Boczek fuet

Boczek fuet 114

Boczek fuet Składniki: - boczek II z dzika lub wieprzowe bez skóry - pieprz - jałowiec - czosnek - jogurt z żywymi kulturami bakterii - kultury pleśni - sól 25-30g/kg Sposób wykonania: Zobacz więcej
Portobello. Bardzo ładna i dźwięczna nazwa dla pieczarki. Istnieje wiele teorii, skąd ta nazwa się wzięła, ale najprawdopodobniej to tylko chwyt marketingowy. Uprawiana była wcześniej, niż te białe Zobacz więcej
Kolejnym mięsnym przepisem, którym nasi goście i my delektowaliśmy się podczas wielkanocnego obiadu był pieczony Boczek faszerowany mięsem mielonym, który został podany na ciepło z sosem pieczeniowym. Zobacz więcej
Kuchcik gotuje
Kuchcik gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchcik gotuje
Boczek rolowany

Boczek rolowany 173

Jeśli w domu mamy wielbiciela mięsa, a w szczególności boczku, to taki aromatyczny boczek rolowany powinien przypaść mu do gustu. Wykonanie nie zajmuje dużo czasu, a smak zadowoli każdego mięsożercę. Zobacz więcej
Przepis został zaczerpnięty z książki Kuchnia Polska według Karola Okrasy. Składniki: 1 kg schabu bez kości 20-30 dag boczku wędzonego 1 oscypek 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka przyprawy korzennej Zobacz więcej
Wiele jest sposobów na przygotowanie farszu do kurczaka. Zielone oliwki zapewniają ciekawą kompozycję smakową. We Francji pasta z oliwek znana jest pod nazwą tapenada.Tapenada to pasta z oliwek Zobacz więcej
Faszerowane roladki z boczku Składniki: 6 plastrów wędzonego boczku 6 plastrów chorizo 3 plastry suszonych pomidorów 2 łyżeczki pesto kapary Sos: ocet winny 1 łyżka miodu 1 łyżeczka musztardy Suszone Zobacz więcej