faszerowany kurczak okrasy

Filety z kurczaka możemy faszerować na bardzo wiele sposobów.. Kilka z nich jest już na blogu :) Tym razem proponuję Wam sprawdzony przepis z książki Pascal kontra Okrasa. Odrobinkę pozmieniałam, więc Zobacz więcej
Kulinarnej – częstujcie się, próbujcie i smakujcie! Piersi z gęsi w sosie korzennym Okrasy Pierogi z mięsem i kapustą Wiśniowy sernik z czekoladą Kurczak faszerowany Gordona Chleb piernikowy Babeczki Zobacz więcej
Jeśli lubicie faszerowane mięsa, roladki to na pewno zasmakuje Wam mięso z tego przepisu. Dzięki użyciu udek z kurczaka, zamiast jak to się zwykle dzieje piersi, danie nie jest wysuszone. Choć roladki Zobacz więcej
Dziś przedstawiam Wam zestawienie przepisów na dania, które polecam na Wielkanoc. Sątu ciasta, sałatki, jajka faszerowane, mięsa, dodatki i inne. W sumie 100 przepisów, z których każdy znajdzie coś Zobacz więcej
z batatów Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej Duszone warzywa z fasolą – jednogarnkowe danie wegańskie Bigos z bakłażana Sałatka z surowego brokuła Pieczarki duszone w pomidorach Zobacz więcej
pomarańczowego, a na koniec kapusta z patelni podlana również sokiem pomarańczowym. Pachnie mi tu banałem. Proszę Was o opinię na temat tego dania :-) Pan Okrasa, ehh, Panie Okrasa. Początek w miarę Zobacz więcej
Koktajl warzywny z koperkiem(ogórek i rzodkiewka) Kompot z mirabelek Konfitura truskawkowo-rabarbarowa z kandyzowanym cukrem Kotlety mielone (pikantne) Kotleciki drobiowe z cytrynową nutą Kotleciki z Zobacz więcej
w restauracjach pierogów ruskich, zwłaszcza, jeśli są lepione na miejscu. Dla mnie więcporcja ruskich ze śmietaną za 16 zł. Znajomi z kolei wybierają po kolei: kaczą pierś na modrej kapuście z sosem Zobacz więcej
elka72
elka72 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni i ogrodzie
Glazurowane buraczki

Glazurowane buraczki 2946

1
dyni (30.10.2014)Sos tzatziki (30.10.2014)Pizza z kurczakiem,papryką i mozzarellą (30.10.2014)Dzika róża w syropie (30.09.2014)Buraczki konserwowe (30.09.2014)Pełnoziarniste ciasto ze śliwkami Zobacz więcej
i gruszką (30.10.2014)Pełnoziarniste bułki z pestkami dyni (30.10.2014)Sos tzatziki (30.10.2014)Pizza z kurczakiem,papryką i mozzarellą (30.10.2014)Dzika róża w syropie (30.09.2014)Buraczki Zobacz więcej
pozytywna45
pozytywna45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchennym oknie Ewy
Dobre rady

Dobre rady 296

1
Ładowanie... Zapraszam na mojego fotobloga Popularne posty Pyszne ciasto makowe Przekąski z ciasta francuskiego Sałatka z łososiem i ryżem Domowa szyneczka z szynkowara Śledzie po żydowsku Zobacz więcej
ułożone zapewni jeszcze lepszy efekt. 3 2053 wejść Kurczak z curry i warzywami w sosie kokosowym Czyli kolejne starcie z kuchnią lidla i po raz kolejny absolutny zachwyt przepisami Okrasy. Nic Zobacz więcej
Pasta z sardeli - pasta z anchois idealna do kanapek i faszerowania | Dwoje na Kuchence Dwoje na Kuchence Blog kulinarny. Proste i smaczne przepisy dla dwojga RSS Pasta z sardeli – idealna pasta do Zobacz więcej
mieli za zadanie przygotować dowolną potrawę w ciągu godziny, a później w ciągu kolejnej godziny tworzyli potrawy z tajemniczych składników z czarnej skrzynki. Okazało się, że składniki były dosyć Zobacz więcej
. Mięso Jemy tylko piersi z kurczaka lub indyka, bo są najmniej kaloryczne, nie mają zbędnego tłuszczu i innych niepotrzebnych części. Przeciętna pierś z kurczaka ma 250g, więc w całości ma 250kcal Zobacz więcej
JolaFasola
JolaFasola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fasolandia
Botwinka

Botwinka 220

0
. Na koniec dodać posiekany koperek. Podawać w jajkiem ugotowanym na twardo i kleksem kwaśnej śmietany. Lub (wersja mojej mamy) Zupę gotujemy tak samo tylko bez ziemniaków. Młode ziemniaki Zobacz więcej
tzatziki (30.10.2014)Pizza z kurczakiem,papryką i mozzarellą (30.10.2014)Dzika róża w syropie (30.09.2014)Buraczki konserwowe (30.09.2014)Pełnoziarniste ciasto ze śliwkami (19.09.2014)Jesienne ciasto Zobacz więcej
Czy może być coś piękniejszego niż nasza polska tradycja wielkanocnego śniadania? – pyta Karol Okrasa. No pewnie że może – odpowiada Pascal Brodnicki – moja własna tradycja: kaczka z pomarańczami. Bo Zobacz więcej
, faszerowaną. Do placków, sałatek i smażenia wybieramy mniejsze egzemplarze, natomiast kiedy mamy je faszerować, warto wybrać dość duże. Na dwie porcje potrzebujemy: 2 spore cukinie 200 g pieczarek Zobacz więcej
29 października 2015 ZAPIEKANKI JAJKA ZAPIEKANE W BUŁCE 13 marca 2015 DANIA OBIADOWE DANIA OBIADOWE KOTLETY SZARPANE NAJPROSTSZE 21 czerwca 2016 DANIA OBIADOWE LENIWE GOŁĄBKI 29 maja 2016 DANIA Zobacz więcej