fawor

ZOBACZ TAKŻE:

TasteAffair
TasteAffair Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Taste Affair
Śniadanie w Fawory

Śniadanie w Fawory 35

0
w kubek! Testujemy owszem inne miejscówki, niestety rzadko z pozytywnym skutkiem. (…) Któregoś letniego jeszcze poranka trafiłam z koleżanką do Kawiarni Fawory. Mnóstwo osób je wychwala pod niebiosa Zobacz więcej
krajów, ale za to są jajeczka. Z miękkimi jajami możemy podbijać świat i zdobywać serca dziewcząt, by otulić je kożuszkiem z mielonego sezamu. Dziewczęta w zamian uduszą nam pora, który jest Zobacz więcej
miejsc, czyli za kawiarnię Fawory*. Miejsce, które od razu bardzo mi się spodobało. Podglądałam je w trakcie remontu - jeszcze przed otwarciem. Przechodząc obok, zaglądałam wścibsko przez wielką Zobacz więcej
Nie da się ukryć – jest z nimi trochę zabawy. Ale są tak kruche, leciutkie i smaczne… Nie ma w naszym domu nikogo, kto faworkami pogardzi. No i faworki to ulubione chrupki mojego starszego kota. Od Zobacz więcej
Co tu dużo pisać - faworki zna każdy. No chyba, że jest sympatycznym Angolem, wynajmującym pokój młodej Polce- wtedy ta wiedza pozostaje trochę ograniczona. ;) Tak więc bez zbędnych wstępów Zobacz więcej
Drodzy i szanowni, z radością informuję i zapraszam Was w sobotę na żoliborski Targ Śniadaniowy - razem z moimi zdolnymi przyjaciółkami będziemy karmić gości na stoisku Kawiarni Fawory. W menu: Słone Zobacz więcej
Śniadanie hedinistów na Żoliborzu, w Faworach amerykańskie – na Powiślu w Samie , francuskie – w zabytkowych wnętrzach Bristolu lub gender w odnowionej Chłodnej 25. Owsianki, jaglanki, jajka w Zobacz więcej
Na warszawskim Żoliborzu, przy Mickiewicza, w sąsiedztwie Hummus Bar, Faworów i Głodomorów, swoje progi otworzył nowy lokal - Porananas. Ma on w swojej nazwie jeszcze dwa słowa: Lunch & Before co Zobacz więcej
Tłusty Czwartek to dzień, w którym bezkarnie pochłaniamy duże ilości pączków, faworków i racuchów. Taki nasz cudowny, polski zwyczaj i co najważniejsze mimo wysokiej kaloryczności przysmaków chodzą Zobacz więcej
Pancakes orkiszowe z bananem Mój fawory jeśli chodzi o zdrowy początek dnia. Daje energetycznego kopa i przy tym jest bardzo smaczny. Wykonanie nie zajmuje sporo czasu, więc placuszki są idealnie nie Zobacz więcej
Oto mój fawory spośród dań przygotowanych na warsztatach kulinarnych „Smaki dziczyzny”. Grillowany filet sarny, otoczony borowikami z cebulką, zawinięty w naleśnik i ciasto francuskie a potem Zobacz więcej
-cudowne konfitury w czterech smakach: czarny bez, czerwona porzeczka, rabarbar, zielony pomidor Chutney w pięciu smakach Wootwórnia- przepyszne przetwory, szczególnie karmelizowana cebulka... A na Zobacz więcej
Pani A
Pani A Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Taka Karma!
Imieniny Joli Bord

Imieniny Joli Bord 38

0
-a! A-l-i-n-a! A-l-i-n-a! 11 Alin, miało na sobie koszulki z imieniem Alina. Alina na bramce, Alina w obronie, Alina w ataku, Alina na trybunach... Tradycyjna, pomeczowa wymiana koszulek się nie Zobacz więcej
cydr o zawartości alkoholu 7%. I ta "moc" pochodząca z alkoholu jest tu wyraźniej wyczuwalna. W tym wypadku słodycz zupełnie nie przeszkadza. Świeży i owocowy w smaku. Aż chce się wziąć kolejny łyk. Zobacz więcej
oryginalnego wpisu Autorki Green Morning tutaj.Cintamani - szacunek, pokłony i od dziś podziwiam dodatkowo Twój charakter :) Ja, po kolejnym nieudanym khaja, wykorzystałam ciasto na usmażenie Zobacz więcej
Koperski. Poniżej przedstawiam ogólny ranking, który wspólnie stworzyliśmy. Zgadzam się w 100%, że Fawor powinien znaleźć się na podium. Polecam jeszcze rogale z cukierni „Jagódka”. Tych wspólnie nie Zobacz więcej
Przygotowanie ulubieńców października zajęło mi trochę czasu. Głównie dlatego, że większość miesiąca spędziłam w pracy, ale udało mi się wybrać dla Was kilka perełek. 1. Miejsce Kawiarnia Fawory Zobacz więcej
Green Morning tutaj.Cintamani – szacunek, pokłony i od dziś podziwiam dodatkowo Twój charakter :) Ja, po kolejnym nieudanym khaja, wykorzystałam ciasto na usmażenie najzwyklejszych w świecie faworków Zobacz więcej
Jajka, śmietanę, cukier, sól i spirytus miksujemy razem. Na stolnicę wysypujemy mąkę i siekamy z masłem. Wszystkie składniki łączymy i wyrabiamy elastyczne cisto. Powinno być jedwabiste w dotyku i Zobacz więcej
ciasto. Skórka powinna mieć barwę od ciemnozłocistej do jasnobrązowej. Na wierzchu pomada pospana orzechami. Mnie osobiście najbardziej podobały się rogale Elite i Fawor. W rogalu z Fawora można się Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: