faworki grube

Dla osób będących na diecie bezglutenowej mam na dzisiejszy Tłusty Czwartek do zaproponowania faworki bezglutenowe. Faworki są bardzo smaczne i smakują również osobom nie będącym na diecie. W Zobacz więcej
babeczka
babeczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
blog babeczka
Faworki

Faworki 414

2
. Jeśli będzie zbyt suche i nie będzie chciało się złączyć, należy dodawać śmietany. Dobrze wyrobić. Ciasto odstawić na godzinę. Po tym czasie rozwałkować (bardzo cienko, moje są za grube) i pociąć na Zobacz więcej
Moniq
Moniq Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z Chaty Na Końcu Wsi
DOMOWE FRYTKI

DOMOWE FRYTKI 798

4
Dietetyczne frytki ... bardzo lubię ziemniaki a jako frytki kuszą mnie zawsze. Jak już wspominałam na etapie faworków nie lubię smażenia na głębokim tłuszczu przez co frytek w domu praktycznie nie Zobacz więcej
Majana
Majana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Majanowe Pieczenie
Hekele

Hekele 273

0
na ciut grubsze kawałeczki (ale nie za grube) i jadłam bez pieczywa, ale można tę sałatkę położyć na świeżutki chlebek i będzie także pysznie. Polecam. :) Składniki: *2 jaja na twardo *3 śledzie Zobacz więcej
Ola.S.
Ola.S. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodkie Menu
FAWORKI

FAWORKI 731

5
. Zrobić nacięcie w środku każdego paska i przewlec jeden koniec ciasta. W garnku z grubym dnem rozgrzać olej i wkładać po kilka faworków do smażenia na głębokim tłuszczu. Smażyć do zarumienienia i Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
merveilles

merveilles 37

0
grubym dnie rozgrzać tłuszcz, smażyć ciasteczka na jasnozłoty kolor z każdej ze stron. Usmażone merveilles osączyć na papierowym ręczniku, a następnie posypać obficie cukrem pudrem. Zobacz więcej
edit
edit Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kucharzenieedi
Faworki

Faworki 336

0
zrobić wzdłuż nacięcie i przewinąć jeden koniec kwadratu przez otwór. Tłuszcz rozgrzać w garnku o grubym dnie i partiami smażyć faworki na rumiano. Faworki wykładać na ręcznik papierowy do odsączenia Zobacz więcej
spożywczą, wstawiłam do lodówki na dobę. Po upływie przewidywanego czasu usmażyłam mięso na patelni grillowej. Gdy było rumiane z każdej strony dolałam płyn z marynaty, uprzednio go przecedzając. Zobacz więcej
piwa duża szczypta soli Wszystkie składniki wsypać i wlać do miski. Zagniatać ciasto do otrzymania zwartej, elastycznej konsystencji. Partiami rozwałkowywać ciasto na blacie. Uwaga! nie należy Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
chrusty

chrusty 150

0
żółtka, śmietanę, sól, ekstrakt, spirytus i wyrobić ciasto na jednolitą lśniącą masę. Ciasto rozgnieść dłonią na gruby placek, zwinąć i energicznie wybić wałkiem, czynność powtórzyć kilka razy. Zobacz więcej
kółka leżącego na górze. Rulon przeciąć na pół. Dół róży ścisnąć mocno i zrobić małą łodygę (ma to na celu rozciągnięcie ciasta, aby nie było za grube od dołu i usmażyło się w środku). Płatki Zobacz więcej
Evenka
Evenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Arabeska
Smażone krążki

Smażone krążki 104

1
Koniec stycznia, a u mnie dopiero pierwsze smażone ciastka i to nie faworki, tylko krążki. Jakoś tak wyszło, ale przynajmniej przypominają w smaku te pierwsze (oczywiście mam tu na myśli takie grube Zobacz więcej
eula
eula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eulawkuchni.blog.pl
Faworki

Faworki 95

0
zrób pozostałe ciastka. W szerokim garnku o grubym dnie mocno rozgrzej olej lub smalec. do gorącego tłuszczu partiami wkładaj faworki. Smaz je na złoty kolor z obu stron ok. 2 min. delikatnie wyjmij Zobacz więcej
Wiórki kokosowe zmielić na mąkę. Banany rozgnieść widelcem. Jabłko obrać, wydrążyć środki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Składniki połączyć, wbić jajko, wymieszać. Patelnię natłuścić delikatnie Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sio-smutki
Faworki

Faworki 43

0
garnku z grubym dnem (gdy na dnie zaczynają tworzyć się smugi, olej jest gotowy do smażenia). Ciasto dzielę na 4 części, każdą rozwałkowuję na placek grubości ok. 2 mm, lekko podsypując stolnicę Zobacz więcej
mąką blacie na grubość ok. 1 cm. Wycinać ciastka łyżeczką lub foremką w kształcie migdała. Olej rozgrzać w garnku z grubym dnem. Drobny cukier wymieszać z mielonymi migdałami. Smażyć ciastka na Zobacz więcej
pszennej, szczypta soli, 4 żółtka, 1/2 szklanki gęstej kwaśnej śmietany, 3 łyżki cukru, cukier puder, olej do smażenia (ok. 1l), Przygotowanie: 1. Olej przelej do garnka z grubym dnem i powoli Zobacz więcej
Wczorajszy dzień był dość męczący. Właśnie dlatego obiecany przepis na faworki ląduje na blogu dopiero dzisiaj. To były moje pierwsze faworki w życiu. Wyszły smaczne, choć za grube. Niestety, po Zobacz więcej
czasu przykrywamy na 2,3 minuty, żeby mięso nie było w środku surowe. Ziemniaki gotujemy, dokładnie ubijamy. Buraki ścieramy na grubych oczkach tarki. W rondelku podgrzewamy masło klarowane dodajemy Zobacz więcej
wywałkowała mi ciasto o grubości pergaminu. Zdecydowanie polecam maszynkę do makaronu, ręczne rozwałkowanie na taką grubość ciasta zabiera za dużo czasu. Pocięte w paski ciasto, przełożone na kształ Zobacz więcej