feliks

ZOBACZ TAKŻE:

Stało się. Zarzekałam się jak nie wiem co. Na zwierzęta czułam odwieczny zakaz wewnętrzny. Trochę nie, bo nie. Do czasu! Przedstawiam Wam Feliksa. Kota, który podbił serca moich Rodzicieli, a potem Zobacz więcej
Pij i chrup na zdrowie. Taki koktajl to idealna, zdrowa i pobudzająca przekąska. Zachęcam :) Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Lubicie masło orzechowe? Teraz możecie je przygotować sami, w domu. Te kupne zawierają od 65% (Feliks) do 95% (Mcennedy) orzechów … Przeczytaj cały artykuł Post Zobacz więcej
Chleb z szalotkami, ... » Polędwiczki wieprzowe z żurawiną Kulinarny aforyzm: Prawdziwie głodny poradzi sobie i bez łyżki. Feliks Chwalibóg Dzisiaj kolejne danie z żurawiną. Przepis znaleziony na tej Zobacz więcej
Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki kostki zimnego masła 1 jajko 2 łyżki zimnej wody szczypta soli Składniki na nadzienie: 400 g serka śmietankowego 4 łyżki chrzanu 200 g wędzonego łososia 100 g Zobacz więcej
STEK W KSZTAŁCIE POLSKI. Taki właśnie logotypJajstworzyłJan Feliks Kallwejt– artysta, którego pracą zafascynowany jestem od lat kilkunastu. Wraz z marką Dziedzic Pruski, wyprodukowaliśmy koszulki z Zobacz więcej
Anna D.
Anna D. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przypraw Mnie
Konfitura chabrowa

Konfitura chabrowa 246

0
Lubię czerwcowe noce. Takie ciepłe, pachnące poupalnym dniem. Długie dnie, krótkie noce. Aż żal iść spać. A z drugiej strony snu tak bardzo pragnę. Odpocznienia po sesji. W takich chwilach na prawdę Zobacz więcej
Mam dla was szybki i pyszny przepis! Lekki twarożem z dodatkiem wspaniałych smażonych/solonych orzeszków ziemnnych Feliks! A to wszystko na kruchych krakersach - dając nam tym samym idealną prząskę w Zobacz więcej
)można je posiekać i dodać 1 łyżkędo cukinii. Czas przygotowania: 5 minut Porcje: 1 Składniki: 1 cukinia, 1 mały kubek gęstego jogurtu naturalnego, 100 g orzeszków Feliks (ziemnych, nerkowców lub Zobacz więcej
to chyba nie wchodziło w rachubę, bo program kręcono na pewno już po czasie zbiorów. Albo, że zawodnicy dostali fasolę wcześniej namoczoną, ale nic na ten temat nie mówiono. Albo że ugotują tę fasolę Zobacz więcej
i zwieńczyłam bakaliami, w dużej ilości. Jest to piękny prezent , zapadający w pamięć. Składniki: forma o średnicy 30 cm 150 g mlecznej czekolady* 150 g czekolady deserowej* 40 g masła 1 łyżeczka Zobacz więcej
„Hania! Stryk Feliks przywiózł agrest!” – dało się słyszeć w moim domu rodzinnym rokrocznie w lipcu. Nadawcą zawołania była zawsze moja Babcia, odbiorcą, oficjalnie, moja Mama, ale tak naprawdę Zobacz więcej
Po krótkiej nieobecności na blogu wracam do Was z przepisem na pyszne risotto ze szparagami, selerem naciowym i rzodkiewką. Autorem przepisu jest Adrian Feliks, u którego gościłam niedawno na Zobacz więcej
starej fabryki porcelany gdzie Przemek Błaszczyk i Adrian Feliks przygotowali 5-daniowe POP UP menu degustacyjne. 30 osób zasiadło przy wspólnym stole i danie po daniu, delektowali się rozmaitością Zobacz więcej
się ich pokroić w zgrabne kawałki, wymyśliłam, żeprzygotuję je w formie mini torcika, który potemz łatwością podzielę na trójkąty. Tak też się stało. Torcik zniknął w oka mgnieniu, bo nieskromnie Zobacz więcej
| blog: Dare to cook Pizza z figami autorka: magdalenka_210 | blog: rondelek.tygielek Uniwersalność pizzy autorka: Nieidealny94 | blog: Smacznie z natury Pizza z grzybami na grubym cieście autorka: Zobacz więcej
, którego wyciągnełam dla dodania sobie kurażu. Przypadła nam w udziale pikantna zupa tajska z mlekiem kokosowym, trawą cytrynową, piersiami z kurczaka. Oczywiście uwinęliśmy się w miarę szybko, więc Zobacz więcej
Ostatnio miałam okazję uczestniczyć w ciekawych warsztatach kulinarnych, które w ramach BioBazaru w Katowicach, poprowadził Adrian Feliks - szef kuchni, szerzej znany z programu Top Chef. Tematem były Zobacz więcej
kokosowy z karmelem i wiśniami autorka: KuchenneŁasuchowanie | blog: Kuchenne Łasuchowanie Pyszna :) Najlepsza :) Super słodka :) och i ach :) Kajmakowo - czekoladowa tarta Lion autorka: Sandersik | Zobacz więcej
Danusia
Danusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Wypieki I Nie Tylko
Krówki lodowe

Krówki lodowe 135

2
Mianem „ojca” krówek określany jest Feliks Pomorski, a ich historia sięga początków ubiegłego wieku. Przetrwały wojenną zawieruchę, a receptura istnieje do dziś. Już od pierwszych chwil zyskały wielu Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: