fenkuł z warzywami pieczone

Kinia87
Kinia87 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kultura Kulinarna
Fioletowy coleslaw

Fioletowy coleslaw 279

0
Niedzielny obiad jak żaden inny zasługuje czasem na odmianę. Nawet wtedy, gdy ma ona dotyczyć dodatków. Bo zwykły pieczony kurczak i ziemniaki może być zaserwowany z fikuśną surówką. Np. z fioletowym Zobacz więcej
. Rybę natrzyj solą, pieprzem, skrop cytryną, polej oliwą i zawiń w folię. Piekarnik nagrzej i piec w 180 stopniach ok. 10 minut. Odkryj folię i zostaw rybę jeszcze 5 minut. Koper włoski pokrój w Zobacz więcej
) Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy. Układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami. Z pomarańczy wyciskamy sok, i kroimy skórkę w paski. Dodajemy do warzyw. Solimy i pieprzymy do smaku. Na Zobacz więcej
koprem włoskim. Na koper ułożyłam pozostałą część cebuli, czosnku. Oprószyłam solą i pieprzem. Pomiędzy warzywa wetknęłam listki szałwi. 5. Całość przykryłam warstwą ziemniaków, doprawiłam solą, Zobacz więcej
Cukinie faszerowane Cukiniowa zupa krem z pieczarkami Cukiniowe placuszki z fetą i marchewką Curry z cukinią Faszerowane cukinie Gulasz śródziemnomorski Kotleciki cukiniowo-kurczakowe Kotlety z Zobacz więcej
. Conchiglioni nadziewane dynią, ricottą i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi - widziałam jeszcze dynię na bazarku, więc do zrobienia 5. Makaron smażony z warzywami 6. Makaron z cukinią i lubczykiem- Zobacz więcej
Pieczone w piekarniku warzywa z dodatkiem bardzo słonych i intensywnych anchois mogą być wyśmienitym dodatkiem do dań, luby samodzielnym lekkim posiłkiem. SKŁADNIKI: 2 bulwy kopru włoskiego 1 por 6 Zobacz więcej
6 chlebków pita dowolna kompozycja warzyw (u mnie sałatka z fenkułem i rukolą) Filety płuczemy dokładnie pod bieżącą wodą. Osuszamy je ręcznikami papierowymi. Nacieramy mięsko oliwą zmieszaną z Zobacz więcej
Fenkuł z buraczkiem i...... Składniki. 1 fenkuł (koper włoski) 1 burak pieczony 8 plasterków chorizo 1 duża garść szpinaku 1 łyżeczka orzeszków pinii 1 łyżeczka oliwy z oliwek Upieczonego buraka Zobacz więcej
, smażyć, gotować, piec, dusić, grillować, a nawet podać w formie konfitury. Ma anyżkowaty posmak, który traci swoją moc w ciepłych daniach. Wielbicieli korzennych smaków zachęcamy więc do Zobacz więcej
To propozycja dla wszystkich, którzy będąc w domu, z różnych powodów nie mają czasu na przygotowanie posiłku. Tutaj danie robi się samo, wystarczy tylko znaleźć odpowiednie warzywa :) a potem dodać Zobacz więcej
Lekki, zdrowy i orzeźwiający obiad z rybą, warzywami i sosem cytrynowym. Polecam fenkuł zapiekany bo jest bardzo dobry. Cały obiad zrobiony na jednej blaszce w piekarniku. ryba: 2 kawałki tołpygi sól, Zobacz więcej
Pieczone warzywa uwielbiam i przyrządzam o każdej porze roku – tak często, jak to tylko możliwe. Pieczenie warzyw korzeniowych wydobywa z nich mnóstwo naturalnej słodyczy i pogłębia smak. Pieczone Zobacz więcej
3 małe pory - pokroić na plastry 1/2 bulwy kopru włoskiego (fenkuł) - pokroić na plastry 3 liście laurowe 500 ml mleka 0% tłuszczu 20 g masła roślinnego 25 g mąki 200 g tuńczyka z puszki (w sosie Zobacz więcej
Warzywa faszerowane Warzywa faszerowane Kuchnia grecka zdecydowanie zawładnęła moimi kubkami smakowymi. Uwielbiam odtwarzać potrawy, którymi zajadałam się będąc na pięknej Krecie. Wśród smakołyków, Zobacz więcej
veggie
veggie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
veggieola
Zapiekany fenkuł

Zapiekany fenkuł 3989

1
nas w domu jest trochę pogmatwane, ja jestem wegetarianką, natomiast moja druga połówka nie je sera. Na szczęście dogadaliśmy się w kwestii piekarnika i tolerujemy na wzajem rzeczy których nie jemy, Zobacz więcej
Przeciwieństwa się przyciągają: słodkawo-anyżkowy, a według niektórych nawet mdły koper włoski i kwaśny rabarbar. Byłam bardzo ciekawa tego połączenia (przepis wydrukowałam sobie kiedyś ze strony Zobacz więcej
veggie
veggie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
veggieola
Fenkuł – szybko i smacznie

Fenkuł – szybko i smacznie 3042

0
Moje pierwsze spotkanie z tym warzywem nie należało do udanych. Intetnsywny, specyficzny smak, przypominający anyż, nie przypadł mi do gustu, ale od tamtej pory upłynęło sporo czasu i powoli, powoli, Zobacz więcej
i fenkułem* Ciasto: 250 g mąki pszennej 100 g masła 1 łyżeczka soli 1 jajko 4 łyżki mleka Farsz: 1 fenkuł 1 por masło (do podduszenia warzyw) 3 jajka 1 szklanka śmietany 18% sól, pieprz 100 g sera Zobacz więcej
Ostatnio dużo eksperymentuję z dodatkami do dań głównych, staram się też wyszukiwać mało popularne jeszcze produkty i stąd proponuję ziemniaki z fenkułem zapiekane z mozzarellą. Chyba wszystko Zobacz więcej