figi w czerwonym winie

Polędwica wieprzowa to jedno z łatwiejszych i smaczniejszych mięs. Zamarynowane, lekko podsmażone, z dodatkiem czerwonego wina niemal rozpływa się w ustach... Ilość porcji:cztery lub sześć mniejszych Zobacz więcej
Tapenda.pl
Tapenda.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tapenda
Biała kiełbasa w czerwonym winie

Biała kiełbasa w czerwonym winie 132

Proponuję przepis na kiełbasę w zupełnie nowym wydaniu- biała kiełbasa w czerwonym winie. Jest to przepyszne danie, które charakteryzuje aromatyczny sos, który w połączeniu z dobrą kiełbasą tworzy Zobacz więcej
1 ośmiornica ok 1 kg 4 ząbki czosnku 1 cebula 1 kieliszek czerwonego wina sól pieprz czerwona papryka słodka szczypta chili 1 marchewka kawałek pora świeże oregano i natka pietruszki makaron penne Zobacz więcej
Wioleta g-a
Wioleta g-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Karmiąca
Karkówka w czerwonym winie

Karkówka w czerwonym winie 409

Mięso duszone w winie to smak jakiego nie zapomnicie. Jeżeli jeszcze nie próbowaliście, zachęcam do tego, żeby uraczyć tym smakiem Wasze kubki na języku ;) Ja do przygotowania swoich plastrów Zobacz więcej
Perliczka pieczona w czerwonym winie i chilijski La Palma Merlot to kolejna propozycja na wielkanocny uroczysty obiad. Lubię wyzwania kulinarne więc skusiłam się po raz pierwszy na zakup i podanie Zobacz więcej
Praliné
Praliné Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wino Francja Kuchnia
Figi w czerwonym winie

Figi w czerwonym winie 170

Figi w czerwonym winie Deser ze świeżych fig, duszonych w czerwonym wytrawnym winie i korzennych przyprawach. Składniki: 6 szt. fig 50 ml wina czerwonego wytrawnego (odpowiednie będzie Bordeaux) 1-2 Zobacz więcej
IrenaB
IrenaB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy od serca
Królik w czerwonym winie

Królik w czerwonym winie 5531

Królika coraz częściej można kupić w supermarketach. Warto, aby to chude i smaczne mięso częściej gościło na naszych stołach. Pamiętam z dzieciństwa, że moja Mama zwykle przygotowywała królika w Zobacz więcej
Dziś przedstawiam propozycję na delikatne i smaczne mięso z polików wieprzowych. Składniki: 1 kg. polików wieprzowych 1 średnia cebula 1 średnia marchew 2 średnie pomidory 1 duży ząbek czosnku 150 ml. Zobacz więcej
Dziś kuchnia Polska w najlepszym wydaniu - piersi z kaczki w czerwonym winie. Mięsko wychodzi soczyste,winne i aromatyczne.Polecam na niedzielny obiad,świąteczne danie bądź walentynkową kolację. Zobacz więcej
Jak uczcić urodziny Męża? Solidną porcją mięsa! Udziec jagnięcy robi wrażenie, ale przygotowanie go jest wyjątkowo proste i nie zajmuje wiele czasu. Właściwie piecze się sam, bo nie trzeba go Zobacz więcej
Przepisy » Mięsa » Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj mnie Zaloguj Zobacz więcej
Mawiają, że na świętego Marcina ma być gęsina, więc w końcu była. Pierwszy raz skusiłam się żeby przygotować ten mało popularny rodzaj mięsa. I absolutnie nie żałuję. Z przepisem improwizowałam Zobacz więcej
Niedawno natknęłam się w markecie na niecodzienne mięso - z kangura. A że lubimy z Moim K. kosztować nowości, postanowiliśmy go spróbować. Z tego co wyczytałam, mięso kangura - mimo iż czerwone Zobacz więcej
Lubicie świeże figi? Jeśli jeszcze ich nie jedliście, właśnie jest ku temu okazja. Wrzesień, to czas kiedy najłatwiej spotkać w sklepie świeże figi w dobrej cenie. 2 świeże figi czerwone wino Zobacz więcej
Gę gę gę - kiedyś niezwykle popularna w polskiej kuchni gęsina właśnie wraca na polskie stoły. W ostatnim czasie bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie ilość osób, które przygotowały gęsinę zarówno na 11 Zobacz więcej
Zbliża się Sylwester, a z nim tradycyjny noworoczny obiad. To już ostatnie chwile żeby skomponować menu. Proponuję dziczyznę w czerwonym winie. To wykwintna i wbrew pozorom nietrudna do przygotowania Zobacz więcej
Kruchy i delikatny kurczak pieczony w całości. Wino i miód to połączenie idealne. Kurczak jest delikatnie słodkawy a w każdym kęsie czuć nuty wina! 1 duży kurczak (około 1,5 kg) Przyprawa do mięsa 6 Zobacz więcej
Składniki Ilość porcji: 2 Poziom trudności: łatwe Źródło: Kulinarne.info niewielka polędwica wieprzowa (ok. 300g)250ml wytrawnego czerwonego winaolej do smażeniawodamąka do obtoczeniaprzyprawy: sól, Zobacz więcej
Śledzie są rybami morskimi, zktórych można wyczarować wiele smacznych, tradycyjnych inowoczesnych dań. Najbardziej popularne są unas śledzie wformie przekąsek czy sałatek przygotowywane naróżne Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Królik w czerwonym winie

Królik w czerwonym winie 1367

królik, oliwa do smażenia, 500 g szalotki, gałązka rozmarynu, 3- 4 ząbki czosnku, 6 ziaren pieprzu czarnego, 5 owoców ziela angielskiego, 1 listek laurowy, 300 ml bulionu drobiowego, 300 ml czerwonego Zobacz więcej