figi z gruszką

chwilę. Gorący dżem przełożyć do suchych, gorących słoików (najlepiej wyprażonych w piekarniku) i dokładnie zakręcić. Dżem można również zapasteryzować. Uwagi : - jeśli nie lubicie różanego smaku, Zobacz więcej
Tart with figs and pears. Składniki. Spód. 200g mąki 100g cukru 100g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% szczypta soli Masa serowa. 500g mascarpone 3 łyżki cukru 2 żółtka Wierzch. 3-4 figi 1-2 gruszki Zobacz więcej
Uwielbiam figi suszone,o takie,nie te mięciutkie, oczywiście trzeba uważac na ząbki. Przepisy na galette widziałam na kilku blogach, nawet w planach miałam zrobićtruskawkową galettez blogu Anny Marii Zobacz więcej
z wakacji – lekko podsuszone figi ze świeżymi listkami laurowymi – boskie! Figi/miód i świeża cieniutko pokrojona gruszka z porannego szybkiego śniadania zrobiły prawdziwą delicję! SKŁADNIKI NA 1 Zobacz więcej
Tarta z figami i gruszkami. Przyszła jesień, więc i na blogu trochę bardziej jesiennie. Co prawda nie taka jesień, na jaką czekałam, bo w górach śnieg, na Mazowszu leje i wichury, a nad morzem sztormy Zobacz więcej
Dzisiaj deser na szybko, bo nie wolno marnować słońca i trzeba iść się opalać :) W Polsce deszcz, więc taki deser na pewno poprawi Wam humor. Bardzo prosty w wykonaniu i nie potrzeba wiele Zobacz więcej
herbatyIrving Fig & Pear White 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 szklanka mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 100 g suszonych fig (mona zastępić rodzynkami) 2 gruszki cukier Zobacz więcej
W sardyńskich owocach (zwłaszcza w figach) zakochałam się w zeszłym roku i jadłam wszystkie wyłącznie świeże. W tym roku przyszła pora na spróbowanie w wersjach gotowanych i pieczonych. Wybór padł na Zobacz więcej
ciasto 1,5 szkl mąki 0,5 szkl cukru 0,5 kostki margaryny cukier waniliowy szczypta proszku do pieczenia 2 żółtka nadzienie 200 g białego sera 0,5 szkl mleka 2 białka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 0,5 Zobacz więcej
crumble z gruszkami i figami – przepis (porcja na 4 kubeczki o średnicy 6-7 cm): 4-5 gruszek 2 figi 70 g mąki pszenej 30-40 g masła 50 g brązowego cukru 1 łyżka cynamonu Gruszki obieramy ze skórki i Zobacz więcej
Postanowiliśmy upiec wegańskie ciasto. Bez jajek, mleka krowiego, masła...da się i jak smakuje! Składniki: 150 g mąki pszennej 110 g cukru 110 g mąki kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 Zobacz więcej
W przerwie między daniami z dyni i przygotowywaniem różnych Halloweenowych specjałów naszła mnie ochota na coś z owocową nutą. Coś lekkiego, na przekąskę albo kolację przy lampce różowego, wytrawnego Zobacz więcej
pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 80g brązowego cukru 80 suszonych fig 50g suszonych daktyli 250ml mleka ryżowego 1 gruszka 4 łyżki oleju słonecznikowego płatki migdałów do Zobacz więcej
Gdyby figi były dostępne przez okrągły rok, czy dalej smakowałyby tak samo dobrze? A prosciutto – jeśli jadłabym je codziennie, czy wciąż byłby to taki rarytas? Nie, zdecydowanie nie. Wyjątkowość Zobacz więcej
...) - 6 fig - 2 gruszki - 100 - 125 g sera brie lub camemberta - 3 cienkie plastry sera korycińskiego (opcjonalnie) - pół cebuli - garść albo dwie wyłuskanych pestek z dyni - orzeszek masła - Zobacz więcej
: gruszka i figa. To idealna propozycja na jesienne chłody. I dodam jeszcze, że to ciasto z typu tych co się robi same. ;-). Ciasto z dynią, gruszką i figami Proporcje na formę o wymiarach 32 x 40 cm Zobacz więcej
Lubię figi. Lubię gruszki. I lubię pieczonego kurczaka. Co wychodzi połączenia ulubionych smaków? Kurczak pieczony w owocach jest słodki. Naprawdę. Jeśli ktoś nie lubi mięsa na słodko – nie próbujcie Zobacz więcej
Camembert zapiekany z figami i gruszkami. Małe słodkie gruszki (konferencje) z rodzinnego ogrodu i dojrzałe figi pieczone z winem, kasztanami i serem pleśniowym. Ser pleśniowy piekłem lub smażyłem już Zobacz więcej
razu wiedziałam, że powtórzę ten przepis w domu. A że lubię sobie poeksperymentować, dodałam coś od siebie. I tak powstała niebanalna, bardzo elegancka przystawka. Robi się szybko, urzeka ciekawym Zobacz więcej
, a jeśli nie to koniecznie wypróbujcie. Świeże figi kupiłam dzisiaj w dobrej cenie i okazały się bardzo smaczne. Przy wyborze gruszek ważne, aby było nie tylko twarde, ale i słodkie. Rukola, która Zobacz więcej