filet flądra

Składniki: 1 kg filety flądry, - ile potrzeba mąka pszenna, 1 łyżka sól, 2 łyżki pieprz czarny grubo mielony, 1 sztuka cytryna na sok, - ile potrzeba olej rzepakowy do smażenia filety z flądry dobrze Zobacz więcej
Filetowanie flądry to wyższa szkoła jazdy jak dla mnie, ale na szczęście można w sklepach rybnych dostać gotowce. Jedyne co trzeba to poobcinać nożyczkami falbanki, które są dookoła ryby- są nieco Zobacz więcej
E-book kucharski: Filety z flądry zapiekane w panierce cebulowej E-book kucharski Om nom nom nom nom.... Obserwatorzy niedziela, 27 października 2013 Filety z flądry zapiekane w panierce cebulowej Zobacz więcej
doskonała w smaku.. Zapraszam. Składniki (na 2 porcje): 4 filety z flądry (ja miałam mrożone, lecz jasne jest, że świeże byłyby najlepsze) 150g świeżych liści szpinaku pęczek szparagów zielonych sok Zobacz więcej
do przygotowania placuszków z kaszy jęczmiennej zaczerpnęłam czytając blogKwestia Smaku. Tam jest propozycja na placki z kaszy gryczanej. Spodobał mi się bardzo ten pomysł i postanowiłam go trochę Zobacz więcej
Smakołyki Angeli via FacebookPolski: Wykonanie:Mieszamy łyżkę miodu, musztardy i octu winnego, odstawiamy. W międzyczasie solimy flądry, prószymy mąką i polewamy miodową marynatą, na wierzch kładziemy Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Rybne risotto

Rybne risotto 50

2
Pomysł na rybę :) Składniki 1 filet z flądry (ok. 45 dkg) 20 dkg ryżu 200g cukinii 2 pomidory 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego koperku sól, pieprz ostra mieszanka … Czytaj dalej Rybne risotto Zobacz więcej
Na 2 łyżkach masła podsmażyłam cebulę pokrojoną w piórka. Kiedy się zeszkliła, ułożyłam na niej osolone filety flądry i przykryłam patelnię pokrywką. Po 2 minutach dolałam 100 ml białego wytrawnego Zobacz więcej
Składniki: 1 filet z flądry kilka ziemniaków bazylia, pieprz, sól oliwa sok z cytryny Ziemniaki kroimy w talarki (ok. 0,5 cm grubości) gotujemy aby trochę zmiękły - ok. 10 minut. Flądrę kroimy w Zobacz więcej
Składniki: flądra 4 filety, masło klarowane 4 łyżki, przyprawa do ryb 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 łyżeczka, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, koperek siekany 1/2 pęczka, surówka - w opisie umyte, osuszone Zobacz więcej
Piątek z rybą III.Kolejny fajny i bardzo bardzo prosty przepis na rybę! Jeżeli nie macie pod ręką flądry możecie użyć soli lub innej białej ryby :) Składniki : * 2 filety z flądry ( ze skórą ), * sól, Zobacz więcej
Pomarańczowa panierka świetnie pasuje praktycznie do wszystkich rodzajów ryb. Mamy spore zapasy flądry, stąd jej przypadł udział w tym daniu :) Składniki: 4-5 filetów flądry białko z jajka garść bułki Zobacz więcej
6 szt płatów, filetów zFlądry Do marynowania ryby użyłam sok z 2 cytryn świeżo zmielony pieprz i pieprz ziołowy sól morska rybę marynować około pół godz. w lodówce . Następnie wyjąć z marynaty Zobacz więcej
suszonej mięty lub pęczek świeżej kilka kropli tabasco 2 ząbki czosnku szczypta soli 2 łyżki oliwy z oliwek masło Ryby sprawić: pozbawić głów, płetw i wyfiletować (tak, żeby otrzymać 4 filety). W Zobacz więcej
Agnieszka
Agnieszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem Krem
Flądra zapiekana w warzywach

Flądra zapiekana w warzywach 1739

0
Produkty na 4 osoby: - 8 świeżych filetów z flądry ( po 2 filety na osobę) - 2 średnie cukinie - por - 2 czerwone papryki - 2 zółte papryki - oliwa z oliwek - 8 ząbków czosnku - 2 łyżki soku z cytryny Zobacz więcej
Składniki: 6 filetów flądry bez skóry 1 łyżka soku z cytryny 2 pory 1 seler naciowy 2 szalotki 4 łyżki masła klarowanego 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki mąki 100 ml wina białego hiszpańskiego Celebro Zobacz więcej
prowansalskich, 6 łyżek mąki najlepiej kukurydzianej, sól, pieprz do smaku, olej do smażenia. Wykonanie: Filety z flądry myję i osuszam. Nacieram sokiem z cytryny i posypuję solą. Odstawiam. W jednej Zobacz więcej
obiad z ziemniakami Filety z flądry (mrożone niestety), skropione cytryną, posypane przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Opanierowane w jajku i mące (wcześniej popełniałam błędy ale teraz już wiem, nie Zobacz więcej
Prosta, w swoim przygotowaniu. Dla mnie najlepsza ze względu na swą prostotę, zdecydowanie lepsza w smaku niż ryby w cieście. Filet z dorsza koniecznie ze skórką, zamarynowany w soli, pieprzu i soku z Zobacz więcej
etat MAMA
etat MAMA Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Etat MAMA
Smażona miruna z brokułami

Smażona miruna z brokułami 4158

0
Zdrowa rybka zrobiona tradycyjnie, czyli w panierce... Jako, że staram się jej w kuchni unikać bo jest zbieraczem tłuszczu, moja rybka smażona jest w folii z masłem i przyprawami lub bezpośrednio na Zobacz więcej