filet flądra

nietylkopasta
nietylkopasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
nietylkopasta.pl
Smażona flądra

Smażona flądra 109

Nie musicie jechać nad morze aby zjeść przepyszną flądrę. Tak wiem, z widokiem na wodę smakuje na pewno inaczej, ale nie zawsze macie możliwość ani okazję wyjazdu. Dziś pokażę Wam jak pyszną flądrę Zobacz więcej
acieslak36
acieslak36 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
włoski garnuszek
Flądra smażona

Flądra smażona 175

Dla Małgosi z Sopotu Ależ z niej flądra! Tak się mówiło o niechlujnej kobiecie w czasach, kiedy jeszcze nie istniało pojęcie poprawności politycznej. Teraz nikt już nie odważy się porównać kobiety do Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Flądra

Flądra 8036

Cześć =) Dziś, z racji piątku, kolejny przepis na smaczną rybę. Tym razem będzie to flądra. Flądra jest jedną z moich ulubionych ryb. Najlepsza jest oczywiście świeża, smażona lub grillowana - na Zobacz więcej
Filetowanie flądry to wyższa szkoła jazdy jak dla mnie, ale na szczęście można w sklepach rybnych dostać gotowce. Jedyne co trzeba to poobcinać nożyczkami falbanki, które są dookoła ryby- są nieco Zobacz więcej
Składniki: 1 kg filety flądry, - ile potrzeba mąka pszenna, 1 łyżka sól, 2 łyżki pieprz czarny grubo mielony, 1 sztuka cytryna na sok, - ile potrzeba olej rzepakowy do smażenia filety z flądry dobrze Zobacz więcej
bezcebuli88
bezcebuli88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bez Cebuli
Smażona flądra

Smażona flądra 253

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na smażoną flądrę, której przygotowanie i usmażenie zajmie raptem 15 minut. Do przygotowania porcji dla 3-4 osób będziemy potrzebować: - 500 g świeżych filetów z Zobacz więcej
Składniki: 2 tuszki flądry cytryna pokrojona w plastry 2 łyżki masła 2 łyżki posiekanego świeżego koperku sól pieprz cytrynowy Przygotowanie: Rybę dokładnie umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Zobacz więcej
Bardzo smaczna propozycja na rybny, jesienny obiad. Dobór składników do dania jest całkowicie moją własną kompozycją. I wyszło pysznie! Jeśli jesteście miłośnikami ryb, warto skusić się na taką flądrę Zobacz więcej
Składniki: flądra ok. 1 kg sok z 1 cytryny sól, pieprz mąka do panierowania olej do smażenia Wykonanie: Sprawioną flądrę skropić sokiem z cytryny i odstawić na co najmniej 10 minut. Następnie Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Flądry zapiekane

Flądry zapiekane 28

Flądraryba morska, zamieszkująca muliste i piaszczyste, miękkie dna. Występuje w całym Bałtyku. Ciało ma bocznie spłaszczone, należy do rzędu ryb płastugokształtnych. W dawnej Polsce ryby morskie w Zobacz więcej
kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Filet z kurczaka z porami

Filet z kurczaka z porami 220

Bardzo dobrze smakuje z ryżem bądź kaszą. Mięta niesamowicie zmienia smak tego dania jak nie macie mięty to nie zabierajcie się za przyrządzanie tej potrawy. Jak ktoś lubi można dodać trochę soku z Zobacz więcej
Składniki: 2 łyżeczki oliwy z oliwek 4 -6 kawałków flądry filety (lub dowolną białą rybę, ) 3/4 szklanki cebuli 2 ząbki czosnku - zmiażdżonego 3/4 szklanki pokrojonej w kostkę zielonej papryki 2 1/2 Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Flądra smażona panierowana

Flądra smażona panierowana 55

Flądraryba morska, zamieszkująca muliste i piaszczyste, miękkie dna. Występuje w całym Bałtyku. Ciało ma bocznie spłaszczone, należy do rzędu ryb płastugokształtnych. W dawnej Polsce ryby morskie w Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Joli
FLĄDRA

FLĄDRA 654

FLĄDRA: 1 ryba (flądra) Mąka sól Olej do smażenia Wykonanie: Rybę umyłam, osuszyłam ręcznikiem papierowym, posoliłam i obtoczyłam w mące. Następnie na patelni rozgrzałam olej i usmażyłam rybę z obu Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Flądra w prawdziwkach

Flądra w prawdziwkach 9

Składniki: 2 flądry 1 szklanka odgotowanych prawdziwków 1 cebula 3-4 łyżki śmietany olej i masło mąka sól i pieprz Przygotowanie: Flądrze odciąć głowę i odłączyć od tułowia razem z wnętrznościami. … Zobacz więcej
Oto kolejny i ostatni już (niestety, bo więcej nie można), przepis na konkurs "Rezydencje dla astrystów gotujących". Teraz propozycja na lunch. Wiele pomysłów chodzi mi po głowie, wybrałam rybę - Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Filet z żurawinie

Filet z żurawinie 26

Składniki: 1 filet z kurczaka 2-3 łyżki żurawiny Fanex 1 łyżeczka miodu sól, pieprz słodka papryka Przygotowanie: Fileta włożyć do naczynia do zapiekania, posypać przyprawami, polać miodem i na końcu Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Flądra smażona

Flądra smażona 3812

Na flądrę najlepszy jest najprostszy sposób. Czyli po prostu usmażyć bez zbędnych dodatków a ryba obroni się sama. flądra, sól, mąka, olej do smażenia Flądrę wypatroszyć, umyć, można odciąć głowę. Ja Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Flądra z patelni

Flądra z patelni 37

flądra 1 szt na osobę sól pieprz tymianek mąka tłuszcz do smażenia cytryna Flądrę myjemy, i jeżeli posiada wierzchnią czarną skórę to zdejmujemy ją. Solimy, posypujemy lekko pieprzem i tymiankiem. Zobacz więcej
Smakołyki Angeli via FacebookPolski: Wykonanie:Mieszamy łyżkę miodu, musztardy i octu winnego, odstawiamy. W międzyczasie solimy flądry, prószymy mąką i polewamy miodową marynatą, na wierzch kładziemy Zobacz więcej