filet miruna pieczony w piekarniku

{{headerMessage}}
Przepis na pyszną rybę zapiekaną w folii. Składniki: 2 filety rybne ( u mnie z miruny) ocet winny pół pęczka koperku łyżeczka masła ząbek czosnku sól, pieprz przyprawa do ryby Przygotowanie Filety Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ryby lubimy w domu wszyscy i staramy się jeść je w różnych odsłonach. Dziś jedna z nich, moja wersja pieczona w piekarniku ;) Składniki: - 2-3 filety z miruny, - 5 łyżek tartej bułki, - 4 łyżki Zobacz więcej
Ania_23
Ania_23 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szczypta Smaku
126. Ryba w marynacie

126. Ryba w marynacie 1280

0
{{headerMessage}}
2 filety z miruny lub dorsza 1/3 szkl białego octu winnego 3 liście laurowe 3-4 ząbki czosnku puszka pomidorów sól, pieprz cytryna 2-3 łyżki mąki Pomidory zblendować, dodać czosnek pokrojony w Zobacz więcej
basia112
basia112 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jaskinia Smaku
Miruna "z kołderką"

Miruna "z kołderką" 2375

1
{{headerMessage}}
Jako mama małej Emilki czasem nie mam czasu na gotowanie domowego obiadu i szukam inspiracji w lodówce. Tak też powstał przepis na tą rybkę. Było prosto, szybko i przede wszystkim smacznie. Polecam Zobacz więcej
malowanesmakiem
malowanesmakiem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Malowane smakiem
Fish Burger

Fish Burger 160

0
{{headerMessage}}
Składniki: bułka żytnia filet z ryby (ok. 100 g, np. sola, mintaj, tu: miruna) surówka z kiszonej kapusty (kiszona kapusta + marchewka + jabłko + trochę cebulki, cukru, oleju) sałata sos czosnkowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki RYBA 3 grube pasy filetu z miruny (kupilam jeden wielki filet i urzyłam 3 pasy do fish & chips a resztę do czegoś innego, ale to potem) sól, pieprz sok z cytryny 1/2 szklanka mąki 110ml Zobacz więcej
jola91
jola91 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zawsze smacznie...
Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką 876

2
{{headerMessage}}
Ostatnio nie mając pomysłu na obiad, przygotowałam na szybko bardzo smaczną rybkę. Tylko 20 minut w piekarniku i gotowe. Składniki: 2 duże filety z białej ryby (u mnie miruna patagońska) 2 średnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, miodu i świeżego kopru sprawia , że cały dom jest wypełniony zapachami , a ryba jest niezwykle sycąca , ale zarazem lekka. Spróbujcie! SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Filety oczyszczamy , posypujemy z 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cebulę. Dorzućcie do niej posiekany szpinak, wymieszajcie i smażcie do momentu, aż szpinak zacznie więdnąć. Dodajcie mascarpone, wymieszajcie. Przyprawcie solą, pieprzem i świeżo startą gałką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna propozycja rybki z piekarnika w towarzystwie warzyw. Rybkę upiekłam po prostu we warzywach jakie miałam pod ręką. Wyszła na prawdę pyszna i delikatna. Tak przygotowaną rybkę można zajadać samą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przeważnie robię rybę duszoną bądź pieczoną w piekarniku. Lecz tym razem zdecydowałam się usmażyć rybkę w cieście. Postawiłam na ciasto piwno-serowe. Wyszło na prawdę smacznie , ciasto jest niezwykle Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sandacz lub dowolna inna ryba - w ten sam sposób przygotowuję morszczuka, mirunę. Może być też panga, ale osobiście za nią nie przepadam. Każdy filet się nada ;) Ta dziwna potrawa powstała kiedyś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, miodu i świeżego kopru sprawia , że cały dom jest wypełniony zapachami , a ryba jest niezwykle sycąca , ale zarazem lekka. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * dorsz ( filet ) – 2 szt * chrzan – 2 łyżki * Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na smaczną i dietetyczną rybkę ? Bardzo proszę! Ja wykorzystałam mirunę – Wy możecie śmiałopokusićsię o swoją ulubioną rybę! Może być to dorsz … mintaj … szczupak … dorada … pstrąg i wszystko Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
Najlepszy pasztet rybny

Najlepszy pasztet rybny 549

3
{{headerMessage}}
Doskonały, wilgotny, wyrazisty w smaku. Taki jest ten pasztet rybny. Święta już za nami, ale ten pasztet będzie dobry na każdą okazję i na Święta Wielkanocne, które już wcale nie tak daleko. Pasztet Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Paprykarz szczeciński, który można kupić w sklepie jest dla mnie zazwyczaj zbyt ostry. Domowy paprykarz można sobie przyprawić wedle własnych upodobać i do tego nie ma w nim żadnej chemii. Składniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Miruna patagońska jest warta polecenia nie tylko ze względu na swój delikatny smak, chude, białe mięso ale także dlatego, że jest poławiana m.in. w okolicach Nowej Zelandii gdzie wody są raczej czyste Zobacz więcej
{{headerMessage}}
miruny, postanowiłam więc odpowiednio je przyrządzić. Upiekłam układając na wierzchu każdej z nich lekką panierkę z płatków kukurydzianych. Dołożyłam do tego soczyste pomidorki cherry. Rybę podałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo szybki obiad. Całość jest rewelacyjna w smaku. Jeśli mamy odmrożoną rybę lub świeżą to potrzebujemy 50 minut... Szparagi w tej wersji są pieczone bez obierania i wstępnego gotowania. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio jem zbyt mało ryb. Czas nadrobić zaległości. Lubię rybę panierowaną, ale dla urozmaicenia zrobiłam rybę zapiekaną z warzywami. Takie szybkie, ale bardzo smaczne danie z piekarnika . Możecie Zobacz więcej