filet na grilu

{{headerMessage}}
1. Filety umyć i oczyścić z ości. Położyć na desce skórą do dołu, posypać solą i pieprzem, wysmarować olejem sezamowym. Do głębokiego talerza wsypać ziarna sezamu, obtoczyć w nim każdy filet. 2. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
filety z kurczaka na mniejsze kawałki. Rozmieszaj jogurt z przyprawami i polej kurczaka. Wymieszaj dokładnie iwłóżdo lodówki najlepiej na całą noc. Na 30 minut przed grilowaniem posól mięso. Griluj Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiełbasa, kaszanka, karkówka...gdy znudzą Was klasyki polecam szaszłyki...:) poniżej przepis, który można wykorzystać za równo na grilu jak i w domu: upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Książka kucharska - Mięsny zagajnik wtorek, 04 grudnia 2012 20:39 Pierwszy raz w życiu jadłam i gotowałam sarninę! Mięso w smaku wyborne, dodatkowo smak dziczyzny podkreślony został sosem z żurawiny i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czosnku 1 niewielka papryka chili - łagodna 1 cm korzenia imbiru 1/2 pak choi Kiedy ja bawiłem się w miedzykontynetalną konwersję rosołu, otulone chłodem lodówki piersi z kurczakaczerpały aromat z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
grillowej. Pozostało mi przyrządzić prostą, ryżową sałatkę z papryką, pomidorami i oliwkami. Smaczne danie gotowe, a olej rzepakowy, który jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 po raz kolejny mnie Zobacz więcej
Marzena
Marzena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bakeholic
Halibut z Salsą z Mango

Halibut z Salsą z Mango 194

0
{{headerMessage}}
(dla 4 osób): Ryba: około 450g/1lb filetu z halibuta sól i pieprz 1/8 szklanki oliwy z oliwek sok i skórka z 1 limonki 2 ząbki czosnku - zmiażdżone 1/4 cebuli - posiekana drobno 1 łyżka posiekanej Zobacz więcej
emilia
emilia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Turcja od kuchni
Pieczony okoń morski

Pieczony okoń morski 452

0
{{headerMessage}}
Ryby jemy bardzo często szczególnie zimą czyli w rybnym sezonie. Jemy ją najczęściej pieczoną lub smażoną. Niestety przez długi okres nie wstawiałam przepisów na rybę ponieważ nie umiałam jej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i wytrywnymi lodami szałwiowo- imbirowaymi z dodatkiem czerwonego pieprzu oraz orzeszków pini prażonych w solonym karmelu. Całość wygląda i smakuje rewelacyjnie! SKŁADNIKI (4 porcje) 600g filetu z Zobacz więcej