filet na grilu

1. Filety umyć i oczyścić z ości. Położyć na desce skórą do dołu, posypać solą i pieprzem, wysmarować olejem sezamowym. Do głębokiego talerza wsypać ziarna sezamu, obtoczyć w nim każdy filet. 2. Zobacz więcej
filety z kurczaka na mniejsze kawałki. Rozmieszaj jogurt z przyprawami i polej kurczaka. Wymieszaj dokładnie iwłóżdo lodówki najlepiej na całą noc. Na 30 minut przed grilowaniem posól mięso. Griluj Zobacz więcej
Kiełbasa, kaszanka, karkówka...gdy znudzą Was klasyki polecam szaszłyki...:) poniżej przepis, który można wykorzystać za równo na grilu jak i w domu: upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni Zobacz więcej
Książka kucharska - Mięsny zagajnik wtorek, 04 grudnia 2012 20:39 Pierwszy raz w życiu jadłam i gotowałam sarninę! Mięso w smaku wyborne, dodatkowo smak dziczyzny podkreślony został sosem z żurawiny i Zobacz więcej
czosnku 1 niewielka papryka chili - łagodna 1 cm korzenia imbiru 1/2 pak choi Kiedy ja bawiłem się w miedzykontynetalną konwersję rosołu, otulone chłodem lodówki piersi z kurczakaczerpały aromat z Zobacz więcej
grillowej. Pozostało mi przyrządzić prostą, ryżową sałatkę z papryką, pomidorami i oliwkami. Smaczne danie gotowe, a olej rzepakowy, który jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 po raz kolejny mnie Zobacz więcej
Marzena
Marzena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bakeholic
Halibut z Salsą z Mango

Halibut z Salsą z Mango 179

0
(dla 4 osób): Ryba: około 450g/1lb filetu z halibuta sól i pieprz 1/8 szklanki oliwy z oliwek sok i skórka z 1 limonki 2 ząbki czosnku - zmiażdżone 1/4 cebuli - posiekana drobno 1 łyżka posiekanej Zobacz więcej
emilia
emilia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Turcja od kuchni
Pieczony okoń morski

Pieczony okoń morski 441

0
niż w Polsce. Widzę że odbiegłam od tematu ryb :) kultura picia alkoholu w Turcji to też bardzo ciekawy temat na jeden z kolejnych postów na blogu. Wracając do ryb jakie tu jemy. Rodzajowo jest Zobacz więcej
i wytrywnymi lodami szałwiowo- imbirowaymi z dodatkiem czerwonego pieprzu oraz orzeszków pini prażonych w solonym karmelu. Całość wygląda i smakuje rewelacyjnie! SKŁADNIKI (4 porcje) 600g filetu z Zobacz więcej