filet z dorsza w marynacie

Dziś danie z rybki nie to że piątek to ryba bo ja za bardzo religijny to nie jestem ale tak się złożyło. Znalazłem w sklepie frytki z batatów i stwierdziłem że pewnie mnie zemdli jak zjem pół paczki Zobacz więcej
Filety z dorsza finger foodto mój pomysł na kolejny przepis z rybą w roli głównej. Finger food to małe przekąski, które można jeść rękami. To idealny pomysł na przyjęcia „stojące”, kiedy niezbyt Zobacz więcej
Po takiej rozpuście jaka miała miejsce w minionym tygodniu, czas najwyższy się ogarnąć bo na dzień dzisiejszy czuję przesyt w temacie słodycz. Od razu tłumaczę, że to nie tak, że przestanę coś tam Zobacz więcej
Składniki: filet z dorsza 2 sztuki/większe, masło 1 łyżka, olej rzepakowy - ile potrzeba, sól ziołowa 2 łyżeczki, pieprz cytrynowy 2 łyżeczki, bułka tarta 1/2 szklanki, mąka tortowa 2 łyżki świeże Zobacz więcej
Grillowany filet z indyka w marynacie z sezamem • Programista w kuchni Programista w kuchni Toggle navigation Programista w kuchni Strona główna Przepisy Na wynos Blog Programista w kuchni / Przepisy Zobacz więcej
Panko (パン粉) to powszechna w Japonii nazwa panierki wykonanej z białego chleba bez skórki wyprodukowanego z różnego rodzaju skrobi, który poddany został rozdrobnieniu (forma płatków). Wskutek tego Zobacz więcej
Składniki: filet z dorsza 2 sztuki, filety z pstrąga 2 sztuki, mąka pszenna 3/4 szklanki, kucharek 1 łyżka, pieprz cytrynowy 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba Zobacz więcej
madzia2
madzia2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Madzia Gotuje
Pieczone filety z dorsza

Pieczone filety z dorsza 9414

Aromatyczne i bardzo delikatnie pieczone filety z dorsza. Do przygotowania przepisu potrzebujesz: filetów rybnych, masła, koperku i soku z cytryny. Składniki: 2 filety z dorsza sok z 1/2 cytryny Zobacz więcej
Składniki: filet z dorsza 2 sztuki/duże, papryka słodka mielona 1 łyżka, pieprz cytrynowy 1 opakowanie, olej rzepakowy - ile potrzeba, mąka pszenna 3/4 szklanki, bułka tarta 1/2 szklanki, sól morska 1 Zobacz więcej
Dorsz to zdecydowanie jedna z moich ulubionych ryb. Dobrze przygotowany jest niesamowicie soczysty i smaczny. Do wydobycia jego smaku nie potrzeba wielu przypraw – wystarcza sól i pieprz. Jakiś czas Zobacz więcej
Z rybami mam nie po drodze, nie jadam ich, wcale... Ale od czasu do czasu przyrządzam, zdrowe są, wiem, więc karmię nimi bliskich. Niedawno kupiłam polędwicę z dorsza, okropnie droga niestety, ale Zobacz więcej
Lubicie ryby? Jak byłam mała to nie za bardzo za nimi przepadałam, a teraz mam wyrzuty że jem ich tak mało. Łosoś, którego uwielbiam, niestety sporo kosztuje, więc czasem trzeba znaleźć jakiś Zobacz więcej
Filet z dorsza zapiekany pod serowo-czosnkową pierzynką to bardzo smaczna propozycja na obiad z rybką. Dorsz świetnie komponuje się w tym zestawieniu z serem, a czosnek dodaje jej wyjątkowego smaku i Zobacz więcej
madzia2
madzia2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Madzia Gotuje
Pieczony filet z dorsza

Pieczony filet z dorsza 6484

Mamy dla Was przepis na pyszną pieczoną rybkę. Czyli pomysł na pieczonego fileta z dorsza. Lista zakupów: filet z dorsza, koperek, czosnek, masło i sok z cytryny. Składniki; 1 filet z dorsza małego Zobacz więcej
annalyskawa79
annalyskawa79 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
to jest pyszne
Filet z dorsza pieczony

Filet z dorsza pieczony 5062

Jak wiadomo ryby są bardzo zdrowe i powinno je się jeść jak najczęściej. Tym razem postanowiłam przygotować filet z dorsza atlantyckiego. Bardzo smaczna ryba, polecam każdemu. Składniki: 500 gram Zobacz więcej
Jest delikatny w smaku, mało pracochłonny i dietetyczny (oczywiście bez smażonych ziemniaczków ;)). W sam raz nadaje się na piątkowy, postny obiad. Polecam Wam dorsza pieczonego w pergaminie! Zobacz więcej
Branwen
Branwen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenne przygody Magdy
Marynowany filet z dorsza

Marynowany filet z dorsza 4442

To bardzo prosty i szybki przepis, dzięki któremu ryba sama rozpływa się w ustach :) Potrzebne będą: - filet z dorsza (najlepiej niemrożone) Marynata - 2 łyżki musztardy (w moim przypadku musztarda Zobacz więcej
Wiosna to czas, kiedy – przynajmniej częściowo – żegnamy zawiesiste sosy i wracamy do lżejszych potraw. Ostatnio sałatki i dietetyczne dania pojawiały się u mnie rzadziej. Ale pora na wiosenne zmiany Zobacz więcej
Piszecie, że boicie się podawać ryby ze względu na ości. Wiemy, wiemy. Ale strach ma tylko wielkie oczy. Każdą rybę można podać bez obaw o małe ości, jeśli wcześniej ją zblendujemy. Proste prawda? A Zobacz więcej
Nie ma ryby w occie która by mi nie smakowała..tak to są właśnie moje smaki,nie każdy lubi takie przysmaki,ja uwielbiam ryby,grzyby oraz warzywa w zalewie słodko-kwaśnej..pycha... Dzisiaj Zobacz więcej