filet z karpia pieczony na papierze

{{headerMessage}}
Nie czuję się specjalistką od ryb. Może za wyjątkiem karpia na święta, śledzia w śmietanie i naleśników z tuńczykiem. Nie mniej się nie poddaję, i próbuję. Czasem z lepszym, czasem z gorszym skutkiem. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki Ryba: filety z karpia, 2 sztuki cytryna, 1 sztuka sól, świeżo mielony czarny pieprz oliwa, 1 łyżka masło 1 łyżka Sos: masło, 1 łyżka czosnek, 1 ząbek migdały, 2 garści śmietana kremówka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszny, delikatny. Idealny na kanapki lub jako samodzielne danie. Pycha!! :) Składniki: 4-5 filetów z dorsza 2-3 filety z karpia 1 duża cytryna sól pieprz oliwa z oliwek 3 jaja kurze + 4 jaja Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Pieczony karp (2)

Pieczony karp (2) 1637

0
{{headerMessage}}
Cześć =) Karp, to ryba, która w polskiej tradycji nierozerwalnie kojarzona jest z Wigilią i to właśnie wtedy większość z nas ją spożywa. Ja, jako miłośnik ryb, jem karpia bardzo często, średnio 2 razy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ktoś nie lubił karpia ;) Składniki: 1 kg filetu z dorsza 4 łyżki bułki tartej 100 ml białego wytrawnego wina 4 ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki 4 łyżki oliwy sól pieprz Dorsza podzielić na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przygotowanie: Surowe filety rybne mielimy w maszynce. Moje uwagi na temat rodzaju ryby – dowolna, teraz zrobiłam z morszczuka, oryginalny przepis babci jest z karpia. Najlepiej żeby ryba była świeża, Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Karp smażony

Karp smażony 2035

0
{{headerMessage}}
Dokładnie umyte filety z karpia ze skórą (można kupić gotowe filety albo kupić całą rybę i ją wyfiletować) pokroić na porcje. Oprószyć solą i mąką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu ( ja smażyłam na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nigdy, przenigdy nie byłem miłośnikiem słodkowodnych ryb. Tak na prawdę z ryb pływających w rzekach, stawach, czy innych jeziorach toleruję tylko pstrąga. W domu zawsze mieli ze mną problem, bo nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z prawdziwego zdarzenia, szefowie kuchni których, o zgrozo!, nazwisk nie pamiętam (ale jak tylko zdobędę tę wiedzę, to uaktualnię wpis). I, po pierwsze - dania, które przygotowaliśmy były świetne i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kulebiak to świetny pomysł na połączenie tradycyjnych świątecznych smaków - karpia oraz kapusty z grzybami. Zapieczone w maślanym, chrupiącym cieście francuskim tworzą danie, które będzie królować na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i najdłuższa kolejka, jaką w ostatnim czasie widziałam. Po świeże ryby, oczywiście. Przedświąteczne poruszenie, ludzie dyskutujący w kolejce, rybacy na bieżąco wyławiający karpie... Ryby na naszym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
). Dodajemy do nich natkę pietruszki oraz masło, całość rozcieramy palcami, aż powstanie kruszonka. Dodajemy odrobinę soli. Filety myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy solą. Filet Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie wyobrażam sobie Wigilii bez karpia. Tego w słodkiej, cebulowej galarecie według przepisu mojej babci i tego smażonego, który kojarzy mi się z domem moich teściów, a którego tak naprawdę doceniłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
rozdziale dowiadujemy się o poszczególnych częściach ryby dostępnych w sprzedaży - jak powstaje rybny filet czy tuszka. Tu dowiemy się też jak dobrze przyprawiać ryby oraz trochę więcej o sposobach i Zobacz więcej
KasiaJ
KasiaJ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pełny talerz
Karp w migdałach

Karp w migdałach 723

1
{{headerMessage}}
Karp w migdałach Karp co roku króluje wigilijnym stole. Najczęściej smażony, w śmietanie, z migdałami lub w galarecie. Przyrządzany według sprawdzonych przepisów, tak samo od lat przez moją Mamę lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jest pyszna, a łosoś rozpływa się w ustach. Ja robiłam go w piekarniku, ale równie dobrze można go upiec na grillu.Podałam z parmezanowymi ziemniaczkami, a sam przepis znalazłam u genialnej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Już tylko 1 dzień do wigilii. Jutro niemalże w każdym domu pojawi się ryba na wigilijnym stole, w większości będzie to karp, ale o tych co go nie lubią i wolą inne rodzaje ryb nie możemy zapomnieć, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tymiankowo – pietruszkowy karp na topinamburowo – marchewkowym puree, w towarzystwie blanszowanego romanesco, żółtych i czerwonych marchewek pieczonych w miodzie oraz sosu borowikowego na palonym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ryba „niespodzianka” z dwoma sosami | Szybko Tanio Smacznie Strona główna Przepisy Bez glutenu Bez laktozy Desery Dla dzieci Inne Kuchnia wegańska Makarony i pierogi Mięso Napoje Pieczywo Przekąski Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedy Święty Mikołaj zaczął ubierać się modnie Close Ślub Suknie Florystyka Fotografia Zimowe okrycia ślubne Gwiazda betlejemska – jak ją pielęgnować? Wybieramy obrączki ślubne Close Dekoracje Zobacz więcej