filet z rekina

{{headerMessage}}
Danie może wydawać się ekstrawaganckie...jednak wychodzimy z założenia ,że do niedawna było tak z krewetkami itp. Mięso z rekina jest delikatne i bardzo soczyste. Składniki 2 filety z rekina sok z 1/2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Targ rybny w miejscowości Siquijor nie rozpieszczał nas aż tak, jak jego znacznie wiekszych rozmiarów kuzyn na sterydach z Bantayanu. trafiliśmy tam jednak na świetną okazję i nie lada ciekawostkę w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
poluzuj tam, gdzie cię ciśnie : Steki z rekina - jak smakuje rekin, gdzie kupić i jak przygotować filet z rekina poluzuj tam, gdzie cię ciśnie podróż przez świat, podróż przez życie, bo dopóki wiemy o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Potrzebujecie: - filety z rybki (ile jesteście w stanie zjeść)- rybka może być morszczukiem, pangą, tilapią, a nawet rekinem, jak macie ochotę. Ja ostatnio mam caly czas parcie na mirunę, - 250 ml Zobacz więcej
JadziaPepin
JadziaPepin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w mojej kuchni
Roladki rybne na parze

Roladki rybne na parze 75

0
{{headerMessage}}
Składniki: 3-4 filety z ryby--u mnie filety z rekina,ale każda ryba jest dobra kawałek sera pleśniowego pokrojonego w plastry kawałek ogórka małosolnego, pokrojonego w słupki kawałek papryki czerwonej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przyrządzacie grubsze filety, należy smażyć po 4 minuty z każdej strony. Kiedy ryba była gotowa, zdjęłam ją z patelni. Na niewielką ilość świeżego, gorącego oleju wrzuciłam jedną posiekaną cebulę. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Porcja dla 2 osób czarniak 600 g filetów z czarniaka pół pęczka natki pietruszki pół kostki masła 6 ząbków czosnku sól pieprz mąka czarniak Filety z czerniaka jeśli są zamrożone to rozmrażamy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj prezentuję danie z rekina ,ale z mieszanymi uczuciami. Rozwijające się zainteresowanie kuchnią azjatycką doprowadza do zabijania 75 mln rekinów rocznie. Proces ten jest wyjątkowo okrutny Zobacz więcej
Agata
Agata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia na antypodach
Krewetki na ostro

Krewetki na ostro 516

0
{{headerMessage}}
kupić świeżeBarramundi, filety rekina. tuszki tuńczyka, i inne ryby z oceanu. Większość ryb i owoców morza które są w ofercie sklepowej nie są mi znane i nie wiem jak się je przyrządza... W Zobacz więcej
Agabi
Agabi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
POTRAVEL
Zielone curry z wędzoną rybą

Zielone curry z wędzoną rybą 94

0
{{headerMessage}}
i spowodowało, ze potrawa stała się delikatna. Przepyszne, koniecznie wchodzi do stałego menu:) Polecam. SKŁADNIKI: *ryba basa duży filet + 1 duży wędzony imbir mały kawałek olej do smażenia **mleko Zobacz więcej
Qchnia24
Qchnia24 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
qchnia24
Rekin w białym winie

Rekin w białym winie 169

0
{{headerMessage}}
się, że mięso rekina jest bardzo delikatne w smaku, ma piękny jasny kolor i praktycznie nie zawiera ości. Porcja: 2 Czas przygotowania: 1 godzina Poziom trudności: łatwe Składniki: 2 filety z rekina Zobacz więcej
dianastar
dianastar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tanie Gotowanie
Karp smażony

Karp smażony 879

0
{{headerMessage}}
Przepis na 6 porcji smażony karp 2 płaty filetów z karpia 2 jajka mąka bułka tarta sól pieprz cytrynowy 2 cebule 1 cytryna olej Karpia parę godzin przed smażeniem myjemy, oczyszczamy z łusek i Zobacz więcej
masterb2
masterb2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowyj
Rekin – czy to można zjeść?

Rekin – czy to można zjeść? 63

0
{{headerMessage}}
W Morzu Bałtyckim nie ma rekinów, ale już w Morzu Północnym można je spotkać. Oczywiście nie są to wielkie żarłacze znane z filmów, ale ich mniejsi kuzyni. Rekin, który ląduje na talerzu w Polsce to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do smażalni ryb, gdzie F. (fanatyk rybny) smakował rekina, a ja - namówiona przez Rodziców hasłem "filet z dorsza rzecz niezgorsza" zjadłam takowego. Zdarzyło mi się to na pewno jeszcze raz, kiedy Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Przepis na Sardynki- Sardynki Pieczone.

Przepis na Sardynki- Sardynki Pieczone. 102

0
{{headerMessage}}
Dziś danie szczególnie wytrawne, bo w roli głównej Sardynki. Te małe rybki, które z racji swoich rozmiarów wydają się kruche i delikatne, choć takie są w rzeczywistości, to jednak ich smak nie Zobacz więcej
Kal
Kal Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oh My Delicious
Hoang Hai (Kraków)

Hoang Hai (Kraków) 123

0
{{headerMessage}}
. Całkiem niezłe mięso i świetna sezamowa panierka! Tym razem stawiam na rybę. Początkowo wybrałam filet z rekina w czerwonym curry, ale kelnerka zaznaczyła, że to wyjątkowo ostre danie - jak się Zobacz więcej
Fill The Bowl
Fill The Bowl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fill The Bowl
Fideua!

Fideua! 109

0
{{headerMessage}}
oleju dobrej jakości do smażenia 1/3 szklanki białego wina 1 filet z rekina (lub inna delikatna ryba bez ości) 250 g mieszanka owoców morza 45g zielony groszek (ok. 3 łyżki) 1/3 papryki czerwonej 1 Zobacz więcej
Justine-abroad
Justine-abroad Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Świat na talerzu
ISLANDIA: Fiskibollur

ISLANDIA: Fiskibollur 148

0
{{headerMessage}}
rybnego, bo za rybami to mój luby nie przepada. Sięgnęłam do skrzynki mailowej i wyłowiłam sugestię drogiej Reykjaviczanki:) Wieloryba, ani sfermentowanego rekina, tak jak podejrzewała, w sklepie nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ostrymi płytkami. Najlepiej więc całą skórę zdjąć i przyrządzić same filety. Tak też zrobiłam i wszystko dokładnie opisałam. Jesiotry to drapieżniki. Pływając wyglądają trochę jak rekiny. Dużym, Zobacz więcej