filet z rekina

Danie może wydawać się ekstrawaganckie...jednak wychodzimy z założenia ,że do niedawna było tak z krewetkami itp. Mięso z rekina jest delikatne i bardzo soczyste. Składniki 2 filety z rekina sok z 1/2 Zobacz więcej
Targ rybny w miejscowości Siquijor nie rozpieszczał nas aż tak, jak jego znacznie wiekszych rozmiarów kuzyn na sterydach z Bantayanu. trafiliśmy tam jednak na świetną okazję i nie lada ciekawostkę w Zobacz więcej
poluzuj tam, gdzie cię ciśnie : Steki z rekina - jak smakuje rekin, gdzie kupić i jak przygotować filet z rekina poluzuj tam, gdzie cię ciśnie podróż przez świat, podróż przez życie, bo dopóki wiemy o Zobacz więcej
Potrzebujecie: - filety z rybki (ile jesteście w stanie zjeść)- rybka może być morszczukiem, pangą, tilapią, a nawet rekinem, jak macie ochotę. Ja ostatnio mam caly czas parcie na mirunę, - 250 ml Zobacz więcej
Składniki: 3-4 filety z ryby--u mnie filety z rekina,ale każda ryba jest dobra kawałek sera pleśniowego pokrojonego w plastry kawałek ogórka małosolnego, pokrojonego w słupki kawałek papryki czerwonej Zobacz więcej
przyrządzacie grubsze filety, należy smażyć po 4 minuty z każdej strony. Kiedy ryba była gotowa, zdjęłam ją z patelni. Na niewielką ilość świeżego, gorącego oleju wrzuciłam jedną posiekaną cebulę. Zobacz więcej
Porcja dla 2 osób czarniak 600 g filetów z czarniaka pół pęczka natki pietruszki pół kostki masła 6 ząbków czosnku sól pieprz mąka czarniak Filety z czerniaka jeśli są zamrożone to rozmrażamy, Zobacz więcej
tylko w celach kulinarnych ,ale i farmakologicznych. Jeżeli nic się nie zmieni to zobaczymy je tylko w "Szczękach" Spilberga. Po takim wstępie nie każdy się skusi na naprawdę bardzo smaczne Zobacz więcej
Agata
Agata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia na antypodach
Krewetki na ostro

Krewetki na ostro 492

0
kupić świeżeBarramundi, filety rekina. tuszki tuńczyka, i inne ryby z oceanu. Większość ryb i owoców morza które są w ofercie sklepowej nie są mi znane i nie wiem jak się je przyrządza... W Zobacz więcej
i spowodowało, ze potrawa stała się delikatna. Przepyszne, koniecznie wchodzi do stałego menu:) Polecam. SKŁADNIKI: *ryba basa duży filet + 1 duży wędzony imbir mały kawałek olej do smażenia **mleko Zobacz więcej
Qchnia24
Qchnia24 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
qchnia24
Rekin w białym winie

Rekin w białym winie 165

0
się, że mięso rekina jest bardzo delikatne w smaku, ma piękny jasny kolor i praktycznie nie zawiera ości. Porcja: 2 Czas przygotowania: 1 godzina Poziom trudności: łatwe Składniki: 2 filety z rekina Zobacz więcej
dianastar
dianastar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tanie Gotowanie
Karp smażony

Karp smażony 794

0
Przepis na 6 porcji smażony karp 2 płaty filetów z karpia 2 jajka mąka bułka tarta sól pieprz cytrynowy 2 cebule 1 cytryna olej Karpia parę godzin przed smażeniem myjemy, oczyszczamy z łusek i Zobacz więcej
W Morzu Bałtyckim nie ma rekinów, ale już w Morzu Północnym można je spotkać. Oczywiście nie są to wielkie żarłacze znane z filmów, ale ich mniejsi kuzyni. Rekin, który ląduje na talerzu w Polsce to Zobacz więcej
do smażalni ryb, gdzie F. (fanatyk rybny) smakował rekina, a ja - namówiona przez Rodziców hasłem "filet z dorsza rzecz niezgorsza" zjadłam takowego. Zdarzyło mi się to na pewno jeszcze raz, kiedy Zobacz więcej
Dziś danie szczególnie wytrawne, bo w roli głównej Sardynki. Te małe rybki, które z racji swoich rozmiarów wydają się kruche i delikatne, choć takie są w rzeczywistości, to jednak ich smak nie Zobacz więcej
Kal
Kal Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oh My Delicious
Hoang Hai (Kraków)

Hoang Hai (Kraków) 111

0
. Całkiem niezłe mięso i świetna sezamowa panierka! Tym razem stawiam na rybę. Początkowo wybrałam filet z rekina w czerwonym curry, ale kelnerka zaznaczyła, że to wyjątkowo ostre danie - jak się Zobacz więcej
Fill The Bowl
Fill The Bowl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fill The Bowl
Fideua!

Fideua! 102

0
oleju dobrej jakości do smażenia 1/3 szklanki białego wina 1 filet z rekina (lub inna delikatna ryba bez ości) 250 g mieszanka owoców morza 45g zielony groszek (ok. 3 łyżki) 1/3 papryki czerwonej 1 Zobacz więcej
rybnego, bo za rybami to mój luby nie przepada. Sięgnęłam do skrzynki mailowej i wyłowiłam sugestię drogiej Reykjaviczanki:) Wieloryba, ani sfermentowanego rekina, tak jak podejrzewała, w sklepie nie Zobacz więcej
, ostrymi płytkami. Najlepiej więc całą skórę zdjąć i przyrządzić same filety. Tak też zrobiłam i wszystko dokładnie opisałam. Jesiotry to drapieżniki. Pływając wyglądają trochę jak rekiny. Dużym, Zobacz więcej