filet z ryby

{{headerMessage}}
Lubię ryby morskie. Najbardziej filety :-). Dotąd kupowałam mrożone (najczęściej mintaja lub mirunę), ale ostatnio mam dojście do świeżych. Tym razem trafił się czarniak albo dorsz (tzn. prosiłam o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Co będzie potrzebne: - dorsz - filet - 3 sztuki - mąka - 1/2 szklanki - przyprawy: sól, pieprz ziołowy - olej do smażenia Dorsza przekładamy na płaski talerz. Solimy i pieprzymy z obu stron. Do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na lekki i wiosenny obiad polecam danie klasyczne: filet z białej ryby ze szpinakiem. Zwykle używam mięsa delikatnego i lekko tłustego, a jego przygotowanie może wydawać się stosunkowo proste. I jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
octu winnego 1 lyzka maki 2 cebule 1 zabek czosnku 5 lyzek oleju 1/2 malej puszki koncentratu pomidorowego natka koperku (moze byc suszony) Umyte filety osaczyc, natrzec sola, pieprzem i skropic Zobacz więcej
madzia2
madzia2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Madzia Gotuje
Pieczony filet z ryby Danuty

Pieczony filet z ryby Danuty 68

0
{{headerMessage}}
Nie wiesz jak przygotować filet z ryby? Wypróbuj ten przepis. Do jego wykonania będziesz potrzebować: fileta z ryby, soku z cytryny, czosnku i oliwy z oliwek. Składniki: 1 filet morskiej ryby 3 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na walentynkową kolację polecam danie klasyczne: filet z białej ryby ze szpinakiem. Zwykle używam mięsa delikatnego i lekko tłustego, a jego przygotowanie może wydawać się stosunkowo proste. I jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wiem, że powinniśmy jeść częściej ryby, ale jakoś nie przepadamy. Postanowiłam jednak to zmienić i zaczęłam od wypróbowania przepisu znalezionego o tu to jest właśnie fileta u mnie z dorsza w cieście Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Znowu ryba z porami. Tym razem dorsz. Uwielbiam dania, przy których nie muszę się napracować, a smakują rewelacyjnie. A do tego mam od razu danie z surówką (czyt. pieczonymi porami). Filety z białej Zobacz więcej
Glowika
Glowika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Saganek
Filety z ryby w cebulowej panierce

Filety z ryby w cebulowej panierce 178

0
{{headerMessage}}
Jeśli nie macie koncepcji na smażoną rybę, a chcecie coś odmienić to koniecznie spróbujcie tej w panierce z cebuli. Jest chrupiąca i dosyć gruba. Do tego pachnie obłędnie. W ten sposób można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prosty przepis na szybki i zdrowy codzienny obiad. Filety białej ryby np. dorsza bałtyckiego, morszczuka, mintaja, miruny, w cieniutkiej panierce z curry w proszku i mąki pszennej. Usmażone na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię ryby, a szczególnie te które nie maja zbyt wiele ości. Ryba w formie fileta jest dla mnie rozwiązaniem idealnym. Ale dzisiaj mniej o samej rybie, a zdecydowanie więcej o tym z czym ją Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak większość moich ulubionych przepisów, tak i ten, poznałam dzięki mojej Babuni D. :) Marynowana ryba, którą pochłaniałam (jedzeniem nie można było tego nazwać:p) ogromnymi porcjami podczas Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wyjątkowe danie na obiad, FILETY Z RYBY W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM. Mięso pod ciastem zachowuje cały swój smak i soczystość. Rybę w takim wydaniu możemy podać z ryżem lub ziemniakami z wody, świetnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przewagę. Natarłem z zapałem i jak mi się wydawało ułańską fantazją. Byłem pewien zdobyczy. Przygotowałem oścień i uderzyłem. Flądra jednak usłyszała szum nadpływającego skutera. Podniósł się duży Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nadszedł czas na... rybę, jako pierwszy przedstawię jeden z moich ulubionych przepisów, który znalazłam dawno temugdzieśw internecie i chyba jego autorem jest Robert Sowa, ale do końca nie jestem tego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na miejscu itp. Czy Filipiny są tanie? Fakty i mity dotyczące cen i kosztów życia na Filipinach. Część 1: jedzenie ‚na mieście’ Filipiny, Ceny – Przykładowe ceny i koszty życia na Filipinach Zobacz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
I znowu propozycja rybki tym razem z marynatą cytrynową do ryb. Ryba wyszła bardzo cytrynowa, bardzo dobra, na pewno nie raz ją jeszcze przygotuję. Składniki - 2 filety z dorsza Frosta - jajko - 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
koperku Rybę skropić sokiem z cytryny i odstawić na 30 minut. Następnie doprawić solą, pieprzem, odrobiną rozmarynu i posmarować wierzch musztarda francuską. Folię posmarować łyżeczką oliwy i zawinąć Zobacz więcej