filet z sandacza

{{headerMessage}}
którym skóra staje się jędrna i zdrowa, paznokcie mocne, a włosy mają blask. Mięso sandacza to też żródło kasów omega-3, które pozwalają zwalczyć „zły” cholesterol i poprawić pracę układu krążenia. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Potrzebne: kilka filetów z sandacza duży por 1 szklanka mleka 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 1/2 szklanki mąki razowej 1 duża cytryna 2-3 łyżki klarowanego masła sól, pieprz, tabasco Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sandacz to nasz ulubiona ryba. Przygotowuję ją najczęściej w prostej wersji czyli w panierce z jajka i mąki. Tym razem postanowiłam troszeczkę urozmaicić panierkę, dodając starty parmezan. Jeśli smażę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Filet z sandacza pod zieloną i chrupiącą pierzynką Ryby jeść (po)trzeba! Są O-mega zdrowe, więc należy je jeść przynajmniej raz w tygodniu. Ja osobiście uwielbiam jeść ryby wędzone, smażone, pieczone Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skadniki: 1 kg filety z sandacza 1 rednia cebula Paska yeczka szafranu 200 ml mietany min 18% yka masa May kieliszek biaego wytrawnego wina yka oliwy Sok z cytryny wieo stara gaka muszkatowa wieo Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Skrzydełko czy nóżka
Mazurskie smaki

Mazurskie smaki 292

0
{{headerMessage}}
Smażalnia "U Rybaka" znajduje się tuż obok ruin śluz Kanału Mazurskiego. W menu przede wszystkim świeże ryby. Smażone filety z okonia, sielawy, szczupaka i sandacza. Prosto i bez wydziwiania. Mniammm. Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Milion Smaków
Sandacz w sosie koperkowym

Sandacz w sosie koperkowym 892

2
{{headerMessage}}
Klasyka polskiej kuchni - bardzo prosty do przygotowania filet z sandacza. Sandacz ma bardzo delikatne, pyszne mięso dlatego nie warto przytłaczać jego smaku nadmiarem przypraw czy dodatków. Ja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubię ryby. Z tym , że wszelkie gotowe kostki rybne , paluszki rybne ( szczególnie te z mielonej ryby) odstraszają mnie. Kupuję ryby i przygotowuję sama. Przyznaję, że wolę filety bo nie pociąga mnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Złota rybka czy sandacz w kaszce kukurydzianej z koperkiem. Szybkie danie, więc i przepis nie będzie długi. Dwa filety z sandacza pokroiłam, doprawiłam solą i pieprzem. Obtoczyłam w drobno posiekanym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Próba odtworzenia dania, które zaserwował nam Giani :) Ryba na pomidorach i czerwonej cebuli SKŁADNIKI: filet ryby ze skórką (ja użyłam sandacza,najlepiej użyć dorsza) pomidorki koktajlowe 2 czerwone Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję i zjadam
Najlepszy szczupak na świecie

Najlepszy szczupak na świecie 1350

1
{{headerMessage}}
Lubię ryby. Najbardziej szczupaka i sandacza. Moja babcia ryby robiła w prosty sposób - taki smak do tej pory lubię najbardziej. Składniki: filet ze szczupaka sól pieprz cytryna mąka olej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. dorsza. Jednak sandacz nadaje się na wyjątkowe okazje i warto poszperać po sklepach, żeby go znaleźć. Składniki: 2 filety z sandacza 100 ml białego wytrawnego wina 2 pomidory 100 ml śmietanki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Grillowany sandacz w marynacie miętowo-limonkowej Składniki: 2 duże filety z sandacza (bądź innej białej ryby) 2 papryczki chili (drobno posiekane) 1 ząbek czosnku (drobno posiekany) duży pęczek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciekawapropozycja na wigilijny stół inowa odsłona ryby czyli sandacz po staropolsku. Stary zapomniany przepis. Składniki na 2 porcje • 1 filet z sandacza • 2 ogórki kiszone • 2 szalotki • 1 szklanka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pieczony sandacz na grillowanym bakłażanie Gotowy pieczony sandacz Składniki Przepis dla czterech osób 4 filety z sandacza bez skóry 1 duży bakłażan lub dwa małe 4 łyżki oliwy z oliwek Natka Zobacz więcej
kathi
kathi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wyzwania kuchenne
Ryba z pesto i pomidorkami

Ryba z pesto i pomidorkami 44

1
{{headerMessage}}
Błyskawiczny sposób na zdrową rybkę dla całej rodziny. Przepis z najnowszej książki pt. "Rodzinna kuchnia Lidla" z moimi modyfikacjami. Składniki: 700 g filetu z dorsza lub sandacza 5 łyżek pesto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sandacz jest tak smaczną rybką , że nie ma co za wiele przy nim ,, mieszać" .Starczy jeśli go dobrze usmażymy . Jako akcent smakowy dołączyłam pieczarki i polecam gorąco ta wersję bo sandacz smakował Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Panga lub dorsz z piekarnika « poprz. nast. » 10026 com_content.article 1 2 3 4 5 (Oddano 229 głosów z średnią 4.24 z 5)Panga lub dorsz z piekarnika4.24 out of 5 based on 229 voters. Składniki: 1 kg Zobacz więcej