filetowanie flądry

misia104
misia104 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarnyswiatdomi
Smażona flądra

Smażona flądra 2433

2
Składniki: świeża flądra sól mąka olej do smażenia Ryby dokładnie myjemy, następnie filetujemy i ponownie myjemy. Oczyszczoną rybę dokładnie solimy, od środka, z wierzchu i spodu. Obtaczamy z każdej Zobacz więcej
się oczywiście bez męczenia tutoriali. I mimo, że efekt był całkiem zadowalający, następnym razem raczej nie poddam się urokowi wielkiej flądry (czytaj: kupię gotowy filet). Składniki: Turbot i puree Zobacz więcej
sabina16
sabina16 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Sabiny
Zupa rybna

Zupa rybna 2026

4
, dorsza, łososia, flądry 2 duże marchewki 1 pietruszka kawałek selera por: pokrojona wkrążkizielona część, około pół szklanki kilka listów liści laurowych parę ziarenek ziela angielskiego 7-8 Zobacz więcej
Filetowanie flądry to wyższa szkoła jazdy jak dla mnie, ale na szczęście można w sklepach rybnych dostać gotowce. Jedyne co trzeba to poobcinać nożyczkami falbanki, które są dookoła ryby- są nieco Zobacz więcej
bardzo mi posmakowała. A, że niedawno mój Brat przywiózł mi świeże dorsze, łososie, flądry (i śledzie), pierwszym daniem, o jakim pomyślałam, aby je wykorzystać, była francuska zupa rybna. Najpierw Zobacz więcej
misia104
misia104 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarnyswiatdomi
Zupa rybna

Zupa rybna 1667

0
Składniki: głowy ryb pozostałe po filetowaniu (u mnie dorsz, flądra) marchewka kawałek selera kostka rosołowa łyżka przyprawy do ryb ziele angielskie pieprz puszka pomidorów bez skórki cebula 3-4 Zobacz więcej
Uwielbiam ryby zwłaszcza na Wigilijnym stole . Tym razem będzie całkiem inna ryba flądra filetowana pierwszy raz robię , myślę że będzie doskonała , jestem tego pewna . Składniki: flądra filetowana 2 Zobacz więcej
zwami
zwami Obserwuj blogaObserwujesz bloga
M od kuchni
RYBA W PUSZYSTYM CIEŚCIE

RYBA W PUSZYSTYM CIEŚCIE 330

0
Jestem autentyczną fanką ryb, ale pod jednym warunkiem - ryba musi być świeża! Będąc u rodziców, tato dostał od kolegi świeżo złapaną rybkę: dorsza i flądrę. No i się zaczęło, filetowanie, Zobacz więcej
Skład: 8 szt. mrożonej, mniejszej Kerguleny (do kupienia w sklepie internetowym Flądra) 8 średnich ziemniaków 1 cebula 1 duża por 4 ząbki czosnku 400g śmietany 18% sól, pieprz sok z cytryny olej Zobacz więcej
dzielimy ryby na obłe i płaskie. Obłe to m.in. pstrągi, szczupaki, karguleny, okonie, leszcze, karpie, etc. Ryby płaskie to m.in. rodzinka fląder oraz płaszczki i halibuty. Skupmy się na tych o Zobacz więcej
rakami) 12 dużych obranych krewetek 120 g filetu z łososia 120 g filetu z dorsza (można użyć też flądry lub śledzia) 1 łyżka posiekanego kopru Przygotować bulion. Warzywa posiekać w ok. 1 cm kostkę Zobacz więcej
przewagę. Natarłem z zapałem i jak mi się wydawało ułańską fantazją. Byłem pewien zdobyczy. Przygotowałem oścień i uderzyłem. Flądra jednak usłyszała szum nadpływającego skutera. Podniósł się duży Zobacz więcej
szybko i sprawnie. Łuska, o dziwo, nie rozprysnęła się po całej kuchni. Następnie położyłam rybę na największej desce kuchennej i zabrałam się do filetowania. Poszło mi to nadspodziewanie dobrze jak Zobacz więcej