filetowanie jesiotra

aż do uzyskania ciemnozłotego koloru. Jesiotr: - Jesiotr. Jesiotra filetujemy i kroimy na porcje. Każdy kawałek ryby wkładamy do woreczka (zip bag). Rozgrzewamy wodę do temperatury 45ºC. Wkładamy Zobacz więcej
Gruzji: Tevzi Kindzmarshi – sałatka z bakłażana z kawiorem i rybą (barweną) (niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia) Chikirtma – cytrynowa zupa z kurczakiem Tatris Basturma – marynowany jesiotr z Zobacz więcej
na miejscu. Jadąc do rodziców ustaliliśmy, że wracając już do Radomia zatrzymamy się aby kupić kilka pstrągów. Tak też zrobiliśmy. Dawno tam nie byliśmy i ku mojemu zdziwieniu (jak najbardziej Zobacz więcej
. Ryby są wysyłane firmą kurierską, świetnie zapakowane, w styropianowych boxach z lodem. Muszę przyznać, że sposób zapakowania zrobił na mnie wrażenie, bo jeszcze nigdy nie zamawiałam przez internet Zobacz więcej
stolik. Mieliśmy szczęście, akurat się jeden zwolnił. Wystrój jest prosty – drewniane stoliki z beżowymi akcentami. Dużo światła, łatwo zobaczyć potencjalne ości, o których właściciele ostrzegają na Zobacz więcej
filetowania pracowników sklepu :) No dobra, bez ściemy powiem – był też trzeci powód. Tak jak uwielbiam jeść ryby, tak nienawidzę ich obrabiać, dlatego wybrałam opcję która maksymalnie ułatwi mi tę Zobacz więcej
potraw ;) Podzieleni na kilka „obozów” zabraliśmy się do pracy – choć prędzej powinniśmy to nazwać zabawą, a nie pracą bo to była czysta przyjemność ;) Część robiła przystawkę – a nawet dwie) tj. Zobacz więcej
ziemniaka. szprota wędzimy. z omułków robimy bulion, który redukujemy do wyciągu. ziemniaka polewamy wyciągiem, posypujemy koprem i podajemy z wędzonym szprotem 2 potrawa - zupa rybna dorsza i solę Zobacz więcej