filetowanie jesiotra

aż do uzyskania ciemnozłotego koloru. Jesiotr: - Jesiotr. Jesiotra filetujemy i kroimy na porcje. Każdy kawałek ryby wkładamy do woreczka (zip bag). Rozgrzewamy wodę do temperatury 45ºC. Wkładamy Zobacz więcej
Gruzji: Tevzi Kindzmarshi – sałatka z bakłażana z kawiorem i rybą (barweną) (niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia) Chikirtma – cytrynowa zupa z kurczakiem Tatris Basturma – marynowany jesiotr z Zobacz więcej
na miejscu. Jadąc do rodziców ustaliliśmy, że wracając już do Radomia zatrzymamy się aby kupić kilka pstrągów. Tak też zrobiliśmy. Dawno tam nie byliśmy i ku mojemu zdziwieniu (jak najbardziej Zobacz więcej
. Ryby są wysyłane firmą kurierską, świetnie zapakowane, w styropianowych boxach z lodem. Muszę przyznać, że sposób zapakowania zrobił na mnie wrażenie, bo jeszcze nigdy nie zamawiałam przez internet Zobacz więcej
raczej nie jest spotykanym elementem w Polsce. Za to za granicą jak najbardziej tak. Zanim twoja ryba wyląduje na twoim talerzu najpierw sam możesz ją sobie wybrać. I tu właśnie jest podobnie. Co Zobacz więcej
filetowania pracowników sklepu :) No dobra, bez ściemy powiem – był też trzeci powód. Tak jak uwielbiam jeść ryby, tak nienawidzę ich obrabiać, dlatego wybrałam opcję która maksymalnie ułatwi mi tę Zobacz więcej
potraw ;) Podzieleni na kilka „obozów” zabraliśmy się do pracy – choć prędzej powinniśmy to nazwać zabawą, a nie pracą bo to była czysta przyjemność ;) Część robiła przystawkę – a nawet dwie) tj. Zobacz więcej
przysmakami. Zapamiętamy wielkiego ozora z zupy, "banię" czyli dynie na słodko w wykonaniu cioci serwowaną z lanymi kluseczkami i zupę papierosową. Spróbujemy dodać kiedyś do kotletów mielonych Zobacz więcej