filety rybne w occie

Przepis na pyszną rybę zapiekaną w folii. Składniki: 2 filety rybne ( u mnie z miruny) ocet winny pół pęczka koperku łyżeczka masła ząbek czosnku sól, pieprz przyprawa do ryby Przygotowanie Filety Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 3-4cebule 3-4 ogórki konserwowe 2 papryki (czerwona i zielona) 6 filetów rybnych (ilość filetów w zależności od naczynia) zalewa: 2 szkl wody 6 łyżek octu szkl oleju 1 łyżka soli 1.5 Zobacz więcej
Zalewa: 2 szkl. wody 0,5 szkl. oleju mały słoik przecieru pomidorowego 3 łyżki keczupu ostrego 5 łyżek octu 2 łyżeczki cukru sól Zalewę zagotować. Filety rybne panierować i usmażone włożyć do gorącej Zobacz więcej
16920 com_content.article 1 2 3 4 5 (Oddano 136 głosów z średnią 4.43 z 5) Filety rybne w sosie 4.43 out of 5 based on 136 voters. Składniki: 1,5 kg filetów rybnych mąka 2 szkl. wody olej 1 szkl. Zobacz więcej
Grillowany sandacz w marynacie miętowo-limonkowej Składniki: 2 duże filety z sandacza (bądź innej białej ryby) 2 papryczki chili (drobno posiekane) 1 ząbek czosnku (drobno posiekany) duży pęczek Zobacz więcej
Wspomniałam już w poście z przepisem napapas arrugadas, żezielony sos mojo(czyt.moho)ze świeżej kolendry, ziaren kminu, czosnku, oliwy z oliwek i octu winnego jest wspaniałym dodatkiem do ryb, w Zobacz więcej
Przygotowanie: Filety rybne dzielimy na pół, każdą z 4 części solimy i smażymy na patelni bez tłuszczu, najlepiej pod przykryciem, żeby rybka była soczysta. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki kroimy Zobacz więcej
Sałatka śledziowa z czerwoną cebulką, ziemniaczkami i jajkiem. Słone śledzie, ostro - słodka cebula z octem winnym i miodem, ziemniaki gotowane w mundurkach, musztarda i jajko na twardo. Rybna Zobacz więcej
Ryba w słodko kwaśnej zalewie Filety rybne w zalewie słodko kwaśnej Panga mrożona filety 2 kg - maka do obtoczenia ryby - olej do smażenia- sól morska Royal Brand do posypania ryby - sok z 1 cytryny Zobacz więcej
Składniki: 2 filety rybne (200g) 2 duże cebule (200g) papryka konserwowa (200g) szczypiorek sok pomidorowy (200ml) 2 łyżki octu jabłkowego przyprawy (sól, pieprz, czosnek, papryka słodka, chili) Zobacz więcej
Taką rybkę szybko się robi..ja popełniłam tylko drobny błąd..marchew starłam na ciut innej tarce ..niby oczka dość grube, ale jak się udusiło nie wyglądało zbyt pięknie i na drugi raz zetrę na tarce o Zobacz więcej
RYBA W ZALEWIE OCTOWEJ - 1 kg. filetów rybnych - jajko i bułka tarta do panierki Zalewa octowa: - 1 szkl. octu - 4 szklanki wody - 0,5 szklanki cukru - 1 łyżka soli Do słoika: - 2 szt. ziela Zobacz więcej
Anna R
Anna R Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozczochrane okruszki
Ryba w zalewie.

Ryba w zalewie. 96

0
Ten przepis mam od siostry, bardzo nam posmakował. Składniki: filety rybne ok. pół kilograma ciasto naleśnikowe: 2 jajka pół szklanki mleka szklanka mąki sól, pieprz zalewa: 5 szklanek wody 1 szklanka Zobacz więcej
Sałatka z marynowanym kurczakiem i ananasem na ostro Składniki: kilka liści sałaty lodowej filet z kurczaka świeżego ananasa pokrojonego w kostkę lub grube paski zielonego ogórka (pokrojonego w Zobacz więcej
1 kg filetów mintaja lub innej ryby Ciasto: 1 szklanka mąki 1 jajko 1/2 szklanki wody 3-4 łyżki maggi Zalewa 3 duże cebule 5 dużych ogórków konserwowych 1 średni słoik papryki konserwowej 2 szklanki Zobacz więcej
Ryba w zakwaszonej galarecie zyskuje na smaku. Bardzo prosto ją się robi .Można przygotować na zapas i zawekować . Czas : 30 minut + minimum 3 godziny w lodówce Składniki : 2 filety z Pangi ( lub Zobacz więcej
Dziś polecam bardzo sycącą sałatkę. Chrupiąca rzymska sałata, kremowy bób, kurczak oraz jajka w koszulkach, polane słodkim dresingiem :) Składniki na 3 duże porcje : sałata rzymska 200 g bobu 1 duży Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Ryba marynowana

Ryba marynowana 748

2
Książka kucharska - Rybny akwen sobota, 04 maja 2013 15:58 Rybka panierowana w cieście naleśnikowo-majonezowym i zamarynowana w lekkiej zalewie octowej. Przygotowuje się ją dzień wcześniej, idealna Zobacz więcej
życie. porcja dla 2-3 osób składniki: 1 jajko ugotowane na twardo 1 nieduży filet z wędzonego pstrąga (ok 50g) łyżeczka białego octu winnego (można pominąć) łyżka majonezu sól i pieprz wykonanie: Zobacz więcej