filety śledziowe surowe

Tatar ze śledzia z dodatkiem ogórka kiszonego i grzybków marynowanych do przygotownia w kilka minut.Można użyć śledzi z zalewy octowej,z oleju lub solonych.Te ostatnie trzeba wcześniej wymoczyć.Tatar Zobacz więcej
rondelka, jest przepyszny. Śledzie pomorskie z książki Hanny Szymanderskiej "Kuchnia polska. Potrawy regionalne" 4 filety śledziowe solone 4 duże cebule 4 łyżki oleju słoiczek koncentratu Zobacz więcej
magdalenka_210
magdalenka_210 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rondelek.tygielek
Hekele

Hekele 303

0
kiszony - 1 łyżeczka musztardy (u mnie sarepska) - pieprz - oliwa PRZYGOTOWANIE: Płaty śledziowe przekładamy do miseczki, zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin. Jajko gotujemy na twardo. Zobacz więcej
Pyszna propozycja na przystawkę lub zakąskę. Ze względu na swoje składniki bardzo zdrowa - polecam do wypróbowania na wieczór do mocniejszych trunków :) np. kubek parującego grogu. Składniki 10 szt. Zobacz więcej
Zastosowałam do śledzia metodę , której używam przy przyrządzaniu ryb - zamarynowałam go w soku z pomarańczy .Śledź oczywiście nie był surowy . Czas : 30 minut Składniki : 4 płaty śledzia w oleju 1 Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Ceviche śledziowe w awokado

Ceviche śledziowe w awokado 107

0
Ceviche to posiekana surowa ryba zamarynowana w soku z limonki z dodatkami - specjalność kuchni meksykańskiej. Ja postanowiłam połączyć takie danie z dojrzałym awokado. I tak powstało danie ciekawe w Zobacz więcej
pieczarki i 2 jajka. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy Małe miseczki* napełniamy sałatką. Na niej układamy zwinięty filet śledziowy a do środka wkładamy przekrojone na pół jajko na twardo. Zobacz więcej
Słodko-kwaśne śledzie, lekkie, bez śmietany, dobre również na Wigilię. Przepis powstał na podstawie modyfikacji Skandynawskich śledzi koperkowych. Czasem dobre pomysły są dziełem przypadku, zabrakło Zobacz więcej
Dzisiaj piątek, więc czas na rybę. Tym razem zapraszam naroladki śledziowe z pyszną sałatką na słodko. Pięknie wyglądają, wspaniale smakują, idealnie nadają się na imprezę. Ponieważ bardzo ciężko jest Zobacz więcej
karolina_889
karolina_889 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kaprysy Karolki
Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia 84

1
jeśli są to Wasze smaki, to zachęcam do wypróbowania. Nie dodawałam soku z cytryny, co pewnie byłoby niezastąpione przy tatarze z łososia, bo według mnie jest już w tym daniu sporo swoistej Zobacz więcej
Niecodziennie podane babeczki z pewnością będą przykuwały wzrok Waszych gości i domowników. Wypieczone babeczki z masy ziemniaczanej są na prawdę pyszną podkładką pod śledzika. Ja użyłamfiletów Zobacz więcej
filety z zalewy solankowej – około godziny. Kroimy w centymetrowe paski. Jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w ćwiartki, a następnie w cienkie paski.Ogórki kroimy wzdłuż, po czym na Zobacz więcej
Sezon ma matjasy, czyli młodziutkie śledzie powoli dobiega końca, trzeba więc przygotować z nich coś pysznego na pożegnanie ;-) Zapraszam na pyszne połączenie - matjasy, krewetki i smażone warzywa. Zobacz więcej
Jestem śledzioholikiem. Wiem, dziwnie to brzmi, ale ryby te pod każdą postacią uwielbiam. Tutaj możecie zobaczyć moje dotychczasowe przepisy na śledzie. Tym razem, do stworzenia tego przepisu Zobacz więcej
Jestem śledzioholikiem. Wiem, dziwnie to brzmi, ale ryby te pod każdą postacią uwielbiam. Tutaj możecie zobaczyć moje dotychczasowe przepisy na śledzie. Do stworzenia tego przepisu zainspirował mnie Zobacz więcej
razem z surówką z kapusty. Zadowolenie w ustach gwarantowane. Nasz Składniki: surowe śledzie, filety olej do smażenia, najlepszy słonecznikowy Na ciasto naleśnikowe: 300 ml mleka 125g mąki + ok. 40 Zobacz więcej
;) Potrzebujemy (na 3-4 słoiki): 70 dag surowe filety śledziowe w słonej zalewie 3 średnie cebule olej lub oliwa (ok. 250 ml) mleko do moczenia filetów W większości przypadków śledzie w solance są Zobacz więcej
Propozycja zainspirowana ksiązką którą już przedstawiałam. Rzadko się zdarza, abym spotykała przepisy na śledzia wzagranicznych książkach kulinarnych. Zdecydowanie inny, od znanych mi, sposób Zobacz więcej
domowych śledzi jest o niebo lepszy od sklepowych, no i plusem jest to, że sami możemy regulować ich smak, wedle swoich preferencji i upodobań. Dzisiejsze śledziki są przyrządzane od podstaw, Zobacz więcej